in

FIFA 16-tips Deel 2 – Sparen of pakjes kopen?


Vandaag is het dan eindelijk zo ver: FIFA 16 is geland. Zaten de online stadions en transfermarkt gistern nog vol met alleen maar reviewers, vandaag kan iedereen met deze footie aan de slag. Gisteren voorzagen we jou in het eerste deel van dit tweeluik al van een paar tips , vandaag doen we daar nog eens schepje bovenop. Vandaag: sparen, handelen en FUT Draft!

Goed van start in FUT Draft
FUT Draft is het fonkelnieuwe randje wat er aan FIFA’s populaire spelmodus glinstert. Voor dit toernooi betaal je een entry fee van 15.000 FIFA coins, waarna je zelf een sterrenteam mag samenstellen. Als eerste moet je een selectie maken uit vijf verschillende formaties, welke je later niet meer kan wijzigen. Wanneer je een formatie gekozen hebt, mag je deze gaan invullen. Je allereerste keuze is altijd een topspeler: je captain. Daarna kan je per positie één uit vijf spelers selecteren van redelijk tot hoog niveau. Vervolgens ga je verder naar de volgende posities, zonder dat je weet wat voor spelers je aangeboden krijgt. Ook invallers en reserves moeten gekozen worden om je wedstrijdselectie compleet te maken.

Met zo veel verschillende en willekeurige keuzes kan je echter niet altijd de beste spelers kiezen. Je zult rekening moeten houden met je Team Chemistry-rating, die je zo hoog mogelijk wil houden. Dat doe je door zo veel mogelijk spelers uit hetzelfde land, dezelfde competitie of hetzelfde team weg te zetten. Dat is nog geen makkelijk klusje als je vooraf niet weet uit welke spelers je mag kiezen. Het is dan ook belangrijk meteen goed te beginnen.

Wat je het beste kunt doen is posities die goed aansluiten op andere posities (die dus met veel lijntjes aan andere spelers verbonden zijn) het eerst invullen. Komt daar een goede speler uit, dan weet je dat je spelers van zijn nationaliteit, competitie of club er omheen kan plaatsen. Vaak is het makkelijker om je spelers (desnoods uit je invallers en reserves) toe te spitsen op twee of drie spelers, omdat je weet aan welke criteria ze moeten voldoen. Mocht je een sterke, Spaanse CAM van Barcelona loten, dan weet je dat de spelers er omheen ook aan een van deze criteria moeten voldoen, wil je je Chemistry-score hoog houden.

Het is nagenoeg onmogelijk een perfecte Team Chemistry-rating van 100 te krijgen. Vaak zul je het dichtste bij komen door een hybrideteam samen te stellen. Zo kan de linkerzijde en aanval uit spelers bestaan die in de Engelse Premier League spelen, terwijl je rechterzijde en verdediging bestaat uit Brazilianen die niet noodzakelijk in hetzelfde team spelen. Door te wedden op twee paarden kom je soms lekker uit en kan je een hoge Team Chemistry-waarde halen. Het uitdagende van FUT Draft is dat je soms blijft zitten met een hoop topspelers met een lage chemistry. Dat betekent niet dat je automatisch verliest, maar het zal de communicatie in je team niet ten goede komen en het zal tot fouten in het spel leiden.

Ben dan ook niet bang spelers weg te zetten die geen absolute topspelers zijn. Een centrale verdediger met rating 81 die je Team Chemistry tien punten verhoogt is in de praktijk meer waard dan de verdediger met rating 86 die je Team Chemistry niet verbetert (of zelfs slechter maakt). Let wel op je eigen speelstijl: als je veel over de flanken speelt en graag naar de achterlijn hobbelt, ben je misschien beter af met een snelle speler die niet perfect in je systeem past.

Sla je spaarvarken niet kapot!
Het blijft moeilijk voor FIFA-spelers: je bij elkaar gespeelde coins niet aan pakjes verbrassen. Nu zullen we niet zeggen dat je de spanning (en de wanhoop) van het pakjesopenen links moet laten liggen, maar laat je niet gek maken. Het is veel slimmer je coins te sparen, dan regelmatig de gok te wagen in de hoop een goede speler te scoren. Een pakje kopen is hetzelfde als een lootje kopen: het idee van winnen is aantrekkelijk, maar je haalt er zelden je geld uit. Let ook op je zogenaamde “DNF-modifier”. Elke keer als jij een wedstrijd verlaat voor het einde (bewust of via een verbroken verbinding) registreert de game dat. Doe je dat te vaak, dan zal FIFA 16 een bepaald percentage van al je inkomsten achterhouden als straf. Dat scheelt per wedstrijd een paar munten, maar kan binnen korte tijd oplopen tot duizenden coins.

Houd ook altijd een aantal coins achter de hand voor verbruiksitems zoals fitness- of genezingskaarten. Er zullen tijden zijn dat je de voetbalgoden op je blote knietjes dankt dat je dit noodpotje hebt. Als je van handelen houdt, reserveer dan een bepaald bedrag voor handelen bovenop dat noodpotje. Van dat bedrag koop je alleen maar spelers die je verhandelt. Zo garandeer je dat er altijd wat centen beschikbaar zijn als je het koopje van de week tegenkomt op de transfermarkt.

Everyday I’m hustlin’
Een goede manier om aan coins te komen naast simpelweg sparen, is het verhandelen van kaarten. EA introduceerde in FIFA 15 een prijsvergelijkingsfunctie en vaste price ranges voor kaartjes, een combinatie die al het plezier uit het handelen haalde omdat je zelfs met veel moeite maar relatief weinig kon verdienen. In FIFA 16 zijn die price ranges nog steeds aanwezig en ze zijn voornamelijk bedoeld om het illegaal verkopen van FIFA coins teen te gaan. Ditmaal is het prijsbereik wel een aardig stuk groter gemaakt, waardoor er weer meer winst te maken valt op kaarten. Kijk goed wat een kaartje gemiddeld waard is en gebruik de uitgebreide zoekfuncties om diezelfde kaart voor minder geld te vinden. Verkoop de kaart door voor die gemiddelde prijs of zelfs iets minder om gestaag winst te maken. Let wel op: FIFA houdt 10 procent van het transferbedrag dat je zou ontvangen voor zichzelf om zo het FIFA-coin systeem stabiel te houden.

Mocht je toch pakjes willen kopen, houd dan rekening met welke je koopt. De standaard gouden pakjes van 5000 FIFA coins bevatten maar één zeldzaam kaartje, terwijl je voor 7500 coins er drie krijgt. Het is de moeite waard om de laatste variant te kopen, want je maakt meer kans om zeldzame spelers en andere kaarten te vinden. Denk ook aan wanneer je pakjes koopt. Let goed op het Team of the Week, want deze kent goede en slechte weken. Het Team of the Week bevat tijdelijk geüpgradede kaarten van spelers die de voorgaande week uitblonken. Soms vallen deze echter tegen (bijvoorbeeld omdat er geen spelers in zitten die met jouw team matchen, of spelers die toch niet in trek zijn) en kun je beter wachten tot een goede week. Daarnaast houdt EA regelmatig promotieacties die ze via social media aankondigen, waarbij je (soms in gelimiteerde hoeveelheden) bepaalde speciale pakjes kan bemachtigen met meer kans op zeldzame kaartjes.

Of je nu je coins spaart, uitgeeft aan pakjes of actief de transfermarkt opgaat, deel je berg coins duidelijk in. Houd altijd een paar coins achter de hand voor noodaankopen zoals contracten en kaartjes om blessures te genezen. Je gaat ze hard nodig hebben. Maak dus niet al je centen op als je pakjes koopt, maar laat altijd een noodpotje staan.

Zo min mogelijk lag
De laatste tip is kort maar krachtig: let op je latency-meter. Het is misschien een open deur intrappen, maar dit metertje kan je een hoop frustratie besparen. Wanneer je een online match begint zie je in het midden een metertje staan dat drie streepjes kent. Als de verbinding tussen jou en je tegenstander goed is, dan staan er drie groene streepjes. Staan er minder dan drie streepjes, dan is de verbinding niet optimaal en kan je vertraging in het spel ervaren.

Zie je drie groene strepen, druk dan niet meteen op ‘verder’. Wacht altijd een paar seconden, want soms heeft de latency-meter tijd nodig om een meting te doen. Zo kan het best dat de meterna drie seconden lang groen te zijn ineens donkerrood wordt. Dan weet je genoeg: wegwezen!

Dit is voor nu de laatste set tips. Als je zelfs tips hebt of simpelweg nog met vragen zit, laat ze hieronder achter in de comments! We doen ons best om je vragen te beantwoorden.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Destiny: The Taken King review – Bungie is terug in vorm

Yoshi’s Woolly World (Wii U)