in

Bloodborne: The Old Hunters review – Meer Bloodborne!


Het duurde maanden voordat alle geheimen van Bloodborne ontdekt waren. De meedogenloze ontdekkingstocht die daarbij kwam kijken is dan ook de grote aantrekkingskracht van de game. Voor diegene die Bloodborne inmiddels al helemaal uitgepluisd hebben en nog meer willen, is er nu eindelijk ook meer. De uitbreiding The Old Hunters biedt namelijk tientallen uren intens speelgenot.

The Old Hunters sluit naadloos aan op de wereld van Bloodborne. Het bouwt hem verder uit en voegt nieuwe gebieden, vijanden, wapens en eindbazen toe. Wie de klappen van de zweep kent weet dan ook dat dat garant staat voor een uitgebreide ontdekkingstocht waarbij je vooral aangewezen bent op jezelf. Veelvuldig doodgaan is dan ook geen schande, maar een deugd. Zelfs de meest doorgewinterde Bloodborne speler staat in deze uitbreiding een flinke klus te wachten.

Lovecraftiaanse horror
From Software maakt je het leven zuur met nieuwe vijanden die gemaakt zijn om je tot het uiterste te dwingen. Niet alleen groepen vijanden, die zo weggelopen lijken uit de diepste krochten der Lovecraftiaanse horrorverhalen, maar ook andere hunters staan op je te wachten. Het is knap te zien hoeveel aandacht en creativiteit de makers kwijt hebben gekund in het ontwerpen van de vijanden. Op het moment dat je dacht alles al gezien te hebben, gooit men er in The Old Hunters nog een schepje bovenop.

Om de strijd aan te gaan met het nieuwe gespuis, biedt de uitbreiding gelukkig een hele reeks nieuwe wapens, items en outfits. Zo kom je al redelijk snel in aanraking met een gigantische minigun, een soort van cirkelzaag en zelfs een zwaard dat te gebruiken is als boog. Ieder wapen speelt net iets anders en net als de rest van de wapens in Bloodborne kan elk wapen transformeren. Het eigen maken van je nieuwe aanvallen en het leren hiermee te spelen maakt The Older Hunters uiterst vermakelijk.

Bovendien liggen er voldoende benodigdheden in de gebieden verspreid, waarmee je snel je wapen in volle glorie kan upgraden. Het wordt nog veel leuker naarmate je het einde nadert van de uitbreiding, want er valt net als in Bloodborne behoorlijk wat te ontdekken. Door zelf op ontdekkingstocht te gaan, zijn er hele toffe dingen te vinden waaronder – zonder twijfel – één van de vetste vaardigheden uit de hele game. Verklappen doen we deze nog niet, want het is veel te leuk om hier zelf achter te komen.

Ontdekkingstocht
Dat geldt ook voor de nieuwe eindbazen van de uitbreiding. Het leren van de bewegingen en aanvallen van deze zijn wederom van levensbelang. De schepsels die de uitbreiding voor je in petto heeft zijn om van te genieten en leveren de meest intense en moeilijkste gevechten op uit de hele game. Het aantal keer dat we dood zijn gegaan konden we niet meer bijhouden.

Daarbij is de wijze waarop eindbazen bewegen en hoe enkele aanvallen worden weergegeven, weergaloos. Ook de muziek, die sowieso prachtig is, neemt je mee in een vogelvlucht. Bij iedere slag en stoot waarmee je dichterbij een overwinning geraakt, gaat je hartslag omhoog. Dat moment waarop je het eindelijk lukt een eindbaas te verslaan, is dan ook wederom pure euforie. Het is knap hoe The Old Hunters het flikt om ons weer helemaal verslaafd te maken aan de geweldige gameplay en wereld die Bloodborne presenteert.

Toch moeten we een kleine kanttekening plaatsen bij The Old Hunters. Wie goed oplet, komt er namelijk snel achter dat er redelijk veel locaties en vijanden wel erg veel lijken op die uit Bloodborne zelf. Weliswaar wordt er hiervoor enige uitleg gegeven in het verhaal, maar From Software lijkt op sommige plekken voor een makkelijk uitweg gekozen te hebben. Datzelfde gevoel hebben we als we kijken naar de echt nieuwe mechanismes in de uitbreiding. Deze zijn namelijk vooral uitvoeringen van bestaande ideeën. Uiteindelijk weegt dat niet op tegen het aantal nieuwe geheimen die te ontdekken zijn in de uitbreiding, want daarmee ben je makkelijk twintig uur zoet. Voor liefhebbers van Bloodborne is The Old Hunters dan ook verplichte kost.

Bloodborne: The Old Hunters is digitaal verkrijgbaar op PlayStation 4 voor 19,99 euro.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Is Mario beter alleen af of toch met zijn broer?

Werkt je PS4 sneller met een SSHD? – De Harde Waarheid