in

Esmee in Cosplay: FACTS 2015 – Roze petje en konijnentanden


Weggebruikers keken vreemd op toen ze zaterdagochtend, 25 september, een knulletje met roze shirt en enorme konijnentanden naast een groenharige fee in een kleine blauwe Volvo over de weg zagen scheuren, met achterin Jane Porter uit Disneys Tarzan. Jullie zouden niet verrast zijn. Jullie zouden weten dat ik op weg was naar Facts, mijn eerste conventie in België!

Aangekomen op Facts, een enorme locatie met veel comic stands en een opmerkelijk gezellige sfeer, is onze Fairly Odd Parents-cosplaygroep compleet. Cosmo (Kelly van KellywoeshxdCosplay), Wanda en Juandissimo (Kayleigh en Volker van The Love Bringers Cosplay), Tootie en ikzelf. We lopen zelfs een Crocker tegen het lijf die me een briefje met een grote rode F in de handen duwt en vervolgens vol overtuiging “feeënpeetouders” schreeuwt terwijl hij naar Kelly en Kayleigh wijst.

Adrenaline
We lopen vrijwel direct door naar het podium, met eerder genoemde Jane (Annabel van Black44Angel Cosplay), en brengen vrijwel de hele dag backstage door. Dat is niet helemaal gepland en ik vind het ook wel jammer, gezien er ontzettend veel kraampjes zijn, met vette merchandise die mijn naam roept. Het is echter niet anders, want ik doe voor het eerst mee aan een cosplay act! Ter voorbereiding hebben we enorme cardboards in elkaar geknutseld van Timmy in kaasvorm, toilet-Timmy, dynamiet-Timmy en een roze nijlpaard.

Het is ontzettend gezellig backstage en ik ontmoet interessante mensen met prachtige cosplays van onder andere World of Warcraft, Star Wars en Ninja Gaiden. Misschien dat zij me onbewust geruststellen, want ik voel niet eens zenuwen. Dat is fijn, want we moeten uren wachten tot we eindelijk op mogen. Ik voel een fijne adrenalinestoot wanneer ik de trap op klim naar het podium en de presentator onze act hoor aankondigen. Op hoop van zege.

Op het podium
Het gaat als een waas voorbij. Ik heb een date met Trixie en dus verandert Cosmo me in een ware gentleman, maar niet zonder de nodige problemen. Ik gooi cardboards over mijn hoofd, zo snel als ik verander in een roze nijlpaard of een toilet, en het publiek lacht luidkeels om Cosmo’s reacties. Achter het kaasblok-cardboard trek ik snel een nette blazer aan en ruk de stropdas van onder mijn shirt vandaan. Even later spring ik tevoorschijn met mijn armen boven me uitgestrekt, alsof ik applaus in ontvangst neem. En dat applaus dan klinkt, had ik eigenlijk niet verwacht. Onze act is een succes! We krijgen zelfs complimenten van de jury en ondanks dat we niet winnen voor beste groepsact, horen we van veel mensen dat ze oprecht hadden verwacht dat we zouden winnen. Ik moet bekennen: ik kan niet wachten tot ik weer op het podium sta.

Voorbij gevlogen
De dag is al praktisch voorbij wanneer we eindelijk weg kunnen achter het podium, na nog gezellig te hebben gekletst met de andere deelnemers en de winnaars. Ik ga dus met lege handen naar huis, maar ook met een vol hart. Ik twijfel nog om een tweede dag te gaan, gezien het best overweldigend was en het eten en drinken (en zelfs het toilet) belachelijk duur waren. Ik koos echter voor een dagje rust. Niet de slimste keuze, zo bleek, want ik die dag uren in een trein achter een defecte trein gestaan en was dus bijna net zo laat thuis als dat ik wel nog een dag naar Facts was gegaan. Volgend jaar ga ik dus een volledig weekend, haha. Ik geniet nu nog na van de leuke foto’s en met de Fairly Odd Parents-cosplaygroep heb ik al nieuwe plannen staan, zoals Cosmo-con.

Meer foto’s vind je op mijn Esmee in Cosplay-Facebookpagina.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Skylanders, Disney Infinity of LEGO Dimensions – welke past bij jou?

Halo 5 review – 343 drukt zijn eigen stempel