in

Voor Sinterklaas: leuke surprisetips voor gamers


Pak je knutsellijm en punnikpoppetje er vast bij, want het surpriseseizoen is weer van start gegaan! Er zijn mensen die een schoenendoos zwart schilderen, het een X-doos noemen en die dan met plezier aan jou geven, maar het mag best wat origineler. Daarom deelt de InsideGamerpiet enkele grappige creaties om te laten zien hoe het ook kan.

Kingdom Hearts-sleutel
Bij deze surprise van Kingdom Hearts, en dan in het bijzonder de bekende sleutel, is werkelijk aan alles gedacht, van het blauwe gedeelte op de sleutel zelf tot het kettinkje van Disney dat eraan bungelt. Het is nogal een enorm ding, waarbij veel knutselvakmanschap komt kijken. Waag je je aan dit bouwwerk, houd er dan rekening mee dat er aardig wat uren in zullen zitten. Maar, zoals met de meeste surprises, geldt ook hier dat er een groot verschil is tussen alles meetkundig narekenen en zo perfectionistisch mogelijk te doen, en er iets makkelijker in zijn.

Bron: Heather Taatgen

Paper Mario
Zeker nu Mario & Luigi: Paper Jam Bros er bijna is, is dit een hele goede surprisetip: een papercraft van de game. Het fijne is dat je hele normale knutselspullen kunt gebruiken: dik papier, een schaar en lijm (en eventueel een printer, als je zelf geen zin hebt om het allemaal uit te meten en te tekenen), wat het op zich een handige last-minute surprise zou maken, ware het niet dat het meer voeten in aarde heeft dan je zou verwachten. Juist omdat de Mario ‘beweegbaar’ is en dat deze surprise het best tot zijn recht komt als hij heel strak is gedaan, gaat er veel tijd in zitten. Maar stel dat je familie op zondag Sinterklaas viert en de winkels zijn dicht, dan zou dit in principe wel een surprise kunnen zijn die je in een ochtend ietwat slordig in elkaar flanst als het echt niet anders kan. Het grappige aan deze surprise, bedacht door Pelly van Interpellatie, is dat je er ook een typisch Sinterklaas-snoepje bij kunt betrekken, namelijk het chocolademuntje.

Bron: Interpellatie

Piranha Plant
Deze surprise is grappig omdat hij gebruikmaakt van een item dat iedereen heel goed kent, maar nooit aandacht schenkt: de regenpijp. Je haalt bij de doe-het-zelfzaak een mooi stuk rekenpijp en een spuitbus in grasgroen, en je hebt de ‘pot’ voor deze Piranha Plant al af (en direct een goede plek om je cadeautje te verstoppen). Je kunt bruinige oasis gebruiken als potgrond en van hobbyrubber/foam knip je dan de bladeren en de stippen. Bij de hobbywinkel koop je een bol van piepschuim, die verf je rood en daar snijd je een hap uit die als mond dient. De witte lippen maak je vervolgens van hobbyklei, watjes of een ander materiaal dat goed dik en kneedbaar is. Het is ook grappig om bijvoorbeeld de pet van Mario na te maken en die in de bek van de plant te leggen, net alsof onze trouwe loodgieter is opgevreten.

Bron: Sugar & Spice

Pokémon Pokéball
Tijdens het kinderfeest op 5 december komen er regelmatig Pokémon voorbij, of dat nu een papier-machésurprise is van Pikachu of een ander monstertje. De maker van deze surprise, via Zelfmaakideetjes, vond het moeilijk om uit die honderden wezens te kiezen, en dus leek deze Pokéball de veiligste optie. Ook hiervoor hoef je niet zelf het wiel uit te vinden; hobbywinkels verkopen halve bollen van piepschuim die je in handige wijze omzet in bijvoorbeeld de twee helften van een Pokéball. Natuurlijk is het origineler en grappiger als je zelf tekeningen maakt van de Pokémon, in plaats van slechts een printje uit te knippen.

Bron: Zelfmaakideetjes

Skyrim-helm
Het gezegde ‘meten is weten’, dat bestaat niet voor niets. Bij sommige surprises kan de kleinste meetslordigheid of rekenfout al funest zijn. Zo ook met deze Skyrim-helm, die uit aanzienlijk meer delen bestaat dan je verwacht. Je moet er enorm detaillistisch voor aan de slag gaan en je moet niet vergeten om het cadeautje in een makkelijk vernieuwbare hoorn te doen, om te voorkomen dat je creatie de dag van 6 december niet meer meemaakt.

Bron: Sandra Mastenbroek

Angry Birds
Er zijn talloze Sinterklaassurprises te vinden van de boze vogels, maar het leukste is als je ze ook echt gebruikt als kogels. Van oude knakworstblikjes maak je groene varkens en een een tennisbal schilder je in de kleur van een boze vogel. Je cadeautje gaat gemakkelijk in zo’n blikje, met misschien van die Biggetjes-snoepjes om het extra feestelijk te maken.

Bron: HomeMadeBeautiesByHeidi

Welnu, wat zit je nog naar dit scherm te staren? Ga naar de winkels en sla die materialen in om je surprises mee te maken! Als je ze al weken klaar hebt staan, vergeet ze dan niet te delen hier (tenzij je getrokken familielid/vriend/vriendin hier dagelijks kijkt, natuurlijk), want je weet maar nooit wie je ermee aan een idee kan helpen.

In elk geval een fijne pakjesavond gewenst!

Geschreven door: Laura Kempenaar

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rockstar brengt plots GTA: San Andreas naar de PS3

Wat te doen in Rollercoaster Tycoon World?