in

Esmee in Cosplay: Tsunacon 2016 – Manden vol rozen en handen vol chocola


Zondag 14 februari stond niet alleen in het teken van Valentijn, maar ook van de achtste editie van Tsunacon. Vorig jaar bezocht ik deze gezellige conventie, gehouden in het Erasmus Expo- en Congresgebouw in Rotterdam, voor het eerst. Dit jaar zijn de meeste cosplays vervangen voor een Valentijnseditie, zoals de mijne: Diane van de anime Nanatsu no Taizai, maar dan met een lieflijk vormgegeven roze hamer.

Samen met Melanie en Boye, twee vrienden met wie ik Pokémon-yukata’s maak, ga ik allereerst naar een interessante workshop van cosplayduo Clueless Vision over special effects-make-up. Daar leer je hoe je realistisch uitziende wonden en littekens maakt (en hoeveel tijd en moeite daarbij komt kijken). Bram en Sen zien er zelf heel imposant uit met de make-up.

We duiken vervolgens de dealer room in om tussen de talloze beeldjes, manga, games en merchandise te snuffelen. Ik heb weinig tijd om echt rond te kijken, want ik heb heel wat afspraken gepland voor deze dag, zoals een ontmoeting met het team achter het tijdschrift AniWay, dat volstaat met artikelen over de Japanse popcultuur, en wat organisatorische dingen voor de cosplaywedstrijd op Dutch Comic Con. Verder breng ik nog een bezoekje aan de cosplaywedstrijd en ben ik vooral bezig met foto’s maken, filmen en gezellig kletsen.

De leukste afspraak van die dag staat in het (late) teken van mijn verjaardag en die van Kelly, verkleed als King uit Nanatsu no Taizai. We hebben verschillende taarten, cakejes en andere lekkernijen mee en in totaal komen er bijna tachtig mensen langs. We hebben dan ook een groot deel van de derde verdieping in beslag genomen voor onze eigen persoonlijke ‘taartcon’ op Tsunacon.

De dag vliegt voorbij in een waas van hartjes en blije gezichten. Dat gaat wel gepaard met een verdrietige kanttekening. Helaas neemt de organisatie volgend jaar een pauze vanwege de druk die erbij komt kijken. Ik hoop oprecht dat Tsunacon in 2018 weer terugkomt in plaats van een stille dood te sterven. Dat zou enorm zonde zijn, gezien de toffe locatie en de huiselijke sfeer, die de con maken tot wat het is. Tsunacon is immers voor veel cosplayers een vaste prik en voor beginnende cosplayers een mooie instapper.

Tsunacon 2016 is de leukste con die ik heb meegemaakt in de bijna twee jaar dat ik cosplay.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Een reis door iconische simulatiegames – Meer dan alleen gecompliceerde vliegsims

The Legend of Zelda: Twilight Princess HD review – Schemersucces