in

Fan Art Friday: Halo art in allerlei vormen


Er is weer genoeg pracht en praal op het internet te vinden als je even de tijd neemt om het te zoeken. Dit keer kijken we, ter ere van de aankomende wereldwijde release van Halo 5: Guardians op 27 oktober, naar verschillende Halo-gerelateerde fan art die in het oog springen.

Digital art
Als je denkt aan fan art, dan kom je al gauw terecht bij de digitale kunstwerken – en terecht. Veel Halo-fans maken digitale art gebaseerd op personages, locaties of scenes uit de games. Hieronder twee digitale creaties, gemaakt met Photoshop en met de hand gemaakte schetsen. Beiden werden op de voorpagina van site DeviantArt getoond, gewoon omdat ze zo tof zijn: ‘Elite’ van chasestone en ‘Halo: Reach – Noble Six’ van Rahll.

Word zelf creatief
Tot nu toe hebben we in beide Fan Art Fridays een gedeelte van de lijst aan cosplayers en het maken van eigen outfits gewijd. Vandaag is niet anders: we hebben een serie video’s op YouTube gevonden, waarin stap voor stap het Halo ODST kostuum wordt nagemaakt van schuim. Het volledige kostuum wordt, zo realistisch mogelijk, in acht video’s stap voor stap gemaakt. Daarnaast heeft de maker meer video’s waarin hij dingen laat zien die hij heeft gemaakt, zoals de Covenant Storm Rifle uit Halo 4 en geeft hij tips over hoe je dingen het beste kunt maken of vormgeven.

De kunst van de cosplay
Ben je nog niet helemaal overtuigd om je eigen kostuum in elkaar te zetten? Wellicht helpen wat toffe foto’s van Halo-cosplays dan. Opnieuw deze week aandacht voor de mensen die kostbare minute van de dag spenderen om de beste en meest epische kostuums te maken. Halo leent zich ontzettend goed voor de kunst van de cosplay, dus het komt als geen verrassing dat al vele fans zich in een uitgebreide outfit hebben gehesen voor evenementen en beurzen. Hieronder een aantal cosplayers die voor ons in het oog sprongen, waaronder de populaire Cortana. Want vergis je niet: bodypainting komt absoluut eens in de zoveel tijd bij cosplay om de hoek kijken.

En om het cosplay-gedeelte af te sluiten: een flinke dosis Halo-schattigheid.

Fan-made Halo-geïnspireerde consoles en controllers
Gelimiteerde edities van consoles en controllers kunnen heel tof zijn, maar slaan ook vaak volledig de plank mis. Er zijn dan altijd genoeg gamers die het maken van consoles en controllers in eigen handen nemen. Ook bij Halo zijn er fan-made versies van consoles en controllers gemaakt waar menig gamebedrijf wel wat van kan leren. Jeremiah Thiringer creëerde onderstaande Halo-console en Nicholas Kruse gebruikte zijn skills om de controller te maken. Zou jij onderstaande console en controller – wanneer mogelijk – gebruiken, of zou jij ze in een vitrine of op een mooie plank tentoonstellen?

Tatoeages
Ook op het gebied van tatoeages doen de fans van Halo uiteraard gewoon mee. Er lopen genoeg fans van de serie rond met een Halo-gerelateerde tatoeage ergens op hun lichaam en er zitten een paar hele toffe en gedetailleerde tussen. Hieronder twee tatoeages uit de serie. Wat vind jij ervan?

Heb jij een toffe game-gerelateerde tatoeage op je arm, vind je een van de bovenstaande kunstwerken mooi of heb je andere goeie Halo-fan art gezien? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ben Content wint grote membercontent van september verkiezing!

Skylanders, Disney Infinity of LEGO Dimensions – welke past bij jou?