in

Eigenaar Escape from New York wilde Kojima aanklagen


De eigenaar van de rechten op de film Escape from New York, CanalPlus, wilde Hideo Kojima aanklagen voor de Metal Gear Solid-reeks, omdat het overeenkomsten had met de film. Regisseur John Carpenter hield CanalPlus echter tegen.

Dat meldt hij in een interview met The Hollywood Reporter . Het hoofdpersonage in de Metal Gear-games, Snake, lijkt qua uiterlijk veel op het hoofdpersonage uit de film, Snake Plissken, gespeeld door Kurt Russel. In Metal Gear Solid 2 heet Snake zelfs ‘Iroquois Plissken’.

“Ze wilden de makers van de videogame aanklagen, want het is een beetje een rip-off van Escape From New York, maar ik zei dat ze dat niet moesten doen”, aldus Carpenter. “Ik ken de regisseur van die games en het is een aardige gozer, of hij is in ieder geval aardig tegen mij.”

CanalPlus klaagde wel Luc Besson aan, de regisseur van de film Lockout, dat ook veel op Escape from New York lijkt. “Het is hetzelfde verhaal”, lacht Carpenter. “Ik bedoel, dat kun je niet doen, toch? Je moet wel een paar dingen veranderen.”

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Advertorial: Werken bij defensie – Welke keuze zou jij als officier maken?

The Legend of Zelda Tri Force Heroes review – De drie Linketeers