in

Pokémario Galaxy: de raarste videogamecombinaties met Pokémon die helaas nog niet bestaan


Al sinds 1996 staat de Pokémon-franchise bekend om zijn rpg’s vol grappige, originele, rare en charmante wezentjes. De serie werd zelfs zo populair dat er een animeserie volgde en dat de gamereeks uitstapjes maakte naar andere genres. Voorbeelden daarvan zijn Pokémon Shuffle, Pokken Tournament en het nu al veelbesproken Pokémon Go. Maar, er zijn nog vele genres over die een beetje Pokémon kunnen gebruiken.

Pokétrainer Manager
Als je van Pokémon een simulatiegame maakt, dan zou je kunnen uitkomen bij een soort Football Manager-achtig concept. Een game waarin jij de dienst uitmaakt en kiest waar toernooien plaatsvinden, welke trainers er meedoen en welke Pokémon ze inzetten. Zijn er bepaalde Pokémon die je tot nu toe in de game nog niet tegen elkaar hebt kunnen laten vechten? Dan is Pokétrainer Manager de game waarin je die fantasiegevechten eindelijk kunt laten plaatsvinden.

Topokémon Spin
Het is niet ieders favoriet, maar Mario heeft al een paar keer een redelijk succesvol uitstapje naar de tennissport gemaakt. Nu er op de huidige generatie consoles amper tennisgames verschijnen, is het het overwegen waard om Charizard eens een racket in zijn klauwen te duwen. De tennisbal is uiteraard een Pokébal en de scheids is Professor Oak, die op hysterische wijze reageert als er een winnende bal wordt geslagen.

Pokémario Galaxy
Als Nintendo ons geen Super Mario Galaxy 3 geeft, dan willen we er eentje met Pokémon. Poképark heeft bewezen dat de Pokémonwereld er tof uit kan zien in een 3D-avontuur, maar we zien graag iets minder minigame en meer actie-avontuur. Een Galaxy waarin je verschillende personages kunt spelen en die ook nog eens toffer is in co-op dan de oorspronkelijke Mario Galaxy-games, met hun ‘pointer-functie’ voor de tweede speler. Een verhaal, een avontuur, planeten om te ontdekken en nieuwe power-ups voor de Pokémon die wordt gebruikt als hoofdrolspeler. Alleen nog een verzamelbaar object toevoegen en er ontstaat een game die we gisteren al wilden.

Uncharted: Deino’s Deception
In het verlengde van Pokémario Galaxy ligt Uncharted: Deino’s Deception, een actie-avonturengame die juist meer op de actie focust en minder op het avontuur. Deze game is minder schattig, bevat een iets ingewikkelder verhaal en biedt juist een wat realistischere weergave van de Pokémon, wat leidt tot een animatiestijl die mogelijk niet iedereen waardeert. Hoe dan ook, Uncharted: Deino’s Deception wordt een game vol schatten die in de diepste jungle en op onbewoonde (of toch niet?) eilanden gevonden moeten worden, waarbij bedrog en sneaky gedrag aan de orde van de dag is.

Pikachu Island
Nu Telltale zo lekker bezig is en voor de nabije toekomst alleen nog een Batman-game heeft aangekondigd, kan de studio daarnaast wel bezig zijn met Pikachu Island, een point-and-click-game zoals de andere Telltale-games. Pikachu Island bestaat uit diverse delen, die weer zijn onderverdeeld in episodes. Een grote nadruk op dialoog, want ook in deze game hebben je keuzes invloed op het verloop van het verhaal. Waarschijnlijk is Pikachu Island meer zoals het jolige Minecraft: Story Mode dan het serieuze Game of Thrones. Maak je dus geen zorgen: je hoeft niet te bepalen of Charizard aan zijn einde komt of niet.

PokézombiU
Als we Jigglypuff en vrienden nu eens niet als die schattige figuren zien, maar als bloeddorstige wezens, dan spelen we overduidelijk PokézombiU. Wat als een Pokémon niet op tijd in een Pokébal wordt gevangen en te lang op de grond blijft liggen? Waarschijnlijk verandert hij dan in een Pokézombi die het heeft gemunt op de ingewanden van de nog levende Pokémon (voor zover die ingewanden hebben), die juist keihard proberen te overleven in het verder uitgestorven Goldenrod City. Stel je een spel voor waarin je als trainer jezelf, je vrienden en vooral je Pokémon moet beschermen voor een immer groeiende groep Pokézombi’s.

Grunts vs Pokémon
Gaat het vorige idee wat te ver? Misschien wel. Daarom introduceren we als laatste Grunts vs Pokémon, de first-person Pokémon-shooter waar iedereen al jaren op zit te wachten. EA’s Plants vs Zombies: Garden Warfare bewijst dat online multiplayer-shooters lang niet altijd grijs, bloederig en leger-achtig hoeven te zijn. Wat nu als je in plaats van zonnebloemen en Super Brainz juist Lifly’s en Grunts, bekend van de Halo-serie, neerzet in een kleurrijke wereld die zo vol chaos is, dat je ogen zeker een paar uur nodig hebben eraan te wennen. In plaats van graven of bloemenperkjes beschermen, zorgen de Pokémon ervoor dat hun Pokéballs veilig blijven liggen terwijl er golven vijanden met hoge stemmetjes op ze afkomen.

Dit zijn al vreemde crossovers, maar misschien loop jij al jaren rond met een nog veel briljanter idee voor de Pokémonfranchise. Durf je het te delen? Laat het dan achter in de reacties!

Geschreven door: Laura Kempenaar

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Details over beloningen My Nintendo onthuld

Review: Stardew Valley (PC)