in

Deze bekende acteurs zijn in je games te horen – Deel 1


Het is steeds normaler voor acteurs om in games te verschijnen. Zo zijn recentelijk Kevin Spacey in Call of Duty: Advanced Warfare en Hayden Panettiere in Until Dawn geheel digitaal te bewonderen, maar voornamelijk doen acteurs stemwerk voor games. De komende weken bespreken we de bekendste acteurs die te horen zijn in games. In dit eerste deel komen onder andere Gary Oldman en Rosario Dawson aan bod.

Charles Dance – The Witcher III: Wild Hunt
In de honderden uren die je in The Witcher III: Wild Hunt kunt steken, kom je een bekende stem tegen. Tenminste, als je Game of Thrones kijkt, want niemand minder dan de acteur achter Tywin Lannister is Emhyr var Emreid, keizer van Nilfgaard. De acteur, Charles Dance, is onder andere te zien in The Imitation Game, Victor Frankenstein en een film van Nederlandse bodem: Michiel de Ruyter. The Witcher III is tot nu toe het enige videogameuitstapje van Dance, maar aan zijn enthousiasme in het onderstaande filmpje af te lezen zou dat best eens een langere carrière kunnen worden.


Gary Oldman – LEGO: Dimensions, Call of Duty: Black Ops, The Legend of Spyro

Gary Oldman moet een hele harde werker zijn, want in zijn drukke loopbaan als acteur heeft hij aan diverse videogames zijn stem verleend. Je kent hem van The Dark Knight-trilogie, Léon: The Professional en diverse Harry Potter-films. Hij is ook te horen in LEGO: Dimensions als de slechterik Lord Vortech en in Call of Duty: Black Ops als Victor Reznov. Dit jaar draaft Oldman op in Squadron 42, een Star Citizen-ruimtesimulatiegame voor de pc.


Kiefer Sutherland – Call of Duty: World at War, Metal Gear Solid, 24: The Game

De acteur waar de laatste maanden het meest over is gesproken in de videogamewereld is natuurlijk Kiefer Sutherland. Hij is namelijk Snake in Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Dat is niet zijn eerste optreden in een game, want hij is ook Snake in Metal Gear Solid V: Ground Zeroes en Roebuck in Call of Duty: World at War. Zijn eerste videogame-optreden is echter in de officiële game van tv-serie 24. Niet zo vreemd, want eigenlijk kent de wereld Kiefer Sutherland vooral als Jack Bauer.


Rosario Dawson – Syndicate

Je kent haar als een vechtersbazin in Sin City en als de zorgzame zuster uit Daredevil, maar Rosario Dawson heeft nog veel meer in huis. Zo is ze bijvoorbeeld een enorme fan van videogames, en vertelde ze lang voordat Fallout 4 verscheen al in een tv-show hoezeer ze van die game houdt (zie onderstaand fragment). Gek genoeg heeft de actrice niet heel veel videogames ingesproken, aangezien ze alleen aan Getting Up: Contents Under Pressure uit 2005 en Syndicate uit 2012 heeft meegewerkt.


Sean Bean – The Elder Scrolls IV: Oblivion, Kholat, Papa Sangre II

In de games van Lord of the Rings en Game of Thrones is hij niet te vinden, maar Sean Bean heeft wel degelijk stemmen voor videogames ingesproken. Denk daarbij aan Kholat en Papa Sangre II. Zijn grootste videogamerol is die van Martin Septim, de zoon van keizer Uriel Septim VII in The Elder Scrolls IV: Oblivion. Bean was zo gecharmeerd van zijn werk voor The Elder Scrolls, dat hij graag nog eens wil meewerken. Wil je hem horen? In het volgende fragment geeft hij een fantastische speech als Septim:


Michele Rodriguez – Call of Duty, Halo, Driv3r en True Crime

Naast Machete Kills doet Michele Rodriguez eigenlijk alleen nog korte films en Fast & Furious-films. We zien haar helaas dus niet veel meer op het witte doek, of op onze thuisschermen in een serie als Lost. Gelukkig hoor je haar wel in diverse games, zoals Avatar: The Game, Halo 2, Driv3r en True Crime: Streets of LA. Haar recentste werk in videogames is in Call of Duty: Black Ops II te bewonderen. In de nieuwe Black Ops is ze helaas niet te bekennen, maar ze bezocht Treyarch in de zomer wel om de game vast te spelen. Het lijkt erop dat ze een goede relatie met de studio heeft, dus mogelijk doet ze in de toekomst weer mee aan een Call of Duty-game.

Nieuwsgierig naar andere acteurs die in je games te horen zijn? Houd dan de komende weken InsideGamer in de gaten voor deel twee, drie en vier van deze serie!

Door: Laura Kempenaar

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Op grote kangoeroes rijden in Ark: Survival Evolved

‘Illegaal games downloaden binnen paar jaar ten einde’