in

Hardware Review: Trust GXT 332C Gaming Headset – Voorspelbaar middelmatig


Laat het camouflage-uiterlijk van de Trust GXT 332C Gaming Headset je niet misleiden: het dragen ervan maakt je stealth-vaardigheden niet beter en met de kwaliteit van het materiaal ga je geen oorlog winnen. De headset voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One (en al het andere met 3.5mm jackaansluiting) doet niet veel meer dan je zou verwachten van de winkelprijs, en dat is oké als dat je beoogde budget is.

Bij het uitpakken van de doos merk je dan ook dat zoveel mogelijk kosten zijn bespaard om een zo goed mogelijke headset te maken. Die voelt bij de eerste indruk niet erg solide aan en rammelt aan enkele kanten. Toch zit het prima op het hoofd, ondanks de ietwat sobere oorkussens die gemaakt zijn van gaas. Het urenlang gamen zoals Trust adverteert, zie ik zelf niet gebeuren, tenzij je niet beter gewend bent. Bij een goede headset voel je het apparaat na een tijdje niet meer en dat is bij de GXT 332C niet het geval.

De gevlochten nylonkabel is daarbij een stuk degelijker. Aan lengte geen gebrek en de stevige stof toont meer duurzaamheid dan de holle oorkussens. De verstelbaarheid van de headset is minimaal, maar past op vrijwel ieder hoofd. De volumeregeling zit daarbij op een vrij onhandige plek, namelijk op het oorkussen van de linkerhelft. Daardoor ben je sneller geneigd het geluid aan te passen op het apparaat waar je op gamet, in plaats van de headset zelf.

Dat geluid vaart mee in dezelfde middelmaat. Hoewel de lage geluiden er voor een headset van rond de €40 prima uitkomen, is het geheel erg gedempt en dof. Voor een gemiddelde narratieve of puzzelgame is deze ervaring niet erg storend, maar bij de bombast van een blockbuster als Metal Gear Solid V: The Phantom Pain of Call of Duty: Black Ops III krijg je niets mee van het uitstekende sounddesign die deze games bieden.

Het communicatieve aspect van de GXT 332C is daarbij een stuk beter. Het geluid komt zuiver door en ook aan de andere kant is alles goed te verstaan. De microfoon is flexibel, maar is niet gemakkelijk en accuraat te verstellen naar de gewenste positie. Daardoor is het elke keer even zoeken naar de juiste stelling voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat.

Al bij al is het karige eindresultaat van de GXT 332C niet geheel verrassend. Maar voor de prijs van niet meer dan €50 krijg je toch een headset die je net genoeg geeft om de prijs te rechtvaardigen. De esthetische en duurzame waarde van het apparaat is wat spaarzaam, maar met een laag budget geeft dat je toch een redelijke geluidservaring.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Fallout 4: Automatron dlc review – Rommelig avontuur met een robotvriend

De beste, oude afleveringen uit de animatieserie Pokémon