in

Esmee in Cosplay: DCC 2016 – Jury en drakenoutfit


Aankomend weekend is het zover: de tweede editie van Dutch Comic Con! De jaarbeurs in Utrecht stroomt op 26 en 27 maart vol met comicfans, gamers en cosplayers en ik organiseer en presenteer de cosplaywedstrijd.

Ik ben de laatste twee maanden vrijwel dagelijks met mijn outfit bezig geweest, variërend van twee tot zeven uur per dag. Nu is hij eindelijk bijna af! Met dank aan Minque voor het aanleveren van de worbla en aan CosplayShop België voor de foam, waar ik voor het eerst mee mocht werken. De foam heb ik voornamelijk gebruikt om mooie 3D-effecten te creëren door mijn hele kostuum heen.

Het was een hectische periode om naast mijn fulltime baan de gehele wedstrijd in mijn eentje op te zetten: inschrijvingen binnenhalen en handmatig verwerken (ondanks technische problemen met de website van DCC), sponsors regelen, jury regelen, inschrijvingen selecteren, alle communicatie eromheen verzorgen en behoorlijk veel ander voorbereidend werk. Gelukkig is nu bijna alles rond en word ik tijdens de wedstrijd zelf geholpen door een team fantastische vrijwilligers die me door dik en dun gesteund hebben in dit traject.

De winnaars van de cosplaywedstrijd gaan met immense prijspakketten naar huis, mogelijk gemaakt door onze sponsors Proptimum, Thibra, Kawaii Deluxe, Red Dot Commerce, Victorian Dejavu, CnC Shop, Folly Foam en Fuwa Fuwa. De kundige jury die bepaalt wie deze mee naar huis mogen nemen, stel ik graag nog even uitgebreid aan jullie voor: Pretzl Cosplay, SedNobis Cosplay en Kellywoeshxd Cosplay.

Pretzl Cosplay
Pretzl (28) maakte in 2013 haar eerste cosplay, al was ze al langere tijd bezig met kostuums maken. Ze staat vooral bekend om haar Princess Cadence, het eerste kostuum waarbij ze met Worbla werkte. Pretzl heeft al diverse wedstrijden gewonnen, waaronder de Dortex Design Award en de Cosplay Fashion Show op Abunai in 2015. Ze heeft onlangs zelfs een cosplayboek uitgebracht waarin staat hoe je mooie details kunt maken op uitrustingen met thermoplastische materialen. Ook heeft ze een webshop met allerlei leuke, zelfgemaakte mutsjes en accessoires van diverse games, films, comics en anime.

“Ik heb super veel zin om de kostuumwedstrijd op Dutch Comic Con te gaan jureren. Ik heb al vanuit verschillende hoeken gehoord dat mensen bezig zijn met hun kostuums en acts en het belooft een geweldige show te worden! Ik kan niet wachten!” – Pretzl Cosplay

SedNobis Cosplay
SedNobis (29) cosplayt inmiddels al 8 jaar en staat – meent ze – voornamelijk bekend om haar Scheherazade. “Al denk ik dat mensen die meer herinneren omdat het een wandelende pruik was. Als mensen aan mij denken, herinneren ze zich waarschijnlijke vooral de derps.” Ze doet nog niet lang mee aan (solo) competities, maar heeft wel de World Cosplay Summit gewonnen in 2014 en 2015.

“Ik kan niet wachten om te zien wat iedereen naar het podium brengt!” – SedNobis Cosplay

Kellywoeshxd Cosplay
Kellywoeshxd (22) is in 2010 begonnen met cosplay, als Yuna’s Songstress uit Final Fantasy X-2. Ze staat echter het meest bekend om andere Final Fantasy-cosplays: Vanille en Lightning. Ook werkt ze aan een imposant kostuum van Odin uit Final Fantasy en is ze veel bezig met het schrijven en maken van cosplay music video’s (cmv). Vorig jaar won ze de cmv-wedstrijd op Nishicon met Perceiving Mind, Project Eana en ondergetekende.

“Ik heb ongelofelijk veel zin in Dutch Comic Con. Ik ben benieuwd hoe het er dit jaar allemaal uit gaat zien en wat alle deelnemers voor ons in petto hebben.” – Kellywoeshxd Cosplay

Drakenoutfit
Nu je op de hoogte bent van de jury resteert natuurlijk alleen mijn outfit nog! Ik zal te herkennen zijn in mijn eigen ontwerp van een Chrome Wyvern – op deze foto is hij nog niet helemaal af, maar daar werk ik deze week nog extra hard aan.

Op de hoogte blijven van mijn cosplay? Check mijn Facebook-pagina!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Op verzoek: De beste Pokémon

De meest gedownloade smartphonegames – 23 maart