in

Op verzoek: De vervelendste vijanden


Het is weer tijd voor een ‘Op Verzoek’ en ditmaal behandelen we de vervelendste vijanden in videogames. De wereld van games wordt bewoond door zoveel vijanden dat je soms niet meer weet wie er nu echt het bloed onder jouw nagels vandaan haalt. Deze week behandelen we vijf vijanden die over het algemeen bloed doen koken.

Hammer Bros – Super Mario Bros.
Er is één vijand in de originele Super Mario Bros. die zelfs de meest doorgewinterde Mario-spelers nog kan verrassen: de Hammer Bros. Deze Koopa’s kunnen rechtop staan en hebben toegang tot een bodemloze hoeveelheid hamers om mee te gooien. Dat doen ze dan ook maar al te graag. Helaas komen ze meestal in tweetallen voor, wat het logischerwijs nog moeilijker maakt. Hier komt nog eens bij dat ze zo onvoorspelbaar rondspringen dat het praktisch onmogelijk is ze consistent te overmeesteren.

Als je te lang nadenkt over een goede strategie om die Hammer Bros te verslaan, verlaten ze ook nog eens hun toegewezen plek in het level. Alsof het nog niet moeilijk genoeg is. Om eerlijk te zijn, vinden wij deze Hammer Bros zelfs moelijker te verslaan dan Bowser zelf. Gelukkig kun je met een vuurbloem deze verdraaid lastige vijanden een koekje van eigen deeg geven. De vuurbal-projectielen komen net wat verder dan de hamers, waardoor je zonder angst voor je leven langs deze bloedlustige Hammer Bros kan lopen.

ReDeads – The Legend of Zelda-serie
The Legend of Zelda-serie bestaat uit allerlei vijanden waar Link tegenop moet boksen, maar er is er maar één die tegelijkertijd zowel rillingen als haatgevoelens opwekt. Goed, de Like Likes die we in de verschillende titels tegenkomen staan ook behoorlijk hoog in de lijst van ‘liever niet’, maar er is er een die bij velen de kroon spant: ReDeads. ReDeads zijn wezens die je voor het eerst tegenkomt in de Royal Family’s Tomb in Ocarina of Time en ze zijn met hun hoge gil in staat je op een plek te bevriezen. Ze gebruiken dat bevroren moment om naar Link toe te glippen, waarna ze op zijn rug springen en vervolgens proberen hem te vermoorden. Met een haast metalen grip om de jonge Hero of Time proberen ze letterlijk het leven uit hem te persen.

De enige manier waarop je deze gruwelijke wezens tot een halt kunt roepen, is door middel van de Sun’s Song. Dat nummer mummificeert de ReDeads, waardoor ze tijdelijk niet kunnen bewegen. Een andere manier is om langs ze te sluipen, maar in de haast om ze te passeren maak je al gauw een verkeerde beweging, waardoor het knuffelfestijn om leven of dood alsnog plaatsvindt. De wezens komen naast Ocarina of Time ook onder andere voor in Twilight Princess en hoewel ze in deze laatste titel niet overgaan tot knuffelen, dragen ze er een groot zwaard met zich mee. Ook gezellig.

Creepers – Minecraft
In Minecraft spendeer je natuurlijk veel van je tijd aan het bouwen van je eigen prachtige creaties. Afhankelijk van je kunstwerkje kan dat soms wel uren van je leven in beslag nemen. Wanneer je huisje, kasteel of ingewikkelde minecart-achtbaan dan eindelijk klaar is, kan je vol trots terugkijken op je harde werk. Helaas zijn er dan de Creepers om je feestje te verpesten.

Deze monsters zijn deels zelfmoordterroristen en deels enorme pestkoppen. Om de één of andere reden hebben ze een enorme hekel aan je. Ze doen niets liever dan naar je toe lopen en opeens exploderen. Dat vormt niet alleen een gevaar voor je gezondheid, maar ook voor je wonderlijke creaties. Wanneer deze irritante monsters hebben toegeslagen, zit er niks anders op dan blokje voor blokje je bouwwerk weer te herstellen – met een enkel traantje dat langs je wang biggelt.

Marlboro – Final Fantasy-serie
De wereld van Final Fantasy is ontzettend groot en dat betekent dat er een grote kans is dat sommige vijanden je het leven zuur maken. Er springt meteen een bepaalde vijand naar voren: Marlboro. Dat grote groene monster staat bekend om een aanval genaamd Bad Breath, waarmee jouw personages worden overrompeld door een waslijst kwaaltjes. Zo kan Bad Breath er bijvoorbeeld voor zorgen dat de personages geen spreuken meer kunnen uitspreken (en zich zo bijvoorbeeld niet kunnen helen). In een erger geval veroorzaakt Bad Breath een vergiftiging in het gehele team.

Dit wezen is een terugkerend probleem in Final Fantasy en dat is vooral te danken aan het feit dat items van de Marlboro kunnen worden gebruikt in upgrades of magie. Je bent dus in veel gevallen genoodzaakt om in ieder geval in contact te komen met een Marlboro en dat is bij dat groene gevaarte vaak al genoeg om in de problemen te komen. Daarnaast vallen ze vaak ook aan in groepen en zijn ze sterker dan de gemiddelde vijand, waardoor je als speler onmiddellijk de andere kant op rent wanneer je ze tegenkomt.

Vleermuizen – Spelunky
Spelunky is een enorm lastige game. Je moet talloze vijanden weten te vermijden of verslaan terwijl je mijnen, jungles en tempels doorkruist. Het is dus al frustrerend genoeg. Toch is er een vijand die specifiek je bloed onder je nagels haalt: de vleermuis. In theorie zijn ze niet eens zo krachtig. Ze nemen per aanval maar een enkel hartje bij je weg en met één klap van de zweep ben je al van ze af, maar…

Wat deze vleermuizen nou zo vreselijk gevaarlijk maakt, is de manier waarop ze je belagen. Ze verstoppen zich aan het plafond en wachten tot je in de buurt bent. Dan vliegen ze langzaam maar zeker recht op je af. Als het je niet lukt om ze in één keer af te maken, vinden ze het helemaal niet erg om je net zo vaak aan te vallen totdat het je wel lukt of totdat je dood op de grond ligt. Daar komt nog eens bij dat die verdomde vleermuizen altijd een plekje weten te vinden waar ze nauwelijks opvallen. Gelukkig is de wraak des te zoeter wanneer je een shotgun weet te bemachtigen. Weg met die vleermuizen!

[poll 647]

Staat jouw ultieme bron van haat er niet tussen? Laat het ons weten in de reacties! Vergeet ook niet te stemmen op de Op Verzoek van volgende week!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Free-to-play versie van Ark: Survival Evolved gelanceerd

Dit moet je weten voordat je een vr-bril koopt