in

Zeven Pokémon die wij zouden kiezen voor Pokkén Tournament


Nu Pokkén Tournament voor de Wii U in de winkels ligt, horen we steeds vaker de kritiek dat de game te weinig personages heeft. Nou is een selectie van zestien vechtersbazen niet ongewoon voor een gloednieuwe fighter en de zakmonsters zijn bovendien erg verschillend, waardoor wij dit niet als een minpunt benoemen in onze recensie. Maar meer is natuurlijk altijd beter en dus bekeken wij welke van de 720 Pokémon ook wel een plekje in de game had mogen krijgen.

Blastoise
Laten we deze maar gelijk inkoppen. Blastoise is even iconisch als, en de perfecte tegenhanger van, Charizard. Maar terwijl Charizard inmiddels is uitgegroeid tot één van onze favoriete fighters in Pokkén Tournament, schittert Blastoise in afwezigheid. Jammer, want watertypes zijn sowieso al flink ondervertegenwoordigd in de game en terwijl het misschien logisch is dat Gyarados wordt overgeslagen, past Blastoise met zijn grootte en rechtopstaande houding perfect in de game. Blastoise beschikt bovendien over een breed arsenaal aan moves, van speciale aanvallen als Hydro Pump tot aan fysieke- en fightingmoves als Tackle, Bite, Skull Bash en Power-Up Punch. Hij kan zelfs Mega-evolueren! Echt, er is geen reden om Blastoise niet in Pokkén op te nemen.

Greninja
Nog iemand die het tekort aan watertypes kan opvullen. Greninja is, nou ja, zoals zijn naam al zegt, een ninja. Alleen daarom zou hij al niet misstaan in een fightinggame. Bovendien bewijst hij in Super Smash Bros al een prima robbertje te kunnen vechten. Net als Blastoise beschikt Greninja over een rits karakteristieke watermoves zoals Water Shuriken, maar ook over genoeg fysieke aanvallen. Greninja kan weliswaar niet Mega-evolueren, in de anime kan Ash’ Greninja wel iets soortgelijks. Daarnaast: doordat zijn band met Ash sterk genoeg is, kan Ash zien wat Greninja ziet en ook dezelfde pijn voelen. Namco hoeft er dus niet eens meer een draai aan te geven: dit is precies het idee achter synergy in Pokkén Tournament.

Hawlucha
Niet alleen watertypes zijn ondervertegenwoordigd; er zitten ook bijna geen vliegende Pokémon in Pokkén Tournament. De keuze om geen echte vogel-achtige Pokémon in de game te stoppen, begrijpen we. Maar dankzij Hawlucha is er geen excuus om het type zo ondergeschikt te laten. Hawlucha kan vliegen én vechten en past zodoende perfect bij de Field- en Duel Phases van Pokkén Tournament. Wij hadden Hawlucha bovendien maar wat graag tegenover Pikachu Libre gezet.

Aegislash
Deze keuze ligt misschien minder voor de hand, maar dat dachten we ook toen we Chandelure in de selectie van Pokkén Tournament zagen. Dit zwevende zwaard met een schild beschikt over louter sierlijke moves en verandert bovendien zijn houding. Aegislash houdt bij een defensieve move zijn schild omhoog, terwijl hij bij een aanvallende move juist met zijn zwaard zwaait. Dat past dus perfect bij Pokkén, waarin defensief en offensief spelen voortdurend worden afgewisseld. Met Chandelure bewijst Namco bovendien al dat ze meer kunnen animeren dan standaard antropomorfe Pokémon. Daarbij zijn weinig zakmonstertjes méér gebouwd voor vechten dan Aegislash.

Hitmonlee en Hitmonchan
Je dacht toch niet dat we Hitmonlee en Hitmonchan vergeten, hè? Het is eerder verrassend dat Namco deze twee vechtersbazen niet in de game heeft opgenomen. Met hun menselijke voorkomen en sloot aan fysieke vechtmoves zou je toch zeggen dat je eerst deze twee namen noteert en dan pas verder gaat kijken als je een fightinggame met Pokémon maakt. Misschien was Namco bang dat Pokkén dan teveel op Tekken zou gaan lijken. Hoe dan ook, kickbokser Hitmonlee en bokser Hitmonchan zitten er dus niet bij en dat voelt toch een beetje als een gemis.

Ditto
Combineer je Tekken met Pokémon, dan hadden we eigenlijk ook de aanwezigheid van Ditto wel verwacht. Sinds Tekken 3 hebben we immers in bijna iedere iteratie kunnen vechten met Mokujin, een copy-cat die geen eigen vechtstijl heeft maar de vechtstijl van een ander willekeurig personage overneemt. En laat dat nu net het enige zijn dat Ditto kan! Ditto beschikt in de rpg’s alleen over de move Transform, waarmee hij de tegenstander kopieert. Het zou de perfecte knipoog naar Mokujin zijn geweest.

Weet jij nog een toffe Pokémon die niet zou misstaan in Pokkén Tournament, als vechter of misschien als Support Pokémon? Deel je suggesties dan in de reacties hieronder!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

FF wat anders, Pokémon kaarten!

Volg de avonturen van een hert in GTA 5