in

Ark: Survival Evolved-maker voor de rechter voor contractbreuk


Studio Wildcard, de maker van Ark: Survival Evolved, wordt aangeklaagd door Trendy Entertainment. Volgens Trendy heeft voormalig werknemer Jeremy Stieglitz een contract verbroken voor zijn vertrek bij de studio. Trendy beschuldigt Stieglitz ervan in het geheim te hebben gewerkt aan Ark: Survival Evolved en medewerkers te hebben geworven tijdens zijn loopbaan bij de studio.

In documenten en contracten van Trendy Entertainment die openbaar zijn gemaakt, is te lezen dat creative director Stieglitz akkoord ging met een aantal voorwaarden op het moment dat hij in 2014 besloot te vertrekken bij de studio. Een aantal van deze voorwaarden bepaalden dat Stieglitz gedurende drie jaar niet mocht concurreren met Trendy Entertainment en ook geen medewerkers van de studio mocht werven voor eigen projecten.

Volgens een advocaat van Trendy heeft Stieglitz deze voorwaarden gebroken en werkte hij direct na zijn vertrek in 2014 al aan Ark: Survival Evolved. Daarnaast wordt Stieglitz ervan beschuldigd al in de zomer voor zijn vertrek medewerkers van Trendy te hebben benaderd voor een nieuw project.

Trendy waarschuwde Stieglitz toen dit aan het licht kwam, waarna Stieglitz aangaf dat hij dit soort gedrag niet meer zou vertonen, omdat deze volgens het contract verboden waren. Volgens Trendy ging Stieglitz desondanks door met zijn werk en richtte hij Studio Wildcard op. Zes mensen worden in documenten voor de rechtszaak naar voren gebracht als medewerkers die Stieglitz probeerde te werven.

Trendy beschuldigt Stieglitz er daarnaast van intellectueel eigendom van de studio te hebben gebruikt voor de ontwikkeling van Ark: Survival Evolved. De studio doelt daarmee op technologie die Stieglitz tijdens zijn werk bij Trendy ontwikkelde en vervolgens inzette in de ontwikkeling van Ark: Survival Evolved.

Volgens Studio Wildcard geeft Stieglitz alleen advies over de ontwikkeling van de game, maar dit wordt tegengesproken door mensen die met hem hebben gewerkt. Volgens meerdere anonieme bronnen wordt Stieglitz aangeduid als de lead designer van Ark: Survival Evolved.

Studio Wildcard heeft de rechter gevraagd de beschuldigingen te verwerpen en noemt ze “niet relevant, immaterieel, brutaal en schandalig”. De rechter heeft nog niet gereageerd op dit verzoek. De rechtszaak start op 27 april. Als Trendy Entertainment het verzoek om een rechterlijk bevel wint, betekent dit mogelijk dat Studio Wildcard moet stoppen met de ontwikkeling van de game en het spel eventueel uit de verkoop moet halen.

Ark: Survival Evolved is als Early Access-titel beschikbaar voor pc en Xbox One.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

TrackMania Turbo masterclass van pro-gamer Koen “Koenz” Schobbers

De moeilijkste games ooit gemaakt – Begin maar vast te zweten