in

Esmee in Cosplay: Midwinter fair 2015 – Ouderwets genieten


De kampvuurtjes knisperen langs het pad waarop Anna, Kelly en ik ons begeven, richting een grote houten poort die ‘Archeon’ spelt. Vorig jaar maakte ik hier, op Midwinterfair, mijn debuut als Demon Hunter. Dit jaar ligt de outfit in de steigers, dus ben ik niet in cosplay!

Gelukkig blijft de voorspelde regen uit en dat is maar goed ook, want Midwinterfair is voornamelijk een openluchtevenement. Langs de paden staan kraampjes waar je schapenwol, vossenvacht en koeienhuid kan kopen, of ouderwets ogende outfits, houten sieraden met edelstenen en allerlei hapjes en drankjes. Eén van die dranken is uiteraard mede en dat mag je uitgebreid proeven. Er is zelfs chocolade gevuld met mede, wat voor liefhebbers zeker een aanrader is.

Qua activiteiten staat er niet bijzonder veel op de planning, maar er is wel een show boven de ijsbaan, waar twee vrouwen kunstjes doen in twee hangende stroken doek. Je kunt er ook indoor schaatsen. In het Romeinse badhuis, het hoofdgebouw waar vele kraampjes te vinden zijn en eetgelegenheden, treden live bands op. Je kunt van de muziek genieten terwijl je alle verschillende kraampjes afstruint.

De meer middeleeuws ogende wijk is echter een stuk interessanter om te verkennen. Er is een klein huisje waar allemaal hapjes op tafel staan, met bordjes als ‘rattenvlees’ en andere onaangenaam klinkende aanduidingen. In werkelijkheid is het natuurlijk gewoon leverworst en dergelijke, maar het is wel erg leuk bedacht en het brengt ons in de beleving van oudere tijden. We mogen er verse, warme cider proeven en alle hapjes, terwijl een oude man vol overgave over het voedsel vertelt en hoe dat vroeger verkregen werd.

Met onze buikjes vol struinen we verder door het marktstraatje en stuiten we op een rekje met gekleurde veren. De man die ernaast staat wenkt ons en vertelt dat we een wens mogen doen. Ik sluit als eerste mijn ogen, neem mijn wens in gedachten en tast vervolgens naar de veren. “De veer draag je bij je en dat is je wens. De veer valt vanzelf af en dan komt je wens binnenkort uit.” Hoewel ik daar bijzonder sceptisch over ben, is het leuk om erin mee te gaan. Mijn wensen komen eigenlijk toch altijd wel uit, dus de prachtige paarse veer die ik met gesloten ogen uitkies is een mooi extraatje.

Wanneer we alle drie onze wensen hebben gedaan en kleurrijke veren aan onze polsen prijken, worden we gelokt door de muziek die uit de bovenverdieping van een soort kerkje klinkt. Nieuwsgierig nemen we een kijkje en stuiten daar op een grote danszaal met bar en een liveband, die vrolijke muziek speelt waar uitbundig op gedanst wordt. Ook wij gooien onze voetjes van de vloer en onze handen in de lucht.

Na ruim een uur op de gezellige bovenverdieping te hebben rondgebracht, maken we een laatste rondje door het park, waar het inmiddels al donker is. Langs de paden gloeien de kampvuurtjes op en de lichtjes die in bomen en over lampposten zijn gehangen. Het geeft een zeer gezellige sfeer te midden van alle verklede mensen die zich ook langzaam richting de uitgang begeven.

Al met al was het weer een zeer geslaagde dag. Wat ik vooral erg kan waarderen aan Midwinter Fair is de sfeer die er hangt en hoe de acteurs opgaan in hun rol en je echt even in vroegere tijden plaatsen. Het enige minpuntje was dat het eten behoorlijk duur was (ruim 4 euro voor een wafel, twaalf poffertjes of een kleine wrap). Aan de andere kant mag je wel van alles gratis proeven.

Volgend jaar ga ik graag weer naar Midwinter Fair en dan met een gepaste cosplay, wellicht Legolas of een steampunk-outfit. Dit dagje heeft me in ieder geval weer genoeg motivatie en inspiratie gegeven!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat te doen als de Xbox- en PS-netwerken weer worden gehackt tijdens Kerstmis?

Fan Art Friday – A Merry Gaming Christmas