in

De beste, oude afleveringen uit de animatieserie Pokémon


In 1997 begint het allemaal bescheiden met een tv-cartoon waarin Ash Ketchum met zijn trainervrienden 150 Pokémon wil vangen. Inmiddels is dat aantal ruim 700 zakmonsters en telt de animeserie al meer dan 900 afleveringen. Allemaal gebaseerd op de gamefranchise, die dit jaar twintig jaar bestaat. Om dat te vieren, selecteren we de beste afleveringen uit de animeserie Pokémon. Pas op: spoilers!

De serie was eerst op televisie in Japan, waar heel nauw de games werden gevolgd. Dat resulteerde in een onderverdeling van de serie per game: de originele serie, Advanced Generation, Diamond & Pearl, Best Wishes! en XY. Bij ons zijn die vijf reeksen anders onderverdeeld, namelijk in 18 seizoenen. In de beginjaren was Pokemon te zien op Fox Kids, van 2005 tot 2009 op Jetix en inmiddels is de animeserie verplaatst naar Disney XD. Ook zijn er nieuwere afleveringen te bekijken op Netflix.

319 – A Togepi Mirage!
Je kunt Pokémon kijken voor de gevechten, maar ook voor de mooie verhalen en de relaties van trainers en Pokémon onderling. A Togepi Mirage kijk je zeker voor dat laatste, want in deze aflevering laat Misty haar geliefde Togepi vrij. In deze aflevering van Pokémon verandert Misty’s Togepi bovendien in Togetic, wat het een extra bijzondere aflevering maakt. Die twee waren zo lang onafscheidelijk, snik!

51 – Bulbasaur’s Mysterious Garden
Nog een aflevering waarin het draait om één Pokémon, is Bulbasaur’s Mysterious Garden. Zoals de naam al doet vermoeden, is het hierin Bulbasaurs beurt om te veranderen. Echter loopt dat in deze aflevering niet zoals verwacht en dat ligt aan hemzelf. Bovendien leert Bulbasaur in deze aflevering de Solar Beam, waarmee hij een stevige zonnestraal kan afvuren.

270 – Can’t Beat the Heat
Waar het in de bovenstaande afleveringen om verandering en afscheid gaat, staat in deze aflevering vechten centraal. In Can’t Beat the Heat wordt een grote battle uitgevochten tussen Ash’ Charizard en de drie Pokémon die aartsvijand Gary Oak nog over heeft na het gevecht uit aflevering 269 – een bijzonder moment voor de hardwerkende Ash, maar ook voor Charizard. Ondanks de nadruk op het vechten is er ook plaats voor emotie.

280 – A Poached Ego
Voor de fans van Team Rocket is dit veelal de favoriete aflevering. In A Poached Ego wordt Team Rocket namelijk wat minder vijandig en kwaadaardig uitgebeeld dan we van ze gewend zijn. Jessie laat zijn Arbok gaan en James zijn Weezing, zodat die twee Pokémon gestroopte Ekans en Koffins kunnen redden. De aflevering heeft ook een enorm schattig einde, waarin Meowth doet alsof het team stoer is na al die gevechten met Ash, maar het drietal daar eigenlijk niet zo heel zeker van lijkt.

48 – Holy Matrimony
De aflevering begint met een ‘Vermist’-poster, waarop een manneke staat dat enorm lijkt op James van Team Rocket. Deze aflevering verhaalt de jeugd van James en introduceert een meisje genaamd Jessebelle – een erg ‘toevallige’ naam. Of niet? James komt uit een rijke familie en was verloofd met Jessebelle, maar hij voelt meer voor een avontuurlijk leven, met Jessie en Meowth. In deze aflevering wordt ook onthuld dat James een Growlithe heeft, die hij de lieve naam Growlie heeft gegeven.

21 – Bye Bye Butterfree
Deze aflevering is niet zo emotioneel als je zou verwachten, want het drama is een beetje Ash z’n eigen schuld. Hij laat namelijk zijn Butterfree vrij om met een roze exemplaar kleine Butterfreetjes te maken. Aan het einde van de aflevering wordt het wellicht iets te emotioneel, wanneer Ash gedag zegt en het koppeltje de zonsondergang tegemoet vliegt, maar dat is te vergeven. De hele aflevering is vooral een zoektocht naar een liefje voor Butterfree en natuurlijk komt Team Rocket de boel verstoren.

3 – Ash Catches a Pokémon
Natuurlijk moeten we ook die alleroudste, eerste episodes niet vergeten, die veel Pokémonfans hebben gemaakt, zeker die mensen die nog nooit van de games hadden gehoord. In deze aflevering, die verdergaat waar aflevering twee ophoudt, vangt Ash voor het eerst een Pokémon: Caterpie. ’s Avonds, bij een kampvuur, hebben Caterpie en Pikachu een schattig onderonsje, waarin ze hun dromen delen. Een aandoenlijk moment, maar niet de hele aflevering is zo lief. Het is de eerste keer dat we Team Rocket zien, Ash vangt ook een Pidgeotto en Caterpie evolueert zelfs al!

We hebben in dit artikel een aantal bijzondere, oude afleveringen van Pokémon besproken. Zijn er afleveringen die jij heel special vindt, of zijn er misschien nieuwere episodes die we zeker niet mogen missen? Deel het in de reacties!

Geschreven door: Laura Kempenaar

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hardware Review: Trust GXT 332C Gaming Headset – Voorspelbaar middelmatig

Dark Souls 3 review – Onversneden expressionisme