in

Major League Gaming verkocht aan Activision Blizzard


Activision Blizzard zou alle assets van eSports-organisatie Major League Gaming hebben gekocht voor 46 miljoen dollar. Dit claimt de website esportsobserver.com.

Volgens het bericht had MLG een meeting op 21 december 2015 waarbij het raad van bestuur besloot de verkoop aan Activision Blizzard door te laten gaan.

Vanwege de verkoop schijnt CEO Sundance DiGiovanni te zijn opgestapt en wordt hij vervangen door Greg Chishom, die hiervoor de CFO van het bedrijf was. Mike Sepso, de mede-oprichter van MLG, vertrok eerder dit jaar al en werkt bij een nieuwe eSports-divisie die Activision Blizzard eerder dit jaar heeft opgericht. Mogelijk gaan de teams samenwerken of worden MLG’s assets versmolten met het interne team, maar hier zijn nog geen uitspraken over gedaan.

MLG werd in 2002 opgericht en organiseerde in eerste instantie evenementen rondom Call of Duty en Halo, voordat het ook pc-games als World of Warcraft en Starcraft 2 meenam in zijn portfolio. In oktober gingen er geruchten dat Yahoo interesse had in het kopen van MLG.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De Community Top 50 2015 Finale: Nummer 5 t/m 1

Column: Waarom Dead Or Alive Xtreme 3 vooral niet in Japan moet blijven