in

Update: Alles wat je moet weten om te overleven in The Division


Update: We hebben dit keer een handige exploit toegevoegd. Of je dit daadwerkelijk wil gebruiken, moet je helemaal zelf beslissen. Natuurlijk blijven we dit bericht steeds updaten.

Deze week is het dan eindelijk zover: The Division is uitgebracht! Om de release van deze langverwachte multiplayer shooter te vieren hebben wij alle handige informatie voor je op een rijtje gespeeld. Als we nog meer handigheidjes vinden, voegen we deze uiteraard toe aan de lijst. Zelf nog iets moois gevonden? Zet het in de comments!

Tips

  • Probeer zoveel mogelijk op het hoofd van je tegenstander te mikken. De game geeft een hoge damage bonus voor headshots.

  • Wanneer je net begint is het handig om de eerste medische skill vrij te spelen. Hiermee kan je jezelf en je vrienden helen. Hierdoor loop je geen gevaar om zonder medkits te zitten.

  • Wegrollen van gevaarlijke situaties is cruciaal om levend te blijven in New York. Wanneer een granaat naar je wordt gegooid is dit vooral handig.

  • Houd niet altijd de trigger ingedrukt wanneer je aan het schieten bent. Met korte burts ben je preciezer en bespaar je ook nog een ammunitie! Bij Light Machine Guns is dit het tegenovergestelde: hoe langer je schiet, hoe preciezer je bent.

  • Houd de sprintknop ingedrukt om van ladders af te glijden.

  • Probeer zo snel mogelijk de eerste Security-missie te doen om de Exerperienced Agent perk te krijgen. Hiermee krijg je een bonus van 10% op je experience points.

  • Als je minder goede items als junk categoriseert kan je deze ontmantelen of tegelijkertijd verkopen

Hoe verdien je snel credits?

Voltooi missies
Het klinkt logisch, maar missies voltooien is een goede manier om credits te verdienen. En dan vooral zijmissies. Niet alleen levert het je XP en loot op, je krijgt er ook een dikke portemonnee van. Check dus de prikborden die bij safe houses staan en praat met soldaten om meer missies op de map te ontgrendelen.

Niet kopen, maar verkopen
Zeker in het begin van de game stuit je nog regelmatig op betere wapens en gear, dus je zuurverdiende geld opmaken bij een vendor is dan nog niet logisch. Hoewel je in het begin weinig geld krijgt voor het verkopen van gevonden wapens en gears, loopt dit al snel op en kun je hier een aardig zakcentje door bijverdienen. Zorg dat je met een vrij lege inventory aan missies begint zodat je genoeg gevonden loot kunt dragen, rust jezelf na een missie uit met de beste loot en verkoop de rest.

Doe een loot-run in de Dark Zone
De Dark Zone is een gevaarlijke plek, maar het loont toch om even een kijkje te nemen, omdat daar de beste loot van de game ligt. Ga er even heen, grijp wat lootdrops en maak je weer uit de voeten voordat je neergeschoten wordt. In de ‘normale game’ krijg je veel knaken voor deze loot.

Hoe verdien je snel Dark Zone Credits?

De Dark Zone staat los van de normale game en dus heeft de Dark Zone ook eigen credits. De Dark Zone Credits zijn voor het einde van de game echter veel belangrijker. Er zijn vendors in de Dark Zone die geweldige wapens en gear verkopen. Niet goedkoop, maar daarom moet je deze tips gebruiken om snel Dark Zone Credits te verdienen.

Kisten openen
Heb je een aantal sleutels? Zoek dan een pittig gevecht op of naar een aparte markering op de map. Wanneer je deze klaart, vind je een kist, waarin naast wat loot ook een dikke stapel Dark Zone Credits zit.

NPC-spawns farmen
Een goede manier om snel veel Dark Zone Credits te verdienen, is veel vijanden doden. Je hoeft hiervoor niet naar de pittige vijanden; gewoon een groep computergestuurde vijanden die telkens opnieuw spawnen aanvallen werkt ook.
Slechteriken spawnen meestal na een extractie, dus hoe dichter een spawnpoint is bij een extraction zone, hoe beter. Wel verwachten we dat deze plekken constant veranderen door updates van Ubisoft.

Rogue gaan
Je kunt in Dark Zone ‘rogue’ gaan. Dat betekent dat je je alleen – of samen met vrienden – tegen andere spelers in de Dark Zone keert. Wanneer je rogue level 5 bereikt, ga je echt bakken met geld verdienen. Het probleem is dat spelers in de Dark Zone het niet zo op rogue spelers hebben, dus je krijgt een hele groep spelers achter je aan. En aangezien je al je credits verliest wanneer je doodgaat in de Dark Zone, is dit alleen voor experts weggelegd.

Exploit voor oneindige Crafting Materials

Een exploit is opgedoken waarmee je zoveel mogelijk Crafting Materials kan bemachtigen als je maar wilt. Aangezien het niet helemaal de bedoeling is dat je dit doet, is de kans groot dat een aankomende patch dit oplost.

De makkelijskte plek om de exploit uit te voeren is bij je Base of Operations. Ga op zoek naar de parkeerplaats met twee gereedschapskisten buiten het hek. Hier kan je Tools krijgen die je kan gebruiken voor het craften. Na de gereedschapskisten te hebben geplunderd, open je je matchmaking en start je een willekeurige game in free roam.

Zodra de game begint, ren je weer naar de kisten en loot je de inhoud nogmaals. Blijf dit trucje herhalen tot je genoeg materialen hebt gekregen.

Uiteraard kan je dit proces ook toepassen om Electronics, Weapon Parts en Fabric te bemachtigen, maar Tools zijn veruit het handigst.

Handige tools

Op de pagina van The Division op Reddit zijn vele handige instructies en andere handigheidjes te vinden om je goed op weg te helpen tijdens het spelen van de online multiplayer shooter. Onder andere informatie over wapenupgrades en de locatie van collectibles is beschikbaar.

Dev Tracker
Wil je goed op de hoogte blijven van alle informatie die Ubisoft naar buiten brengt over The Division? Met deze tracker kan je alle nieuwe ontwikkelingen volgen van community managers en officiële kanalen van The Division.

Skill Tracker
Een handig overzichtje van je Skills, Talents en Perks kan je vinden op deze super nuttige Skill Tracker. Bonuspunten voor de strakke vormgeving!

DPS Calculator
Voor de echte power-users is hier nu de DPS (Damage Per Second) Calculator. Vul de gegevens van je lievelingswapen in en kom erachter hoe krachtig het vuurwapen nou daadwerkelijk is!

Interactieve map met collectibles
De maker van deze interactieve kaart heeft goed gekeken naar Google Maps. De kaart van The Division is voorzien van alle soorten collectibles. Hiermee vind je supermakkelijk loot, extraction areas, hoofd-en zijmissies en meer!

Wapenlijst
In deze spreadsheet zijn alle wapens op een rijtje gezet, inclusief details als herlaadtijd, hoeveel kogels in een magazijn zitten en hoeveel schade je met deze wapens kan aanrichten. Hiernaast is info te vinden over de upgrades en talents. De lijst wordt constant geüpdatet door de toegewijde fans.

Basic Gear Cheat Sheet
Net zo belangrijk als je wapens is de uitrusting die je personage gebruikt. Met dit spieklijstje kan je in één oogopslag zien of die nieuwe gear eigenlijk wel beter is dan je huidige uitrusting. Voor wat uitleg over dit bestand kan je hier terecht.

Medical, Tech en Security Wings Skills
Een overzichtje van hoe je je Medical Wing, Tech Wing en Security Wing kan uitbreiden vind je hieronder. Pak deze lijstjes erbij als je nog niet helemaal hebt besloten hoe je je geld wil uitgeven.

Nog niet genoeg informatie gevonden? Neem dan een kijkje naar deze wiki over The Division.

Trolls blokkeren je progressie

In het begin van de game moet je door een deur lopen om de tutorial te kunnen voltooien. Spelers die in een pestbui zijn kunnen je blokkeren waardoor je niet verder kan. Best irritant! Gelukkig is er een primitieve oplossing. Door te blijven sprinten is het mogelijk de barricade van virtuele lichamen te doorbreken. Springen of lopen werkt niet.


Dlc-informatie

Tom Clancy’s The Division krijgt in 2016 twee gratis updates en daarna drie betaalde dlc-pakketten.

In een trailer toont Ubisoft de uitbreidingen. De drie dlc-pakketten zijn onderdeel van de seizoenspas die los te koop is en bij de Gold Edition en Collector’s Edition hoort.

De eerste gratis update heet Incursion en verschijnt in april. Deze update voegt end-game missies toe voor squads van maximaal vier spelers. Ook zorgt de update dat je je loot met elkaar kunt ruilen. In mei volgt Conflict, deze update bevat een nieuwe Dark Zone en een missie in de Columbus Circle in New York.

Drie dlc’s
In juni kunnen we de eerste betaalde dlc verwachten: Underground. Zoals de naam al doet vermoeden, speelt deze dlc zich af in de metrotunnels onder Manhattan. Later in de zomer komt de dlc Survival uit, waar je zo lang moet overleven in een onherbergzaam gebied terwijl je loot verzamelt. In de winter komt tot slot Last Stand uit, dat ‘een nieuw, ongenadig gevaar’ toevoegt.

Xbox One voorrang
Vanwege een deal met Microsoft verschijnen de eerste twee betaalde dlc-pakketten dertig dagen exclusief op Xbox One voordat ze naar PlayStation 4 en pc komen. Het gaat om Underground en Survival. De derde uitbreiding, The Last Stand, komt “volgende winter” tegelijk op alle platformen uit.

Collapse simulator

Even een pauze nodig van de heftige actie? Met deze browsergame kan je rustig de verdoemenis van de mensheid simuleren. Via de simulator genaamd Collapse is te zien hoe snel een dodelijk virus zich verspreidt op de planeet, net als in The Division.

De simulatie begint door een startplek uit te kiezen. Via een kaart is te zien hoe het virus vanaf deze plek wordt verspreid. Spelers moeten keuzes maken om bijvoorbeeld medicijnen te halen, het dichtstbijzijnde ziekenhuis te bezoeken, of een vlucht uit het rampengebied te nemen. Door middel van onder andere data van NASA spelen locaties uit de buurt een rol in de simulatie. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen om het virus te verspreiden via de lokale Kruidvat, Hema of Pathé-bioscoop.

Hoe lang het duurt voordat de wereld is ondergedompeld in duisternis en lichamen is afhankelijk van de keuzes die worden gemaakt. De simulator is gebaseerd op de verhaallijn uit The Division. De Collapse-simulator is te bezoeken via de website.

Livestream terugkijken

Martin mocht iets eerder al aan de slag met The Division en heeft meer dan een uur aan gameplay gestreamd. Benieuwd naar de eerste gedeeltes van de game? Check hieronder de livestream terug.

We blijven de gehele week dit artikel updaten met handigheidjes voor het spelen van The Division. Zelf nog iets leuks gezien? Laat een reactie achter!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Action Henk: De grootste inspiratiebronnen van RageSquid

Uncharted: Drake’s Fortune – Welke acteurs passen in dit ontwikkeldrama?