in

Uncharted: Drake’s Fortune – Welke acteurs passen in dit ontwikkeldrama?


Het heeft studio Naughty Dog maar liefst vijf jaar gekost om na Drake’s Deception met een nieuwe Uncharted-game op de proppen te komen. A Thief’s End verschijnt op 10 mei 2016 in Europa. Tof dat de game er eindelijk aan komt, maar wist je dat er ook op andere manieren van de avonturen van Nathan Drake genoten kan worden? Jaren geleden is een filmproject rondom Uncharted gestart en aangezien de studio het niet makkelijk heeft met het uitzoeken van hun Nathan Drake, helpen we ze een handje.

Voordat we onze potentiele kandidaten naar voren schuiven, is het verstandig eerst wat achtergrondinformatie over dit filmproject te delen.

In 2010 leert de wereld over Uncharted: Drake’s Fortune, wanneer filmproducent Avi Arad (Iron Man) bekendmaakt in samenwerking met Sony een verfilming van de game Uncharted te gaan maken. Hij weet al gauw medeproducenten te verzamelen, zoals Charles Roven (The Dark Knight-trilogie), en scriptschrijvers aan te trekken zoals Thomas Dead Donnelly (Sahara, Conan the Barbarian 2015) en Joshua Oppenheimer (The Act of Kiling). David O. Russell (The Fighter) zal regisseren en Mark Wahlberg is schijnbaar gestrikt voor de hoofdrol. In een interview met MTV zegt Wahlberg dat het idee van Russel fantastisch zou zijn: “Robert De Niro is mijn vader, Joe Pesci is mijn oom: dit wordt geen slappe versie, dat is zeker.”

Alles lijkt de actie-avonturenfilm redelijk voor de wind te gaan en de opnames zouden plaatsvinden in 2011, ware het niet dat David O. Russel het project verlaat in datzelfde jaar, vanwege ‘creatieve onenigheid’. Gelukkig wordt slechts een paar maanden later duidelijk dat Neil Burger (Limitless) het stokje overneemt. Het script wordt herschreven en pas wanneer dat volledig klaar is, wordt bekendgemaakt wie welke rol op zich neemt. Mooie plannen, maar niet mooi genoeg: Burger verlaat de film in 2012 om aan een ander project te werken.

De filmstudio moet weer op zoek naar een nieuwe regisseur en komt uit bij het koppeltje Marianne en Cormac Wibberley (schrijvers van National Treasure) om in ieder geval maar vast dat script te herschrijven. Ze zijn niet de eerste keuze, zo blijkt wanneer Seth Rogen en Evan Goldberg toegeven meerdere malen te zijn gevraagd voor deze job, maar hem steeds te hebben afgewezen. Uiteindelijk neemt Seth Gordon (Horrible Bosses) de rol aan van regisseur, gaat Mark Boal (The Hurt Locker) zich over het script buigen, en wordt de productie gepland voor 2015, met een release op 10 juni 2016. Het feit dat er vaste data worden gegeven, geeft vele gamers hoop na de ontwikkelhel die deze film was geworden. Tevergeefs, want halverwege 2015 wordt bekend dat ook Seth Gordon de film verlaat door creatieve onenigheid.

Het opmerkelijke van dit alles is dat het project momenteel stuurloos is, maar Sony Pictures wel een releasedatum heeft vastgezet, namelijk 30 juni 2017. Ondertussen lijkt de film een beetje vergeten; er komt nagenoeg geen nieuws vrij over het project. Het is inmiddels een hoofdpijndossier geworden, want als diverse regisseurs hun biezen pakken omdat ze niet de vrijheid lijken te krijgen om te doen wat zij voor zich zien, dan wordt de kans steeds kleiner dat andere regisseurs deze Uncharted-film willen maken.

Wij willen Sony wel een handje helpen, maar betwijfelen na al die regieproblemen of we met regisseurs moeten komen. Vandaar dat we vast wat potentiele acteurs voor het langlopende project hebben uitgezocht voor de rol van Nathan Drake:

Nathan Fillion

Nathan Fillion (Firefly, Castle) had in de beginjaren van het project interesse in de rol, maar werd al gauw opzijgeschoven door Russell, die hem niet eens leek te kennen. Zonde, want Fillion is een cultheld, die zijn stem leent aan diverse games (onder andere Halo en Destiny). Fillion weet bovendien hoe je een zelfverzekerde survivalaar moet spelen; dat heeft hij als Malcolm Reynolds in Firefly getoond. En vooruit, die ietwat soap-achtige noot die Drake soms brengt, is er ook eentje die Fillion met zijn achtergrond in Desperate Housewives wel kan overbrengen.

Dylan McDermott

Het is duidelijk waarom deze man het meest geschikt wordt bevonden voor de rol: zijn uiterlijk. Als er een acteur is die als twee druppels water lijkt op Drake, dan is het McDermott. Naast de tv-serie Stalker heeft hij het de afgelopen jaren wat rustiger aan gedaan, wat hem een perfect persoon maakt om Drake te spelen. Je wilt immers niet iemand die je te veel aan een ander personage doet denken. Bovendien heeft hij door zijn detectiverol in Stalker laten zien dat hij goed kan doen alsof hij graag de onderste steen boven krijgt, precies zoals onze videogameheld dat zou doen. Niet altijd even veilig, maar wel doelgericht: “we’ve got prints, DNA and lots of other sticky stuff”.

Michael B. Jordan

Hij acteert de sterren van de hemel in Creed, doet een stem in Gears of War 3 en speelt graag in superheldenfilms. Nu is Nathan Drake geen superheld, maar wel een held op het niveau van Lara Croft en Indiana Jones, waardoor het een perfecte rol lijkt te zijn voor Michael B. Jordan. Hij is een knappe gast die best een arrogante man kan spelen, terwijl hij ook in lijkt voor spanning en sensatie in jungleachtige omgevingen.

Matthew Fox

Ook Matthew Fox lijkt een goede optie, omdat hij niet alleen op Drake lijkt. Hij heeft na Lost alleen nog een paar kleine films en kleine rollen gedaan. In de film Alex Cross speelt Fox een slechterik, iets dat hem overduidelijk niet echt goed past. Fox is meer de man die de dag redt, en die brave Hendrik-mentaliteit helpt hem ongetwijfeld in een rol als die van Nathan Drake. Momenteel heeft hij niets op de planning staan, dus hij lijkt tijd te hebben om zich in een avonturenfilm als Uncharted te storten.

Over de waarde van onze tips valt te twisten, aangezien het sowieso de vraag is waar Sony Pictures nu precies mee bezig is. Er zijn weleens roddels geweest dat Nathan Drake eigenlijk een Zuid-Amerikaan zou zijn, wat natuurlijk een heel ander acteur zou vergen. En, waarom eigenlijk niet een actrice? Het zou Uncharted best sieren een genderwissel te doen en wij hebben daar wel wat toffe kandidaten voor: Zoe Saldana, Michelle Rodriguez of misschien zelfs Emily Blunt of Olivia Wilde.

Geschreven door: Laura Kempenaar.

[poll 645]

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Update: Alles wat je moet weten om te overleven in The Division

Cyberpunk 2077 moet nog groter en beter worden dan The Witcher 3