in

Fan Art Friday: The Very Best of Pokémon


De week komt weer ten einde en dat betekent dat we weer een kleine hoeveelheid fan art van een bepaalde game of gameserie onder de loep nemen. Vandaag hebben we wat Pokémon-fan art voor je verzameld, ter ere van de release van de nieuwste Pokémon Mystery Dungeon-game: Pokémon Super Mystery Dungeon voor de 3DS!

Digitale art
Het komt ongetwijfeld niet als verrassing dat er ontzettend veel fan art voor Pokémon is gemaakt door de jaren heen. Zoals bij de meeste games of gameseries, bevindt het grootste gedeelte hiervan zich in de digitale hoek. Op sites als DeviantArt is een scala aan Pokémon-fan art te vinden.

De site Dorkly.com verzamelde een aantal maanden geleden fan art van maar liefst alle eerste 151 Pokémon, elk van een andere artiest. Om je even een idee te geven, plaatsen we hieronder fan art van de eerste drie oorspronkelijke starters. De Pokémon waar het allemaal mee begon: Bulbasaur, Charmander en Squirtle.

Cosplay
De wereld van Pokémon introduceerde een grote groep personages die vandaag de dag iconisch zijn voor de serie. Hoofdpersoon Ash Ketchum is uiteraard de PokéMaster waar het allemaal mee begon en hij werd spoedig gevolgd door helden als Brandon en May. Maar ook Ash zijn vrienden Brock en Misti zijn een onlosmakelijk deel van de Pokemon-serie en geen enkele game of aflevering op televisie is compleet zonder Team Rocket. Het aantal mensen dat in de huiden van deze personages is gekropen, is dan ook erg hoog.

Double Trouble met deze Jessie en James cosplayers, compleet met rozen en al. (Maar waar is Meowth?)

Hoofdpersoon Hilda (in Japan bekend als Touko) uit Pokémon Black en White.

En natuurlijk mag Misty niet ontbreken.

En als laatste Steven Stone uit Pokemon Ruby en Sapphire, games die in 2014 een remake kregen.

Zelf Pokemon-creaties namaken
Zoals gewoonlijk is het kijken naar cosplay creaties heel leuk, maar niets is zo leuk als zelf aan de slag gaan om dingen te maken. Vandaar dat de video hieronder laat zien hoe je gemakkelijk een Pokéball namaakt en legt een cosplayer je haarfijn uit hoe je het kostuum van Ash Ketchum in elkaar tovert.

Consoles en controllers
Ook in de Pokemon-community zijn fans druk bezig om hun eigen consoles en controllers te maken. Dit is iets wat bijna elke gamecommunity gemeen heeft met de ander: fans zijn als de beste in staat om de meest prachtige en gedetailleerde creaties te maken. Hieronder het maken van een Venusaur Game Boy en een Charizard-versie van een Xbox One-controller.

Tatoeages
Als laatste uiteraard weer een aantal creaties die zijn vereeuwigd in de vorm van tatoeages. De keuze als het aankomt op Pokémon is natuurlijk eindeloos, dus hieronder een aantal die ons in het oog sprongen.

Ga jij de nieuwe Pokémon Super Mystery Dungeon spelen, of heb je een van de eerdere titels in de serie gespeeld? Ben jij enthousiast voor Pokémon GO – de aankomende smartphonegame waarin spelers zelf de straat op gaan om Pokémon te zoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het boetebankje: ik heb nog nooit Minecraft gespeeld

Dark Souls 3 wordt mogelijk de laatste Dark Souls-game