in

De sfeervolste kerstdecoraties voor gamers


Sinterklaas is weg; tijd om de kerstboom op te zetten! Mocht je denken dat alleen engelenhaar te 1980 is, dan heb je het mis: saaie, egale kerstballen in je kerstboom zijn minstens net zo ouderwets. Hoe je dan je kerstboom moet versieren? Dat kan met de volgende vette videogame kerstdecoraties, die je in veel gevallen zelf kunt maken.

Boo-kerstballen


Het mooie aan games als Mario is dat er heel veel ronde vormen in voorkomen, die zich uitstekend lenen voor een ‘kerstballificatie’. Denk bijvoorbeeld aan een Shy Guy, Chain Chomp, vissen en Koopa-schildjes. Etsy-gebruiker Abitofimagination maakte deze sfeervolle Boo-kerstballen, die je eventueel ook zelf kunt maken als je de juiste verf koopt en wat gewone kerstballen. Heb je katten, dan kun je plastic ballen kopen en ze omtoveren naar deze vrolijke videogameballen.

Pokémon-krans


Niets ademt kerstsfeer zo goed als een vrolijke krans op je deur, zeker als die vol zit met Pokémon-figuurtjes en Pokéballen. Dit fantastische exemplaar van Dorkly is echter niet helemaal doehetzelf, want die figuren komen gewoon uit de speelgoedwinkel. Zoals je ziet zijn de Pokéballen wederom geschilderde kerstballen, waarbij je zelfs met een potje Typex en een zwarte stift al een heel eind zou komen, zolang je basis een rode kerstbal is.

Pokémon-boomballen

Als je helemaal geen zin hebt de handen uit de mouwen te steken voor je Pokémon-krans, dan kun je ook deze fantastische Pokémon-kerstballen kopen van ThePerfectCup op Etsy. Omdat ze gemaakt zijn van acryl zijn ze kinder- en huisdiervriendelijk. Als je ze gebruikt voor een deurkrans, dan moeten ze weerbestendig zijn en ook dat zijn ze!

Master Chief-strijkkralenhanger


EBPerler op Etsy heeft deze Master Chief-boomhangers gemaakt van strijkkralen – simpel maar effectief. Het is onmiskenbaar het hoofdpersonage van de shooter en het is ook nog eens heel makkelijk en goedkoop om deze zelf te maken. Het groen van de helm staat ook prachtig bij de boom, dus dat maakt de hanger subtiel, zodat je niet-gamende vrienden het ook kunnen waarderen.

Lakitu-kerstbal


We geven ABitofimagination van Etsy nog wat extra aandacht, want haar creaties zijn fantastisch. Bijvoorbeeld deze Lakitu kerstbal. Nu is dat uiteraard weer wat kerstbalschilderactie, maar door het decoratiebolletje dat eronder is bevestigd met een draadje, is het een geweldige kerstbal voor Mario-fans.

Yoshi-ei-bal


KaterCrafts op Etsy gebruikt weer een andere techniek om games in de kerstboom te integreren. Door een eivormig stuk piepschuim te kopen bij de creabea-winkel en daarop pailletjes vast te pinnen, ontstaat een Yoshi-ei. Wie zegt dat kerstballen altijd rond moeten zijn?

Call of Duty-sneeuwvlokjes

Via Bonanza vonden we deze Call of Duty sneeuwvlokjes. Je koopt sneeuwvlokjesdecoratie in de winkel en print dan toffe Call of Duty-art uit. Vervolgens knip je het in een rondje en plakt het op beide kanten van elk sneeuwvlokje. Uiteraard kun je dat ook doen met andere videogames of juist allerlei verschillende.

Mass Effect-3D-kerstornament

Enkele voorbeelden uit dit artikel zijn plat, zoals Master Chief en de sneeuwvlokjes, maar VirtuallyVintageCo op Etsy maakte dit indrukwekkende kerstornament van Mass Effect, dat van alle kanten bekeken even mooi is. Het is er eentje die je waarschijnlijk minder makkelijk zelf kunt maken, maar die zo goed ontworpen is, dat Mass Effect-fans het misschien de moeite wel waard vinden er de prijs en verzendkosten voor neer te tellen.

Yoda-kerstdecoratie

Het is heel erg jammer dat deze schattige Yoda niet meer beschikbaar is op Etsy, want net als de decoratie van Mass Effect is het een prachtig stukje design. Hij is ook niet makkelijk zelf na te maken, maar we vinden deze te mooi om niet te delen. Zeker nu de nieuwe Star Wars-film eindelijk de bioscoop gaat verschijnen. Blij daarvan, worden wij.

Pokémon-strijkkralenhangers

De Pokémonsters blijken een populaire kerstboomdecoratie, want ook Burritoprincess op Etsy is creatief met Pikachu en zijn vrienden. Wederom is het iets wat je ook zelf kunt maken met strijkkralen, maar het koddige ontwerp is wel iets moeilijker dan de wat meer symmetrische Master Chief. Is het je eenmaal gelukt, dan kun je deze niet alleen voor je kerstboom maar ook voor je kerstkrans gebruiken. Mocht je geen Pokémon-figuren hebben om in je krans te doen, dan kun je ook voor deze schatjes gaan.

Gebreid Squid-hangertje

SandysSundries op Etsy stelt weer andere technieken tentoon om de kerst helemaal des videogames te maken met haar schattige gebreide Squid-hangertjes. Het is nogal pietepeuterig pielwerk, dus niet iedereen zal deze zelf kunnen of willen maken, maar ze zijn grappig om te zien en je kunt ze in allerlei verschillende kleuren maken.

Mario-piek

Een kerstkrans, diverse kerstboomhangers heb je nu al kunnen uitzoeken, maar er ontbreekt nog iets. Wat dacht je van het kers(t)je op de taart: de piek? Etsy-gebruiker MarcelineRetroGaming helpt je met deze onoverwinnelijkheidsster uit Mario voor bovenop de boom. Hopelijk heeft je kerstboom een mooie rechte punt, want anders lijkt het meer een vallende ster. Maar ja, dat heeft ook weer zijn voordelen: kun je mooi nog een keertje wensen dat je op een dag die ene game onder de kerstboom vindt.

Destiny-sok

In Amerika maken ze tijdens Kerstmis de open haard extra sfeervol door er sokken bij de hangen. Het is de bedoeling dat vadertje Kerstmis deze vult met cadeautjes, net zoals onze Sinterklaas dat doet met onze schoenen. Etsy-gebruiker CreativeZombie5 maakte deze Destiny-sok. Volgens de beschrijving past er een iPad mini in, dus zo veel cadeautjes kan de Kerstman er niet in kwijt, maar de sok past zeker in de kerstboom.

LEGO/Pixel-kerstkrans

ThinkGeek lijkt helaas geen pixelkerstkransen meer te hebben, maar er zijn nog wel grappige LEGO-kransen waarop je zelf naar hartenlust mini-figures en andere LEGO uit je collectie op kunt bevestigen, zoals je hieronder kunt zien. Uiteraard is het gevaarlijk deze fantastische krans aan je deur te hangen, want LEGO is momenteel enorm populair. Denk daar dus even over na voor je vol enthousiasme je dure Hulk-figuurtje bevestigt.

We zijn benieuwd of jij ook videogamekerstdecoratie hebt hangen. Uiteraard wensen we je alvast hele fijne feestdagen en een kerstvakantie vol gametijd!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ark: Survival Evolved krijgt lokale splitscreen op Xbox One

‘Vergeten’ Games