in

De leukste anime van dit moment – welke anime past bij welk type gamer? – Deel 2


Zoals jullie gisteren hebben kunnen lezen, hebben we voor jullie een uitgebreide lijst anime die wellicht bij jou passen, afhankelijk van wat voor soort games jullie leuk vinden. Daar de lijst in het vorige artikel al is geïntroduceerd, vallen we hier direct met de deur in huis en gaan we verder met de lijst!

Voor de Super Mario 3D-world-junkies
Nu is de Mario-franchise er al eentje die bekendstaat om zijn zachtaardige karakter, maar dat wordt helemaal uitvergroot wanneer de loodgieter een poezenpak aantrekt voor Super Mario 3D World. Houd je van die speelse schattigheid en heb je er geen problemen mee om als Princess Peach te spelen in een gezellig leveltje co-op, dan durf ik het aan je Shirobako te adviseren.

Veel personages die allemaal iets hebben om van te houden, dat is de beste manier om Shirobako te omschrijven. Shirobako is een anime die gaat over een groep vrouwen die anime maken, wat een originele insteek is. Dit is de meest vredelievende serie uit deze lijst, want hij is van origine toegespitst op jonge meiden. De personages zijn echter zo goed geschreven, dat je er best als man zijnde mee wegkomt deze serie te kijken.

Type: shojo
Interessant weetje: Shirobako is een van de weinige series uit deze lijst die direct is begonnen als anime (en niet eerst als manga, een game, of iets dergelijks).

Voor de Wolfenstein: The New Order-liefhebbers
Wellicht speel je het liefst games die wat gewelddadiger zijn. Wolfenstein: The New Order bijvoorbeeld, waarin je zowel te maken krijgt met nazi’s en de gruwelijkheden van Camp Belica, in een bloederige mengeling. Net zo’n combinatie vind je terug in de anime Deadman Wonderland, zij het in een iets andere sfeer.

Deadman Wonderland is niet voor iedereen geschikt, maar als je tegen die ranzigheid en bloed kunt, dan is het de moeite waard deze anime een kans te geven. De manga is geschreven door de persoon achter Eureka Seven en vertelt het verhaal van Igarashi Ganta, een student die allerlei ellende overleeft, maar dat helaas moet bekopen met een levenslange gevangenisstraf in Deadman Wonderland. Dat is een soort pretparkgevangenis waar het er niet bepaald zachtaardig en losjes aan toe gaat. Het einde van de anime is wat teleurstellend, maar er zitten geweldige gevechten in Deadman Wonderland die nog lang in het hoofd blijven spoken.

Type: shonen
Interessant weetje: in eerste instantie was deze serie helemaal geen succes, maar sinds het in Amerika op zaterdagnacht werd uitgezonden, werd Deadman Wonderland steeds populairder.

Voor de Deus Ex-enthousiastelingen
Over een klein half jaar verschijnt Deus Ex: Mankind Divided en komen we te weten hoe het Adam Jensen vergaat in een wereld waar de ‘augmented’ tegenover de gewone mensen staan. Heb je een grote interesse in zo’n verdeelde wereld in oorlog, die ook nog eens wordt bevochten met de nieuwste technieken, dan moet je de anime Aldnoah Zero eens proberen.

Er moet natuurlijk een goede representatie voor de mecha-anime in deze lijst voorkomen en dat is met stip Aldnoah Zero. De serie vertelt het verhaal van jongeren die het opnemen tegen hun vijand in een ruimtegevecht tussen de Aarde en Mars. Het gaat specifiek om Inaho en Slaine, die verliefd zijn geworden op de prinses van Mars. Dat is erg gecompliceerd voor ze, omdat ze aan de kant van de Aarde staan. Aldnoah Zero is niet een serie waarin alleen maar robotachtige wezens tegen elkaar vechten; de mecha-momenten worden afgewisseld met een voortdurende en intrigerende machtsstrijd.

Type: Mecha/Seinen
Interessant weetje: De serie is na twaalf afleveringen geëindigd
.

Voor de Fatal Frame-fanatiekelingen
Houd je van griezelig, ranzig, eng en spookachtig, dan speel je waarschijnlijk regelmatig Fatal Frame. Sterker nog, waarschijnlijk speel je zelfs het ietwat teleurstellende Fatal Frame: Maiden of Black Water met plezier. In deze heel Japanse gameserie spelen meestal Japanse jongedames de hoofdrol. Met een speciale camera moet je in de game foto’s maken van geesten, om verder te komen in het verhaal, dus het sterft er van de rondzwevende zielen en dat zorgt voor een huiveringwekkende sfeer. Diezelfde sfeer komt terug in de animeserie Tokyo Ghoul, hoewel daar ook is gekozen voor iets meer actie en normaal dagelijks leven in plaats van alleen maar semi-onzichtbaar gespuis.

Tokyo Ghoul was al een enorm bekende en bejubelde mangaserie, maar ook de animeserie gooit hoge ogen. Er zijn inmiddels twee seizoenen, die zoals de manga de avonturen van Ken Kaneki volgen. Kaneki raakt bevriend met Rize Kamishiro, die een ghoul (een soort geest) is. Dat weet hij niet, tot zij hem aanvalt en hij enkele veranderingen doormaakt die hem niet geheel meer menselijk maken. Mocht je de manga Tokyo Ghoul hebben gelezen, dan wordt aangeraden de anime links te laten liggen, zo niet: lekker kijken dit, het is zeer vermakelijk en rauw.

Type: seinen
Interessant weetje: in Japan is er een mobieletelefoongame verschenen genaamd Tokyo Ghoul: Carnaval, die is ontwikkeld door Bandai Namco. Er is in oktober ook een Vita-game verschenen die de naam Tokyo Ghoul: Jail draagt. Deze adventure-rpg is ook gemaakt door Bandai Namco.

Voor de spelers van Tomodachi Life
Als jij je games voornamelijk uitkiest op hoe bizar en willekeurig ze zijn, of als je houdt van spellen waarin je telkens een andere activiteit kunt doen zonder je te vervelen, dan is Noragami Aragoto mogelijk de anime voor jou. De serie is grappig in zijn onaardse vreemdheid en het feit dat het hoofdpersonage een god is, past wel bij de god-achtige rol die je als gamer aanneemt bij het spelen van bijvoorbeeld Tomodachi Life.

Noragami Aragoto is een anime over Yato, een god die voor vijf yen de problemen van mensen oplost. Hij komt in aanraking met Hiyori, een jong meisje dat uit een familie met aanzien komt. Ze moeten door samenkomst van omstandigheden samenwerken en dat gaat niet altijd even makkelijk. Wat zo tof is aan Noragami Aragoto is dat het niet allemaal losse verhaaltjes zijn die uiteindelijk samenkomen. Het is meteen een verhaal en daarin komen diverse emotionele problemen aan bod die de serie meeslepend maken, ondanks dat niet alle personages direct bij je in de smaak zullen vallen.

Type: Shonen
Interessant weetje: de manga heet alleen Noragami en in 2014 stond deze in de top 20 best verkopende mangaseries in Japan.

En dat is het weer voor deze lijst. Natuurlijk kan het zo zijn dat we series vergeten of dat jij gewoon betere anime kent. Zijn er anime die jij graag je mede-gamers aanraadt? Laat ze achter in de comments!

Geschreven door: Laura Kempenaar.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De leukste anime van dit moment – welke anime past bij welk type gamer? – Deel 1

Far Cry Primal review – Prehistorische middenmoter