in

PlayStation 4 hacks & tips voor luie gamers


Je komt thuis na een lange dag op je werk of school en je wil niets liever dan een lekker potje gamen op je PlayStation 4. Te veel tijd wil je niet verliezen met het opstarten van een game, want voor je het weet, is het weer bedtijd. InsideGamer zet wat hacks & tips voor je op een rijtje die je leven een stuk gemakkelijker en leuker maken.

1 – PlayStation Plus games opsparen
Bij een PlayStation Plus-abonnement krijg je elke maand gratis games voor PS4, PS3 en PS Vita. Al deze games op je PlayStation opslaan is geen doen, want je schijf is op die manier zo vol. Maar wist je dat als je een spel eenmaal hebt gedownload je deze daarna altijd weer opnieuw kan downloaden, zelfs als je de game van de PlayStation hebt verwijderd? Op de website van PlayStation Plus staan alle games gesorteerd in een bibliotheek en daar kun je ook precies zien welke games je al eerder hebt gedownload. Op deze plek kun je de games ook weer opnieuw downloaden naar je console.

2 – Share knop aanpassen
Tijdens het spelen wil je van gave momenten direct een screenshot of video maken. Door op de share-knop te drukken, kom je in een menu dat je uit de game haalt en dat is behoorlijk irritant. Gelukkig is daar een oplossing voor: door twee keer op de share knop te tikken kun je een snel screenshot nemen zonder dat het spel stopt. In het optiescherm kun je trouwens ook veranderen wat de share knop precies doet en dat aanpassen naar eigen voorkeur. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat bij het inhouden van de shareknop direct video wordt opgenomen.

3 – Gebruik PS Vita als extra controller
Je wil samen met je vriend of vriendin spelen maar je hebt geen tweede controller? Geen probleem, tenminste als je ook een PS Vita in je bezit hebt. De handheld is namelijk te gebruiken als extra controller. Het is even wennen, maar al snel speelt het prima en hoef je geen bakken geld voor een nieuwe controller neer te leggen. Om de PS Vita als controller te gebruiken, sluit je hem met de bijgeleverde kabel aan en log je in als gast op de PlayStation 4.

4 – Bestuur de PlayStation 4 met je stem
Voor gamers die blaren op de vingers hebben van het vele gamen is er goed nieuws. Wanneer je een microfoon hebt aangesloten op de PlayStation, kun je deze opdrachten geven met je stem. Je hebt hier geen PlayStationcamera bij nodig. Zeg eerst ‘PlayStation’, gevolgd door een van de volgende commando’s: Screenshot, Home, Start Game, Library, Browser, enzovoort. Erg handig voor de luie gamers onder ons.

5 – Playstation-app
De PlayStation-app (voor Android en IOS) werkt super goed in samenwerking met je console. Ben je niet thuis maar wil je wel vast een game of uitbreiding kopen? Dat kan via de app. Staat je PS4 in rest-modus, dan kun je hem wakker maken en de game vast downloaden. Op deze manier kun je direct spelen wanneer je thuiskomt. Via de app is het ook mogelijk om te chatten. Dat gaat ook een stuk sneller dan via je controller, want het lijkt een beetje op sms’en. Je vrienden zullen zich afvragen hoe het mogelijk is dat je zo snel typt!

6 – Laad je controller op met een andere kabel
Je controller kan prima worden opgeladen met de mirco-usb-kabel die bij verschillende apparaten zit, zoals de meeste Android-telefoons. In het laatste geval is het erg handig als je dicht bij een stopcontact zit: geen gestuntel meer met de te korte PlayStation-kabel.

7 – Automatisch updaten en downloaden terwijl je slaapt
Een functie die niet standaard aanstaat maar wel verrekte handig is, is het inschakelen van automatische updates in het instellingenmenu. Zet je PS4 in rest-modus en hij downloadt updates voor het systeem of games terwijl je slaapt. Op deze manier kun je direct gamen zonder eerst te hoeven wachten tot de update is gedownload. Dat is: als het PlayStation-netwerk je goed gezind is.

8 – PS4 aanzetten met je afstandsbediening
Vink de optie HDMI-Link aan in het instellingenmenu van je PlayStation 4. De meeste smart-tv’s herkennen deze functie en laten de apparaten met elkaar communiceren. Na het aanvinken zie je als het goed is nu ook een symbool van de PS4 in de source lijst van je tv. Is de tv uitgeschakeld dan kun je deze nu ook aanzetten met je controller. Je zit dan ook meteen op de goede zender. Omgekeerd werkt het ook: schakel je console aan door op de power-knop van je afstandsbediening te drukken.

Gisteren verblijden we de luie Xbox One-gamers met een lijstje hacks & tips voor het gebruik van hun favoriete console.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Cyberpunk 2077 velen malen groter dan The Witcher 3’

Minecraft-streamer koopt huis ter waarde van 4,5 miljoen dollar