in

Ken je ze allemaal? – Deze bekende acteurs zijn in je games te horen


Als he het voor elkaar krijgt om een Hollywood-ster aan je game te koppen, moet je die kans natuurlijk niet laten liggen. Zo speelde Kevin Spacey natuurlijk in Call of Duty: Infinite Warfare en zal Norman Reedus overduidelijk in Hideo Kojima’s nieuwe game Death Stranding spelen. Maar veel acteurs kwamen in het verlden alleen met hun stem in games voor. In deze lijst vind je onder andere de legendarische Christopher Walken en Ellen Page, die verder ging dan alleen voice-acting.

Joan Allen – The Elder Scrolls V: Skyrim
Joan Allen heeft nog nooit een stem ingesproken in een game, behalve in The Elder Scrolls V: Skyrim. De actrice uit onder andere Face/Off en de Bourne-trilogie is in Skyrim te horen als Delphine, een vrouw die op het eerste gezicht een herberg runt, maar in het geheim een lid is van de Blades. Allen lijkt zich tegenwoordig vooral te richten op televisieseries, dus of ze nog een keer in een game is te horen, is onzeker.

Christopher Walken – True Crime, Privateer 2 en Ripper
Christopher Walken, acteur uit onder andere The Deer Hunter, Catch Me If You Can en Sleepy Hollow, heeft grappige keuzes gemaakt in zijn videogameloopbaan. Hij sprak bijvoorbeeld de stem van George in voor True Crime: Streets of LA en besloot voor het tweede deel, True Crime: New York City, terug te komen als FBI Agent Gabriel Whitting. Daarnaast leende hij zijn stem aan nog twee games: Privateer 2: The Darkening en Ripper. Niet iedereen kan zijn werk waarderen, zoals te zien is in het onderstaande filmpje van Zoomin.tv:

Billy Bob Thornton – Deadly Creatures
In deze lijst mag de game Deadly Creatures niet ontbreken. Deze Wii-game, waarin je een enorme spin of schorpioen bent die de Sonoranwoestijn doorkruist, vertelt in de achtergrond een verhaal over twee mannen die op zoek zijn naar goud. Een van die mannen is gespeeld door Billy Bob Thornton, die we nu vooral kennen als gestoorde killer in Fargo. Het is vooralsnog de enige game waarin hij te horen is.

Elijah Wood – Broken Age, God of War en Spyro
Elijah Wood mag dan na zijn rol als de hobbit Frodo in The Lord of the Rings ietwat onder de radar zijn gegaan, hij is inmiddels weer wat bekender dankzij zijn rol in tv-serie Wilfred. De acteur heeft daarnaast veel ervaring opgedaan in het acteren met zijn stem in videogames. Zo speelde hij recentelijk Shay in Broken Age en hij schijnt de broer van Kratos te vertolken in God of War III. Bovendien heeft hij het draakje Spyro ingesproken in de The Legend of Spyro-trilogie. Wood is zelf een gamer en zijn broer is gameproducent, dus hij zal in de toekomst ongetwijfeld in nog meer games te horen zijn.

Dennis Hopper – Deadly Creatures, Grand Theft Auto: Vice City, Black Dahlia en Hell: A Cyberpunk Thriller
Speed, Apocalypse Now, Easy Rider: de acteerloopbaan van Dennis Hopper is enorm indrukwekkend. Zijn carrière als stemacteur is op zijn minst interessant te noemen. Net als de eerdergenoemde Billy Bob Thornton zat ook Hopper in Deadly Creatures, maar hij deed daarnaast nog drie games: Grand Theft Auto: Vice City, Black Dahlia en Hell: A Cyberpunk Thriller. Vooral die laatste is een bizarre game, die enorm werd geprezen om juist die goede voice acting.

Ellen Page – Beyond: Two Souls

Ellen Page is onder gamers vooral bekend door haar werk aan Beyond: Two Souls, waarin ze niet alleen de stem van hoofdrolspeelster Jodie Holmes insprak, maar ook acteerde via motion capture. Helaas stopt het daarbij, want deze actrice heeft verder nog geen andere stemmen ingesproken. Opmerkelijk, want ze is aan haar filmkeuzes te merken best in voor gekke rollen, zoals we in Juno en Whip It kunnen hebben zien. Bovendien is ze een nerd, zoals ze zelf al claimde in een Twitter-onderonsje met Julianne Moore.

Stephen Fry – LittleBigPlanet, Harry Potter en Fable
Stephen Fry is bekend als de stem van de Cheshire Cat in de liveaction remakes van Alice in Wonderland, maar speelt ook in The Hobbit en Sherlock Holmes. De acteur is in de game-industrie een bekende van voornamelijk zijn werk als verteller in LittleBigPlanet, hoewel hij eerder al dezelfde rol had in de Harry Potter-games. Daarnaast heeft hij voor het eerdergenoemde Fable Reaver ingesproken. Over zijn eigen videogamegedrag zegt Fry dat hij te bang is er verslaafd aan te raken, net als casino’s, maar hij heeft vroeger tot in de late uurtjes Lemmings, Prince of Persia en RPG’s gespeeld.

Kristen Bell – Assassin’s Creed en Astro Boy
Sinds Kristen ‘Veronica Mars’ Bell de stem insprak van Anna in Frozen is ze overal te horen, waaronder in Disney Infinity 3.0. Daarvoor deed ze echter ook al studiowerk voor spellen, zoals Astro Boy: The Video Game en Assassin’s Creed. Vooral van die laatste is Kristen Bell bekend in de gamebizz, want ze doet in drie AC-games de stem van Lucy Stillman. Ze houdt ook van gamen, zo speelt ze bijvoorbeeld graag Mario Kart.

Mark Hamill – Lego Marvel’s Avengers, Batman: Arkham City, enzovoorts
Naast zijn legendarische rol in Star Wars heeft Mark Hamill vooral televisieseries en stemwerk gedaan. Hij is onder andere regelmatig te horen als Batmans Joker (inclusief epische lach) en hij vertolkt diverse personages in de televisieseries van Avatar, How To Train Your Dragon en Transformers. Ook in games is hij Joker, zoals in Batman: Arkham City, al maakt hij ook uitstapjes naar andere superhelden en schurken als Arnim Zola (LEGO Marvel’s Avengers), Red Skull (Marvel Super Hero Squad: Comic Combat) en Malefor (The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon). Bovendien doet hij ook andere stemmen, zoals The Watcher in Darksiders, de verteller in Call of Duty 2, Assistant Director Wilson in Soldier of Fortune II, Emperor Griffon in Dark Chronicle en Py-Ro in Crash Bandicoot. Dit jaar is hij sowieso in twee aankomende games te beluisteren: Master of Orion en Squadron 42.

George Takei – Freelancer, Pain, Command & Conquer: Red Alert 3, enzovoorts
Star Trek-acteur George Takei is tegenwoordig niet alleen bekend van zijn fantastische aanwezigheid op social media, hij scoort ook stemacteurrollen in diverse bekende televisieseries zoals American Dad, Robot Chicken en BoJack Horseman, nadat hij in onder andere The Simpsons werkte. Hij leent zijn stem ook af en toe aan een spel, zoals recentelijk Family Guy: The Quest for Stuff en Skylanders: Giants (Arkeyan Conquertron). Takei is Takei in de game Pain, Lord Hakkera in Freelancer, King in Draconus Cult of the Wyrm en uiteraard Hikaru Sulu in diverse Star Trek-spellen. Zijn bekendste gameklus is echter Command & Conquer: Red Alert 3, waarin hij Emperor Yoshiro vertolkt. Hoewel hij zelf niet echt een gamer is, heeft hij er wel een aflevering aan besteed in zijn eigen vlog.

Na vier delen is onze lijst nu klaar, maar er zijn zoveel acteurs en actrices die de studio induiken om hun stem voor een game op te nemen, dat we lang niet iedereen hebben besproken. Iemand als Vin Diesel ontbreekt bijvoorbeeld uit de lijst. Deel in de reacties dan ook de acteurs die jij vaak tijdens het gamen hoort!

Door Laura Kempenaar.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gamehoroscoop 2018

PlayStation 4-mod maakt het mogelijk om PS2-games af te spelen