in

Laura Kardashinaar test Kim Kardashian: Hollywood


Waarom ze nou precies zo bekend is dat begrijpt niemand, maar ze is het en je kunt niet om haar heen: Kim Kardashian. Natuurlijk volg ik het veelbesproken Instagram-profiel van Kanye Wests vrouw, maar de tv-serie Keeping Up With The Kardashians heb ik nog nooit gezien en haar selfieboek ligt ook nog niet te shinen op mijn koffietafel. Toch heeft Kim Kardashian iets intrigerends, namelijk dat ze een mobiele game heeft die volgens ontwikkelaar Glu Mobile in een jaartje een mooie 200 miljoen dollar binnenharkte.

Die game heet Kim Kardashian: Hollywood en hij draait helemaal om het hebben van een leven als beroemdheid. Nu is het feit dat de game zo razend populair is voor mij de hoofdreden het te proberen, maar ook de grappige animatiestijl trekt me wel aan. Het is cartoonesk en charmant. Na de gratis game te hebben gedownload ben ik dan ook blij dat ik meteen aan het werk wordt gezet om mijn eigen personage samen te stellen. Lipvorm, oogkleur, outfit; alles moet worden vastgelegd om maar zo spoedig mogelijk aan onze virtuele vriendschap met Kim K te beginnen.

Vriendinnen met Kim
Kim wordt mijn vriendin nadat ik haar over kleding adviseer, toen ze de kledingzaak binnenliep waar mijn personage werkt. Ik geef haar de spulletjes gratis mee en een vriendin voor het leven is ontstaan. Voor ik het weet nodigt Kim me uit op een fotoshoot en wordt mijn personage de modellenwereld ingetrokken. Niet gauw daarna adviseert Kim me een agent in de arm te nemen om nieuwe opdrachten te regelen en plotsklaps zit ik in een vliegtuig naar Florence voor een fotoshoot met een magazine, en moet ik ondertussen drie keer terug naar Los Angeles Airport voor mijn verjaardagsfeestje, een meeting met een andere agent en wat werk in de kledingzaak. En elk van deze ‘events’ is een aanslag op je vingers.

“Tap, tap, tap, tap, tap!” Het is maar goed dat de mobiele game Kim Kardashian: Hollywood je slechts korte momentjes kan bezighouden, anders houd je geen vingertoppen over. Het is namelijk zo georganiseerd dat je bij events bepaalde handelingen verricht die je energie kosten. Die energieniveaus zijn te bekijken in de energiebalk en raken heel snel op. De moeite die je doet, zoals het wachten tot de achtergrondsheet van je fotoshoot is veranderd, of het gezellig babbelen bij een persmomentje in een restaurant, wordt weer omgezet in sterren. Afhankelijk van hoeveel je tapt en hoeveel energie je nog hebt, krijg je een sterrenbeoordeling voor het event.

Wat je begint maak je af
Dat is mega-irritant. Als je aan iets begint, dan hoor je het naar mijn mening af te maken en dat is precies waarvan deze game je weerhoudt. Je energie is op en je moet het event (dat vaak wel een paar uur duurt) over een half uurtje weer oppakken. Elke vijf minuten krijg je namelijk weer een energiestreepje erbij. En zoals altijd, en dit is precies waarom Kim Kardashian: Hollywood zulke enorme bedragen genereerd, kun je die energiepuntjes ook voor de hoofdprijs aanschaffen. Echter is dat dweilen met de kraan open, want je geïnvesteerde vijf euro is binnen een paar minuten alweer op en de events gaan maar door.

Een andere reden waarom het moeilijk is voor te stellen dat mensen deze game blijven spelen, is dat het heel erg zwaar is. Mensen zitten op social media zogenaamd je outfits af te kraken, of je fotoshoot, zonder dat je hier nou werkelijk invloed op kunt uitoefenen. Je doet gewoon je ding, je haalt een vijfsterrenscore, maar dan nog is het publiek niet tevreden met je harde getap. Dat is namelijk waar het uiteindelijk om gaat: zoveel mogelijk volgers hebben en een A-list-ster worden. Sowieso is deze game erg zinloos; je hebt bijna geen keuze in wat je wel of niet doet of in hoe je relaties met anderen verlopen. Je wordt geleefd door de events die je doet en die je vaak ook moet doen, wil je geld hebben om nieuwe kleding te kopen, in een appartement te investeren, of om überhaupt naar events te kunnen reizen. Deze game heet dan wel Hollywood, je vliegt regelmatig even heen en weer naar Miami, Florence en Las Vegas.

Cadeautjes
Niet dat het allemaal zo tergend is als dat moment waarop Kanye het awardmoment van Taylor Swift verpestte, want je maakt elke dag de kans op een nieuw kledingstuk of ander in-game cadeautje van Kim en de game heeft een kledingcollectie waarmee je grappige outfits kunt samenstellen. Wat ook een goede bijkomstigheid is, is dat de game je laat kiezen of je op mannen of vrouwen valt. Zo ben ik regelmatig met de zeer charmante Michelle op date geweest, maar kon mijn personage alsnog flirten en uitgaan met mannen. Dat zou vanzelfsprekend moeten zijn in games en dat gebeurt ook steeds meer, maar het is toch een positief iets dat het in zo’n enorme bekende game als Kim Kardashian: Hollywood als normaal wordt aangenomen.

Nu ben ik redelijk goed in het doorspelen van apps die totaal zinloos zijn: ik houd Disney Tsum Tsum al bijna een jaar vol en ik heb een tijdje voor een in Paint gecreëerd ruimtewezen gezorgd dat luisterde naar de naam Pou. Kim Kardashian: Hollywood is echter vooral een irritante combinatie van geen controle hebben, voortdurend op je scherm tikken (meer gameplay is er nagenoeg niet) en voortdurend beoordeeld worden. Als dat een weergave moet zijn van het glamoureuze leven van een Kardashian, dan begrijp ik niet waarom ze denken dat dit een vermakelijke game is.

Of laat ik het anders zeggen: ik begrijp niet dat andere mensen deze game vermakelijk vinden. Er is een wereldwijde speeltijd gemeten van meer dan 35.000 jaar en de game is al 3 miljard keer opgestart. Ik verwijder dit spelletje per direct van mijn telefoon, want daaraan heb ik met mijn level 8 al veel te veel tijd aan bijgedragen. Terug naar het echte leven, waar mijn aantal social media-volgers lekker stabiel is, ook als ik een joggingpak draag.

Geschreven door: Laura Kempenaar.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Maak een goede start in The Division met deze handige tools

Action Henk: De grootste inspiratiebronnen van RageSquid