in

Esmee in Cosplay – De tofste Naruto-cosplayers in Nederland


Het Naruto-fandom is erg groot in Nederland, ook onder de cosplayers. Nu Naruto Ultimate Ninja Storm 4 op 5 februari gaat uitkomen, doe ik een greep uit de tofste Naruto-cosplayers van ons land.

Carolien, ook wel bekend als Akuro Cosplay, is zo’n fan van Naruto dat ze wel 13(!) verschillende cosplays van hem heeft, waaronder de gameversie. Ze heeft een YouTube-kanaal samen met twee anderen waarop ze voornamelijk Naruto-gerelateerde video’s plaatst, zoals Let’s Plays en zogeheten cosplay music video’s samen met Rei Ichigo en Naroe Jin. De toffe editing doet erg veel denken aan de Naruto-anime of -games.

Haar vriendin Esther, Chanco Cosplay, heeft een cosplay van Sakura – ondanks dat ze daar een beetje een haat-liefde-relatie mee heeft – en van de sexy ninja Ino Yamanaka.

Boye heeft een goedgelijkende cosplay van Chōji en deelt ook nog eens zijn liefde voor eten met het personage. Hij is de enige Chōji-cosplayer die ik tot nu toe rond heb zien lopen op conventies, hoewel er wel meer van zijn. Ook van Rock Lee heb ik nog nooit een andere cosplayer zien rondlopen, op mijn goede vriendin Kelly, Kellywoeshxd Cosplay, na. De cosplay is spot-on met de borstelige wenkbrauwen en uitbundigheid van Rock Lee zelf.

Naruto-cosplays in the picture
Naruto cosplayen is één ding, de cosplay op een prachtige wijze vastleggen is een ander ding. Lhinnor Cosplay heeft een aantal prachtige foto’s van haar Itachi met mij gedeeld waarop je ziet hoe props (of: attributen) zoals de nepkraai een personage tot leven brengen op een foto. De focus op de prachtige Naruto-lenzen komt hierbij ook mooi uit. Op Dana-Eliza’s foto’s van Deidara geven de attributen en de editing ook net die extra beleving. Zo geeft de edit bij Sai, Black44Angel Cosplay, beweging en spanning in de foto waardoor het net is of de kunai (Japanse dolken) ieder moment gegooid gaan worden.

De omgeving doet ook veel voor een foto. Gelukkig spelen veel scènes van de Naruto-games en -anime zich af op grasvlaktes of in de bossen, waar je niet de halve wereld voor af hoeft te reizen. Dit is onder andere te zien in de Cursed Hidan-foto’s van Cloudjah Cosplay, die zich terugtrekt in de struiken en door de schmink hier prachtig tegen contrasteert.

Ook het poseren is van belang om een personage goed tot zijn recht te laten komen. Simmi Cosplay zet een bijzonder mooie Kakashi neer met zijn typische pose wanneer hij in zijn volwassen Icha-Icha Paradise-boekje leest. Michael doet vrolijk met hem mee als Jiraiya. Hij neemt poses aan die typerend zijn voor het personage en is daardoor nog beter te herkennen.

Make-up is daarnaast belangrijk om foto’s mooi uit te laten komen en om dit even in het extreme te trekken zien we Sherise Cosplay, geheel grijs geschminkt waardoor de felle lenzen er nog beter uitspringen. Vooral de enorme prop met de skelettenkop vind ik geweldig. In anime of games zijn wapens vaak overdreven groot, dus als een cosplayer dit levensgroot nabootst is dat fantastisch om te zien.

Nu je weer helemaal hyped bent voor Naruto dankzij deze fantastische cosplayers: veel speelplezier met de nieuwe game Naruto Ultimate Ninja Storm 4!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerucht: Mother 3 komt naar het westen

Beste van het Slechtste – American Truck Simulator