in

Studio Wildcard betaalt 40 miljoen in Ark: Survival Evolved-rechtszaak


De maker van Ark: Survival Evolved, Studio Wildcard, heeft naar verluidt 40 miljoen dollar betaald in de rechtszaak met ontwikkelaar Trendy Entertainment. Trendy spande een rechtszaak aan tegen de oprichter van Studio Wildcard, Jeremy Stieglitz. Volgens Trendy pleegde Stieglitz in 2014 contractbreuk na zijn vertrek bij Trendy Entertainment.

Jeremy’s vrouw, Susan Stieglitz, liet in eerste instantie op Twitter weten dat Trendy Entertainment 600 miljoen dollar eiste in de rechtszaak tegen Studio Wildcard. Zij vertelde daarna in een persoonlijk bericht aan een fan van Ark: Survival Evolved dat de studio uiteindelijk 40 miljoen dollar heeft betaald.

Eerder werden details bekend over de rechtszaak. Jeremy Stieglitz werkte in 2014 bij Trendy Entertainment, maar besloot op te stappen. Hij tekende een contract waarin stond dat hij gedurende een bepaalde tijd niet mocht concurreren met Trendy Entertainment en dat hij geen medewerkers van de studio mocht werven voor zijn eigen projecten.

Volgens een advocaat van Trendy brak Stieglitz deze voorwaarden vrijwel direct na zijn vertrek in 2014, door mensen van Trendy Entertainment te werven voor de ontwikkeling van Ark: Survival Evolved en aan de game te werken.

Ark: Survival Evolved is op dit moment als Early Access-titel beschikbaar voor pc en Xbox One. De volledige versie van de game moet later dit jaar uitkomen voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zenuwslopend Kampioenschap League of Legends in Rotterdam Ahoy

Uitgelekte Red Dead-map bevestigd door bron bij Rockstar