in

Aangepaste PS4-controller voor gamer met hersenverlamming


Sony heeft een aangepaste versie van de PlayStation 4-controller gemaakt voor Peter Byrne, een gamer met hersenverlamming. Byrne kon vanwege zijn verlamming niet goed omgaan met het bestaande design van de controller. Sony-medewerker Alex Nawabi maakte in tien uur tijd een aangepaste controller voor Byrne.

In een interview met New Jersey News 12 laat Byrne weten dat hij moeite had de nieuwe controller te gebruiken. “Als ik speel, raak ik het touchpad aan met mijn hand. Het is erg gevoelig. Daardoor pauzeert de game constant”, zegt Byrne.

Sony-medewerker Alex Nawabi reageerde op de oproep van Byrne en maakte in tien uur tijd een aangepaste controller voor de gamer. Hoewel de controller er voor het grootste gedeelte hetzelfde uit ziet, is het touchpad uitgeschakeld en is er een extra knop toegevoegd om het Byrne gemakkelijker te maken. Deze knop verplaatst de functionaliteit van het touchpad naar de achterkant van de controller.

“Ik heb plannen om een tweede controller voor je te bouwen, voor het geval deze kapot gaat, maar ik hoor graag eerst feedback over deze controller. Als er dingen zijn die je aangepast wil, stuur mij dan alsjeblieft een e-mail”, schrijft Nawabi. “De e-mail die jij ons stuurde kwam hard aan. Het deed mij pijn om te weten dat het design van de controller het plezier weghaalde uit iets wat je zo leuk vindt. Alhoewel ik niet iedereen in de wereld met dit probleem kan helpen, ben ik in ieder geval in staat om jou te helpen.”

De volledige reactie van Nawabi is te vinden op Facebook.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De vetste bordspellen gebaseerd op games

Koken in een virtuele versie van Ikea in de Ikea VR Experience