in

Dit was het nieuws: Makers Heavy Rain komen met Detroit: Become Human


Wat heeft er zich afgelopen week allemaal afgespeeld in de wilde wereld van games? Deze vraag beantwoorden we in een overzicht met de belangrijkste nieuwtjes van de voorgaande dagen.

Makers Heavy Rain komen met Detroit: Become Human
Sony heeft een nieuwe titel voor de PlayStation 4 aangekondigd met de naam Detroit: Become Human. Het spel is gebaseerd op de korte techdemo met de naam Kara, die Heavy Rain-ontwikkelaar Quantic Dream in 2012 online plaatste.

In Detroit: Become Human is Kara, de hoofdpersoon, een Android die moet functioneren in Detroit, een plek waar mens en robot samen leven. Robots worden gebruikt voor alledaagse dingen en worden verkocht om de mens te dienen. Kara ontsnapt zodat zij een vrij leven kan leiden.

Geen backwards compatibility voor PS4 in de planning
Sony bevestigt tijdens de Paris Games Week wederom dat er voor nu geen plannen zijn om de PlayStation 4 backwards compatible te maken.

Shuhei Yoshida, baas van Sony Worldwide Studios, werd via Twitter gevraagd of Sony van plan is PlayStation 3 afspeelbaar te maken op de PlayStation 4. Hij antwoordde met een simpele “nee”.

Eerder gaf Yoshida ook al aan dat er geen plannen voor waren. “PlayStation 3 heeft zo’n unieke architectuur en sommige games maken goed gebruik van die techniek. Het wordt heel moeilijk om dat voor elkaar te krijgen (op de PlayStation 4). Ik zeg nooit nooit, maar we hebben geen plannen.

Fallout 4 krijgt pre-load op pc en consoles
Bethesda heeft bevestigd dat mensen die Fallout 4 digitaal kopen op pc of consoles de game voor de release van 10 november alvast kunnen downloaden.

Een precieze datum noemt Bethesda niet, maar volgens het bedrijf hebben spelers “enkele dagen” de tijd om de game te downloaden.

Uitgevers bieden soms pre-loads aan zodat spelers een game van te voren kunnen downloaden. Dit zorgt er voor dat mensen zodra de releasedatum is aangebroken meteen aan de slag kunnen met de game en er ook minder downloadproblemen ontstaan door drukte.

Gran Turismo Sport voor PlayStation 4 aangekondigd
Grand Turismo Sport, een nieuw deel in de raceserie, komt naar de PlayStation 4. Het nieuws werd bekendgemaakt door de maker van de serie, Kazunori Yamauchi, tijdens de persconferentie van Sony op de Paris Games Week.

Ontwikkelaar Polyphony Digital werkt nauw samen met FIA, de internationale federatie van verschillende nationale auto-, motorsport- en motorclubs om een zo realistisch mogelijke game neer te zetten.

Nintendo kondigt overkoepelend accountsysteem aan
Nintendo heeft een overkoepelend account voor al zijn systemen aangekondigd, genaamd Nintendo Account. Hiermee is het straks mogelijk om op alle consoles van het bedrijf met dezelfde gebruikersnaam in te loggen.
Het overkoepelende account moet er voor zorgen dat gegevens over alle platformen van Nintendo worden opgeslagen, waaronder savefiles van games. De gegevens worden via de cloud bewaard.
Een Nintendo Account is ook toegankelijk via Google, Twitter en Facebook. Uiteindelijk verdwijnen daardoor ‘friend codes’, het huidige Nintendo-systeem waarmee gamers elkaar kunnen vinden om online tegen elkaar te gamen. Het wordt straks ook mogelijk om de eShop via pc te bekijken, zodat mensen via de website digitale games kunnen aanschaffen.

Nintendo’s eerste smartphonegame verschijnt in maart 2016
Nintendo heeft zijn eerste eigen smartphonegame aangekondigd op een vergadering met investeerders. Miitomo maakt gebruikt van de Mii-personages die spelers aan kunnen maken en verschijnt in maart 2016.

In Miitomo kunnen spelers hun eigen Mii-personages maken, zoals dat ook kan op de Wii U en 3DS. Vervolgens kunnen spelers met hun Mii-personages elkaar opzoeken en met elkaar chatten. Spelers moeten ook een aantal vragen beantwoorden, waaronder hun favoriete hobby’s. Deze informatie wordt vervolgens aan nieuwe spelers die men ontmoet gegeven.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

WTF Update 254: De toekomst van gamen is hier

Screenshots gelekt van PS4-versie Fallout 4