in

De meest romantische Valentijnsdagcadeautjes voor gamers


Of je het nu wegzet als een door Hallmark bedachte feestdag of niet, het kan zijn dat je liefje daar heel anders over denkt en dan moet je toch echt aan de bak voor Valentijnsdag. Maar wat koop je nou voor een gamer voor Valentijnsdag? Wij geven je tips die iets origineler zijn dan Kamasutra-toiletpapier.

Boek – Terrible Old Games You’ve Probably Never Heard Of
Als je vriend(in) ouder is dan jij, dan is het extra leuk om dit boek cadeau te doen. Terrible Old Games You’ve Probably Never Heard Of is een humoristisch boek vol games uit de tweede helft van de vorige eeuw. Het is een boek met lekker veel beeld, waardoor het een perfect Valentijnsdagcadeau is.
12,50 euro

Boeket – Een vrolijke bos Star Wars-knuffeltjes
Het bekende bosje bloemen is afgezaagd. Nu is er een Amerikaanse winkel die wel aan bosjes doet, maar niet aan bloemen. Zo kun je er terecht voor deze enorm dure bos met negen Star Wars-‘bloemen’, die enorm zacht zijn en niet verwelken.
59,99 dollar

Landkaart – Diverse gamewerelden in een
Terwijl heel Nederland thuis op Groupon van die kraswereldkaarten koopt, is het een fantastisch idee om juist een andere landkaart te kopen. Dit prachtige exemplaar van iam8bit bijvoorbeeld, dat is geschilderd door niemand minder dan Edison Yan. Je verwacht het misschien niet als je de stijl ziet, maar Yan is de artiest achter Scribblenauts. Het leuke is dat deze landkaart een mix laat zien van bekende locaties uit grote videogames. Net als die rare kraskaart kun je ook hier uren naar kijken, dromend van al die verre landen waar je nog naartoe wilt (samen).
25 dollar

Controllerhulp – Destiny-steuntje met eigen gamertag erop
Hopelijk heeft het object van jouw affectie een vriendelijkere gamertag dan JeMoederIsLekkah312 of wAtsURcUpSiZ (schijnt echt te bestaan), want Etsy-gebruiker KeesfromHolland maakt niet alleen toffe multiplex Destiny-steuntjes voor je controllers. Hij zet er ook nog eens een gamertag naar keuze op.
20 euro

Lamp – Het beroemde vraagtekenblok van Mario
Doe jij het licht even uit, schat? Het is een vraag waarna meestal een zucht volgt. Het betekent namelijk vaak dat iemand het bed moet verlaten om naar het lichtknopje te lopen. Met deze lamp moet je misschien alsnog onder de dekens vandaan komen om hem uit te doen, maar als ‘ie boven het bed hangt dan kun gewoon op je bed blijven. Dit vraagtekenblok van Mario is zo cool om uit (en aan) te doen, dat er eerder een kreet van plezier volgt dan een zucht.
59 dollar

Kaart – Met lieve woorden kom je een heel eind
Natuurlijk hoef je niet per se een cadeau te kopen, want je hebt maar een klein gebaar nodig om romantisch te zijn. Een grappige ansichtkaart met videogameverwijzing kan al ver gaan, bijvoorbeeld. Kalk er wat lieve woorden op, of een geheimzinnige boodschap als je Valentijn nog niet weet van jouw verlangen, en voor je het weet hangt dat kaartje nog jaren op zijn of haar prikbord. Of hij of zij denkt nog jaren na over van wie dat ene Valentijnskaartje in 2016 toch kwam.
3,14 euro

Kussen – Altijd Rupees achter de hand
Over het algemeen speel je geen games op een harde houten kruk, want een bank of bed vol zachte kussens is veel comfortabeler. Een tof cadeau is dan ook een extra kussen om de game-ervaring nog aangenamer te maken. Nu kun je voor een saai vierkant kussen met een grappige opdruk gaan, maar waarom niet meteen voor een mooi gevormde Rupee uit Zelda? Ze zijn van zacht fleecemateriaal gemaakt en je kunt zelf kiezen welke kleur het beste bij je bank of slaapkamer past. Maar natuurlijk kun je het beste meteen voor de goudgele versie gaan, die biedt immers het meeste waar voor je geld.
14,23 euro

Speld – Voor harten die op hol slaan
Er waren van deze speldjes eerst t-shirts beschikbaar, maar helaas zijn die uit de handel gehaald. Wat is er namelijk zo tof aan deze techniek? De speldjes hebben allebei zes hartjes, die slechts op de helft gevuld zijn als je in je eentje bent. Komt je geliefde echter in de buurt, dan is je levensbalkje ineens vol. Dan staan namelijk alle zes hartjes aan. Het is afgezaagd en onnuttig, maar daar is het Valentijnsdag voor.
19,99 dollar

Bloempot – Elk potje heeft een deksel
Chocolade en bloemen behoren al decennia tot datingcadeautjes nummer één. Nu kun je wel weer voor een standaard dozijn rozen gaan deze Valentijnsdag, maar het is veel leuker om iets te kopen dat langer meegaat, zoals een pot waar alle mooie planten in kunnen staan. Ga bijvoorbeeld voor deze fantastische Oddish Pokémon-pot.
9,99 euro

Klussen – Maak een plankje vrij
Meestal als je een plankje voor iemand vrijmaakt, dan betekent dat de eerste stap naar samenwonen, maar als je dit plankje koopt, dan is dat met een heel andere bedoeling. Dit Batman-cadeau geef je inclusief de belofte hem op te hangen. Vervolgens kun je elke verjaardag, elk trouwjubileum en alle feestdagen snel aan cadeau-ideetjes komen: je koopt gewoon een leuke figurine of LEGO-mini-figure voor aan het plankje.
51,69 euro

Sieraden – Als je het leuk vindt dan schuif je er een ring omheen
Mocht je Valentijnsdag 2016 echt heel gedenkwaardig willen maken, dan kun je natuurlijk extreme maatregelen nemen en de liefde van je leven ten huwelijk vragen. Is die bijzondere persoon toevallig een World of Warcraft-freak, dan zal deze ring waarschijnlijk in de smaak vallen. Je moet er wel wat geld voor overhebben, maar als je weet wat de gemiddelde verlovingsring in Amerika kost dan is dit deze een hele Hollandse oplossing. Zeker voor een ring met zoveel karakter (of moeten we zeggen: character?).
464,72 euro

Tafelen – Een Game of Thrones-jampot om uit te drinken
In TellTales’ Game of Thrones krijgen we weinig mee van de liefde tussen Khal Drogo en Daenerys, maar als je de boekenserie leest of de tv-serie kijkt, dan weet je precies waar dit cadeautje naar verwijst. De twee refereren in Dothraki naar elkaar als ‘Moon of My Life’ en ‘My Sun and Stars’ en dat is precies wat er op deze hippe jampotdrinkglazen te lezen is. Ideaal voor een glaasje te sterke limonade op deze zoete dag.
18,49 euro

Poster – Nog even mijn missie afmaken, schatje
Als jouw gamer een ster is in het rekken van tijd door dingen te zeggen als “even de missie afmaken” en “nog vijf minuutjes”, terwijl jouw met liefde klaargemaakte maaltijd koud wordt en jouw hoofd steeds heter, dan biedt deze poster een luchtige manier om het aan te kaarten. Maar, dit is bedoeld met een knipoog, dus houd het gezellig!
13,47 euro

Andere tips:
-Een envelopje met geld om te spenderen in een arcadehal
-Een ticket met treinkaartje voor Dutch Comic Con
-Een verrassingstripje naar Tsunacon (op Valentijnsdag zelf!)
-Op Spotify een muzieklijst maken met deuntjes uit de games die jullie samen hebben gespeeld. Je deelt die lijst dan op Valentijnsdag, als een introductie op een lekkere pyjamadag samen.
-Koop glasverf en verfraai je wijnglazen tot piranhaplanten.
-Doe de belofte die irritante telefoongame voor hem/haar te nemen, zodat je je liefje kunt helpen aan nieuwe levens en andere virtuele goodies.

Heb jij gekke cadeaus gezien, of wil je je eigen romantische Valentijnsdagplannen prijsgeven? Ga je gang in de reacties. Geniet van je Valentijn!

Geschreven door Laura Kempenaar

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Betreed een Victoriaans horrorhuis in Layers of Fear

Dying Light: The Following review – Perfecte imperfectie, wederom