in

Op verzoek: De vetste GTA-missies


Het is weer tijd voor een nieuwe Op Verzoek! Dit keer hebben we de vetste missies uit de Grand Theft Auto-serie uitgezocht. Uiteindelijk hebben we vijf missies gevonden die ieder op een eigen manier bijzonder leuk zijn: jetpacks, aliens, vliegende metrowagons – we zijn de gekste dingen tegengekomen! Heb je zelf nog een moment uit de GTA-games dat je voor altijd bij zal blijven? We zien het graag terug in de reacties!

Grand Theft Auto 3 – I Scream, You Scream
In GTA 3 krijg je de kans om voor heel even de rol van ijscoman op je te nemen – maar dan wel een ijscoman met een wat explosiever aanbod dan alleen raketjes. Nadat je een telefoontje krijgt van El Burro, is het aan jou om een ijscokar te stelen en deze te verschaffen van een bom met een op afstand te activeren ontsteker. De leden van de Forelli-bende worden namelijk als bezetenen aangetrokken tot het riedeltje van de ijscokar. Om één of andere reden is het ontzettend fijn een groep bendeleden letterlijk een kopje kleiner te maken met zoiets simpels als een ijscowagen. Aan het eind van deze GTA-missie valt er maar één ding te zeggen: we all scream for ice cream.

Grand Theft Auto Vice City – Publicity Tour
In de film Speed ontploft een bom wanneer de bestuurder van een bus langzamer dan 80 kilometer per uur rijdt. In GTA Vice City wordt dat even dunnetjes over gedaan, alleen zit actrice Sandra Bullock niet bij je in de bus en bestuur je in plaats daarvan een auto met Schotse bandleden van de band Love Fist. In de rechter bovenhoek van het scherm houdt het spel bij wanneer de bom ontploft – om dat tegen te gaan, moet je gedurende ruim anderhalve minuut sneller dan 80 kilometer rijden.

Hoe sneller je rijdt, hoe lager het ontploffingsgevaar. Bots je tegen een andere auto of bijvoorbeeld een gebouw aan, dan tikt de timer van de bom hoger en hoger en moet je snel handelen om een catastrofe te voorkomen. Het klinkt wellicht makkelijk, maar veel spelers van Vice City hebben moeite om deze tikkende tijdbom van een missie te voltooien. Je mag zelf een route kiezen en krijgt in sommige ongelukkige momenten te maken met gruwelijk irritant verkeer. Wanneer je dit alles onder controle weet te houden, eindig je met een voldaan gevoel (en waarschijnlijk klamme handjes).

Grand Theft Auto San Andreas – Black Project
In GTA San Andreas krijg je de mogelijkheid een topgeheime locatie te infiltreren om een belangrijk voorwerp te stelen. We hebben het over de Black Project-missie. In deze missie wordt er een beroep gedaan op verschillende vaardigheden: zo moeten je schietkunsten uitblinken door ijzeren precisie en moet je ontzettend goed op je omgeving letten, wil je heelhuids uit Area 69 komen. Personage The Truth stuurt je namelijk daarheen om een geheim voorwerp uit een onderzoekscentrum te stelen en dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot.

De basis wordt bewaakt door tientallen soldaten en scant elk gebied voor inbrekers. Word je door een spotlicht opgemerkt, dan ben je genoodzaakt via een andere weg het onderzoekscentrum in te sluipen. Wanneer je uiteindelijk na een zee van vijanden heen bent, blijkt de missie om een geheime jet pack van 60 miljoen dollar te gaan. En wat is er beter dan triomfantelijk een missie afsluiten? Juist: triomfantelijk vliegend een missie verlaten met een jet pack op je rug.

Grand Theft Auto 4For the Man Who Has Everything
Eén van de tofste moment van Grand Theft Auto 4 vinden we in de allerlaatste missie van The Ballad of Gay Tony, de tweede en laatste dlc voor de game. Bij het starten van de missie word je door de stinkend rijke zakenman Yusuf Amir gevraagd om een metrowagon te stelen. Hij wil niets liever dan een authentieke metrowagon uit Liberty City gebruiken als onderzeeër in de Perzische Golf.

Om te beginnen moet je van een brug op een voorbijgaande metro springen. Al snel hierna word je belaagd door een grote hoeveelheid aan helikopters. Terwijl je de voorkant van de metro probeert te bereiken, moet je voorkomen dat de vijanden op de grond en in de lucht je van kant maken. Als dat je lukt, wordt de gehele metrowagon door een helikopter in de lucht getild door de vriendelijk gestoorde Yusuf. Bij voltooiing van de missie word je beloond met een dikke smak geld, een gloednieuwe Rolls Royce-achtige bolide voor je deur en een glinsterende gouden SMG. Een vette beloning voor een vette missie!

Grand Theft Auto 5 Did Somebody Say Yoga?
Grand Theft Auto 5 heeft toch wel één van de bizarste missies uit de hele franchise. Deze bewuste missie speel je als de geharde crimineel Michael. Om te beginnen mag je verschillende Yoga-poses met je vrouw en haar instructeur uitvoeren door middel van lastige knoppencombinaties. Als de instructeur een wel erg intieme pose met je vrouw vertoont, volgt een knokpartij die eindigt met jou in het zwembad. Om stoom af te blazen, ga je op zoek naar je zoon Jimmy voor wat ‘quality time’.

Tijdens een autoritje neem je een slok van de (gedrogeerde) frisdrank van Jimmy. Al snel wordt het besturen van de auto een probleem en wordt je visie flink wazig. Voordat Jimmy je uit de auto gooit, weet hij nog even snel te vertellen dat hij 5.000 dollar van je bankrekening heeft gehaald en niet meer bij je wil wonen.

Hierna word je al hallucinerend weggesleept door een onbekend persoon. Wanneer je wakker wordt, staat er een stel schreeuwende apen om je heen – wat heel erg doet denken aan het begin van 2001: A Space Odyssey. Om het nog maffer te maken, wordt je opgepikt door buitenaardse wezens die je onderwerpen aan een grondige inspectie in hun ufo. Om de missie af te sluiten, word je uit de ufo gedumpt en vlieg je, onder het genot van een ontspannen muziekje, rustig boven een kleurrijke versie van Los Santos. Deze vrolijke vlucht doet ons wel heel erg denken aan The Dude uit The Big Lebowski. Uiteindelijk word je in je ondergoed wakker en moet je een weg naar huis zien te vinden. Waren de ontwikkelaars tijdens het maken van deze missie misschien zelf niet helemaal nuchter?

[poll 660]

Ben je het eens met onze keuzes? In de comments zien we graag jullie favoriete missies terug. Vergeet ook niet te stemmen voor Op Verzoek van volgende week!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

RollerCoaster Tycoon World review – Werk in uitvoering

Ontdek het ontwikkelproces van de levels in Spelunky