in

De Community Top 50 2015 Finale: Nummer 5 t/m 1


Begin december besloot de gehele InsideGamer-redactie dat we het dit jaar anders gingen doen. In plaats van uren met elkaar in discussie te gaan over de vijftig beste games van 2015, lieten we deze keer jullie, de community van InsideGamer, aan het woord. Met behulp van een vragenlijst die meer dan vijfhonderd bezoekers hebben ingevuld is er uiteindelijk een lijst tot stand gekomen die jullie favorieten van dit jaar het beste reflecteert.

We zijn aangekomen bij de finale van deze lijst. De volgende vijf games zijn volgens jullie de beste spellen die dit jaar zijn uitgekomen.

Een voetbalgame waarin er geen menselijk elftal achter de bal aan rijdt, maar een team van auto’s. Op papier klinkt Rocket League echt te idioot voor woorden, maar deze bizarre combinatie was ongetwijfeld de grootste verrassing van het afgelopen jaar.

Dat Rocket League met zijn waanzinnige diepgang, perfect werkende online multiplayer en een heleboel (gratis) dlc zo’n succes is valt grotendeels te danken aan het feit dat de game gratis met een PlayStation Plus abonnement was te verkrijgen. Op die manier kwam een publiek die op het eerste gezicht niets met het concept zouden hebben met Rocket League in aanraking. Kevin van Wonderen besprak de game in zijn videoreview en hij was net als jullie lovend over de pure lol van Rocket League.

Griezelig, bloederig en soms genadeloos lastig. Bloodborne heeft alle elementen van een gemiddelde titel van FromSoftware (onder andere bekend van Dark Souls), maar de game weet zich op een aantal vlakken behoorlijk te onderscheiden. De nadruk ligt veel meer op agressief spelen en de Victoriaanse stad die compleet verloren is in de waanzin rondom geheimzinnig bloed is een compleet andere setting dan we gewend zijn.

Bloodborne’s verhaal is bijzonder mysterieus, de monsters die zich in de stad bevinden worden alleen maar gruwelijker en van de meeste eindbazen heb je waarschijnlijk nog steeds nachtmerries. Bloodborne kan soms onmogelijk moeilijk aanvoelen, maar geen andere game dit jaar weet je zo’n onoverwinnelijk gevoel te geven wanneer je eindelijk een lastig stuk weet te overleven of een monsterlijke eindbaas hebt weten te verslaan. Bloodborne kreeg van Timo, onze Meester der Souls, een 9+ in zijn review.

Hideo Kojima, de geestelijk vader van Metal Gear liet al jaren bij elk nieuw deel uit de serie weten dat dit echt zijn laatste zou worden. Met Metal Gear Solid V: The Phantom Pain werd die belofte meer dan tien jaar later eindelijk werkelijk. Na een langlopend en voor de buitenwereld vaag conflict met zijn vaste uitgever Konami kwam er in 2015 een einde aan zijn carriere bij dit Japanse bedrijf.

Aan The Phantom Pain is, maar op enkele punten te merken dat de game misschien in zijn laatste fase wat afgeraffeld is. Het verhaal is daar het grootste slachtoffer van, maar gelukkig is daar de gameplay die heel erg veel goed maakt. Nooit eerder speelde een Metal Gear Solid-game zo verschrikkelijk soepel, had je zoveel vrijheid in voltooien van missies en zaten er zoveel wonderlijke kleine details in zo’n gigantische game. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain kreeg van Sander een geheel verdiende 9+.

Soms lijkt het er een beetje op alsof Bethesda overal weg mee kan komen. Fallout 4 mag volgens een heel groot deel van de stemmer de op één na beste game van 2015 zijn, de kritiek die de game de afgelopen maanden te voortduren heeft gekregen is niet bepaald mals. Een beperkt dialogensysteem, glitches, bugs en nieuwe opties zoals het bouwen van je eigen nederzetting die door een beperkte editor niet echt lekker werken. Er wordt zoveel over Fallout 4 geklaagd dat je bijna zou denken deze game een gigantische ramp is.

De verkoopcijfers, jullie stemmen en de vele fantastische avonturen die je in Fallout 4 kan beleven bewijzen het tegendeel. Het is misschien niet de beste game in de serie, maar de verloren wereld van de Commenwealth verkennen, met V.A.T.S Supermutants tot ontploffing brengen op bijzondere quests stuiten is nog steeds geweldig. In geen andere game kun je je zo verliezen en vermaken met je grotendeels zelf gestuurd bijzondere avonturen. Sam was daarom streng en rechtvaardig toen hij Fallout 4 beoordeelde met een 8,5.

The Witcher 3: Wild Hunt is een gigantisch meesterwerk gemaakt door een ontwikkelaar die volledig lijkt te begrijpen waar gamers op zitten te wachten. Dat dit derde deel uit The Witcher-serie vergeleken met zijn voorgangers zo’n enorme sprong in populariteit maakte heeft alles te maken met het feit dat Wild Hunt het soort game is waar het op de huidige generatie console nog een beetje aan ontbrak. Met gemak verlies je honderden uren in deze bijzonder gedetailleerde wereld.

Het maakt voor veel gamers daarom niet uit dat The Witcher 3 op consoles niet fantastisch draaide. Patches van CD Projekt Red wisten het één en ander recht te zetten, maar een volmaakte ervaring is Wild Hunt nog steeds niet helemaal. Toch valt niet te ontkennen hoe bomvol met fantastische quest The Witcher 3 zit, hoe geweldig de wereld eruit ziet en hoe het verhaal zelfs na tientallen uren nog weet te boeien. Sander gaf hem de game een 8,5 in zijn review, maar vonden hem overduidelijk veel meer waard. The Witcher 3: Wild Hunt staat met een ruime meerderheid op de eerste plek in de Community Top 50 van 2015.

Tot zover de Community Top 50 van 2015! De gelukkige bezoekers die in de prijzen zijn gevallen zijn Naapert en Flowiee. We nemen in het nieuwe jaar contact met jullie op over de prijzen! Tot volgend jaar!

Lees hier de Community Top 50 van 2015 nummer 50 t/m 41
Lees hier de Community Top 50 van 2015 nummer 40 t/m 31
Lees hier de Community Top 50 van 2015 nummer 30 t/m 21
Lees hier de Community Top 50 van 2015 nummer 20 t/m 11
Lees hier de Community Top 50 van 2015 nummer 10 t/m 6

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Saimon Says – Vragen(v)uur Oudejaarsspecial

Major League Gaming verkocht aan Activision Blizzard