in

Game van de maand januari – Een mooi begin


De eerste maand van 2016 is geschiedenis! Ontkennen heeft geen zin, we zijn toch echt begonnen aan het nieuwe jaar. Vroeger was het altijd lekker rustig qua gamereleases zo net na de jaarwisseling, maar dit jaar zijn er weer genoeg games uitgekomen! Jij hebt de kans om de beste game van januari te kiezen. Onderaan dit artikel staat een poll waar je kan stemmen op jouw favoriete game. Als je op een game wil stemmen die niet in het lijstje staat kan je de comments gebruiken om je stem te laten horen!

Amplitude | PS4 | 5 januari
Amplitude is een reboot van de populaire muziekgame die in 2003 werd uitgegeven voor de PlayStation 2. In het spel bestuur je schepen – Beat Blasters – die over verschillende tracks voortbewegen. Elke track heeft een eigen kleur en staat voor een bepaald onderdeel van een nummer, bijvoorbeeld de percussie of de vocalen. Het is aan jou om de knoppen op de juiste momenten in te drukken en het einde van het nummer te bereiken. Spelers hebben toegang tot verschillende power-ups die het spel makkelijker maken en kunnen daarnaast kiezen uit vier verschillende modi, waaronder een multiplayer en onlinemodus.

The Witness | PS4, pc | 26 januari
In The Witness wordt je losgelaten op een mysterieus eiland. In elk hoekje en gaatje van dit eiland zijn puzzels te vinden. Door deze op te lossen krijg je toegang tot nieuwe delen van het eiland. De game wordt gespeeld vanuit het first person-perspectief en bevat bijna 700 verschillende puzzels. Jonathan Blow, bekend van de Xbox 360 Arcade-titel Braid, heeft zeven jaar van zijn leven besteed om deze game af te leveren. Hij heeft samen met zijn team een eigen engine ontwikkeld om zijn visie mogelijk te maken. Doordat de engine te veel vroeg van de PlayStation 3- en Xbox 360-hardware is de game verschoven naar de volgende generatie. Alhoewel de Xbox One zeker krachtig genoeg om de engine te draaien isThe Witness exclusief uitgekomen voor PlayStation 4 en pc.

The Banner Saga | PS4, Xbox One | 12 januari
The Banner Saga is een tactische rpg waarin de Vikingen centraal staan. Het spel kwam oorspronkelijk uit voor pc, Mac, Linux, iOS en Android in 2014. Het spel haalt inspiratie uit spellen als Final Fantasy Tactics, waarbij gevechten in een turn-based vorm worden uitgevoerd. Spelers hebben de mogelijkheid verschillende personages te besturen en een groep mensen te vormen die goed met elkaar kunnen samenwerken. Jouw keuzes als speler komen terug in de vorm van dialoogopties. De muziek is samengesteld door componist Austin Wintory, bekend van de game Journey. The Banner Saga heeft daarnaast een hele specifieke art stijl.

Sébastien Loeb Rally Evo | pc, PS3, Xbox One | 29 januari
In Sébastien Loeb Rally Evo kunnen spelers weer achter het stuur kruipen om hun rijkunsten te laten zien. Het spel bevat 50 verschillende wagens, ruim 300 kilometer aan racecircuits, tien gamemodi – waaronder online – en acht verschillende rally’s. De vijftig bolides waar je in kunt rijden, kunnen worden aangepast met speciale materialen. Het spel heeft daarnaast de bekende locatie Pikes Peak volledig nagemaakt en deze vormt een van de meest lastige uitdagingen voor rallyracers.

This War of Mine: The Little Ones | PS4, Xbox One | 29 januari
In This War of Mine ben jij als speller verantwoordelijk voor een groep volwassen en kinderen tijdens een oorlog. Spelers krijgen hierbij te maken met een gebrek aan voedsel en medicijnen. Het spel heeft een dag- en nachtcyclus, wat ervoor zorgt dat er tijdens verschillende dagdelen verschillende dingen te doen zijn. Zo moeten spelers tijdens de donkere avonduren op zoek gaan naar voorwerpen die ze helpen om te overleven. Het spel is elke keer dat je het speelt anders en is geïnspireerd op echte gebeurtenissen.

[poll 630]

Overige releases
Andere releases in de maand waren Hardware: Rivals (PlayStation 4) – 5 januari; Assasin’s Creed Chronicles: India (pc, PlayStation 4, Xbox One) – 12 januari; Gemini: Heroes Reborn (pc, Xbox One) – 12 januari; Dragon’s Dogma: Dark Arisen (pc) – 15 januari; Darkest Dungeon (pc, Mac, Linux) – 19 januari; The Deadly Tower of Monsters (pc, PlayStation 4) – 19 januari; Resident Evil Zero HD Remaster (pc, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) – 19 januari; Homeworld: Deserts of Kharak (pc) – 20 januari; Death by Game Show (pc, Mac, Linux) – 22 januari; Final Fantasy Explorers (3DS) – 26 januari; Slain! (pc) – 27 januari en Lego Marvel’s Avengers (pc, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Wii U, 3DS) – 28 januari.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Maak je eigen Super Mario Maker-wallpapers voor pc en smartphones

LEGO Marvel’s Avengers review – Teambuilding van een andere dimensie