in

Fan Art Friday: Het kleurrijke leven van Crash Bandicoot


Op 8 februari verstuurde het officiële Twitterkanaal van PlayStation Midden-Oosten een tweet met een foto van Crash Bandicoot. De bijhorende tekst luidde: “Gezocht: Crash, waar ben je?” De tweet onthulde niets specifieks met betrekking tot bijvoorbeeld een nieuwe game of een remake van vorige titels, maar het was genoeg om de fans van de Crash Bandicoot-serie enthousiast te maken. Vandaag besteden we de Fan Art Friday daarom aan Crash Bandicoot. Wie weet – wellicht zorgt het spontaan voor een nieuwe aankondiging!

Digitale art
De digitale wereld van art wordt zeker ook opgevrolijkt door Crash Bandicoot-art. De typische Crash-stijl komt in meerdere werken op het internet terug en wij hebben er drie uitgekozen.

De eerste is een werk van gcoyote. Crash en Aku Aku zijn op hele specifieke wijze en met behulp van een unieke stijl tot leven gebracht. Dit is een van de afbeeldingen die een afwijkende tekenstijl heeft in vergelijking met andere werken.

Zo ook deze tweede Crash, gemaakt door Rob Duenas op DeviantArt. De maker – wiens initialen grappig genoeg het woord ‘RAD’ spellen – heeft gekozen voor een volledige andere stijl dan het werk hierboven. Crash heeft een meer uitdagende en ondeugende uitstraling: twee woorden die perfect bij Crash passen.

Het derde werk toont Aku Aku, wellicht ’s werelds meest bekende en kleurrijke masker ooit. Het is niet duidelijk op te maken wie het werk heeft gemaakt, maar het werk valt zeker op door de warme kleuren.

Cosplay
De wereld van Crash Bandicoot bracht met elke gamerelease veel personages met zich mee. Dit betekent op zijn tijd dat er genoeg fans zijn die in de huid proberen te kruipen van deze bekende figuren.

Het internet staat vol met verschillende Crash Bandicoot-cosplayers, maar deze viel het meest op. In plaats van een volledig kostuum, kiest cosplayer Crash-b-Stuffs op DeviantArt ervoor om zich te kleden als iedereens favoriete bandicoot . “Ik wilde eerst een volledig Crash-kostuum maken, maar toen dacht ik ‘Fuck it! Ik maak er een menselijke versie van!’ Ik ben best blij met het uiteindelijke resultaat!”

Niet alleen Crash is populair bij cosplayers – ook Coco Bandicoot-cosplay komt regelmatig tevoorschijn op het internet. Ryoko Demon vertolkt hier de rol van Crash’s jongere zusje.

DIY
Tijd om zelf aan de slag te gaan! Hieronder een video waarin haarfijn wordt uitgelegd hoe je – met een budget – een Wumpa Fruit, een Question Mark-box en het Aku Aku-masker kunt maken.

Ben je bezig met je eigen Crash Bandicoot-cosplay, of wil je gewoon kijken of je zijn bizar grote en vooral rode schoenen kunt creëren? Dan hebben we hier een tutorial om dat te bereiken. Succes!

Consoles en controllers
Zelfgemaakte controllers en consoles ontbraken enige tijd in een aantal Fan Art Fridays, maar dit keer hebben we opnieuw de talenten van Vadu Amka weten te traceren!

Deze kunstenaar heeft verschillende zelfgemaakte consoles gemaakt op basis van verschillende gameseries en Crash Bandicoot is daar een van.

Tatoeages
Als laatst eindigen we uiteraard met de tatoeages. Hieronder twee kleurrijke tatoeages: een van Crash Bandicoot en Neo Cortex en de ander van, hoe kan het ook anders, Aku Aku.

Zit jij te wachten op een nieuwe Crash Bandicoot-titel voor de huidige generatie consoles? Of heb je liever een remake van de eerdere titels? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dying Light: The Following review – Perfecte imperfectie, wederom

Unravel review – Groots door klein te zijn