in

Op Verzoek: De vetste gamestoelen


De vetste gamestoelen en de leukste Mario Kart-circuits hebben een gedeelde eerste plek in de Op Verzoek-poll van vorige week. Hoofdredacteur Martin gaf uiteindelijk de doorslag: hij wil de stoelen zien! Tijdens het gamen is een degelijk zitvlak van belang en daarom zijn we op zoek gegaan naar enkel het beste. Het resultaat vind je hieronder. Vergeet vooral niet te stemmen voor de Op Verzoek van volgende week. Hebben we er één gemist? In de reacties onderaan dit artikel zien we graag jullie favoriete gamestoelen terug.

X Rocker 51092 Spider 2.1 – Voor de Spider-gamers onder ons
De Spider 2.1 van het merk X Rocker is onder de experts één van de meest gewaardeerde gamestoelen van dit moment. De stoel is in eerste instantie al een lust voor het oog en dit heeft het zitobject vooral te danken aan de kleurencombinatie en de lijnen aan de bovenzijde van de stoel. De details maken het af. Maar naast het fraaie uiterlijk heeft deze stoel een aantal specificaties die op technisch gebied goed uit de verf komen. De stoel is namelijk uitgerust met twee speakers en een dikke subwoofer, welke worden aangezet door extra vibratiemotoren die synchroniseren met de diepe bass in een game. De stoel zit daarnaast ergonomisch ook fatsoenlijk in elkaar, met een verhoogd zitvlak en armleuningen aan beide zijden. Het kostenplaatje van deze stoel valt hoger uit dan gemiddeld, maar is voor een prijs van $197 zeker niet de duurste optie.

Markus Ikea-stoel – Een allrounder
Het verbaast je misschien om een willekeurige bureaustoel van de Ikea in dit lijstje te zien, maar schijn bedriegt. Deze Markus is niet een van de indrukwekkendste varianten met betrekking tot het uiterlijk, maar dat wordt gecompenseerd met de prijs-kwaliteit verhouding. De stoel zit namelijk exact tussen een laag budget en een wat duurder niveau, en biedt daarmee voor een prijs van €159 een comfortabele ervaring met een aantal voordelen. De achterkant van de stoel biedt je tijdens lange speelsessies in de zomer bijvoorbeeld genoeg ventilatie, omdat het rugvlak van de stoel bestaat uit netmateriaal dat lucht door laat. De stoel rolt niet van zijn plaats, omdat deze automatisch remt wanneer je niet beweegt en is daarnaast in hoogte verstelbaar. Ook een ingebouwde steun voor de heup zorgt voor extra comfort en maakt de stoel mede daarom ergonomisch verantwoord. De Markus-stoel mag dan niet ontzettend de aandacht trekken vanwege diens design, maar is betaalbaarder dan een aantal kleurrijke tegenpolen. Daarnaast is het ook te gebruiken in situaties buiten gamen om. Een echte allrounder dus.

X Rocker 51259 Pro H3 4.1 – Vier keer dikke Dolby Surround
Mocht je de voorkeur geven aan een wat simpeler design dan bijvoorbeeld de bovengenoemde Spider, dan is een andere editie binnen de X Rocker-serie misschien een optie. De 51259 Pro H3 4.1 is uitgerust met maar liefst vier speakers, welke ervoor zorgen dat je totaal in games en films wordt opgeslokt. Ook deze geluidsinstallaties worden ondersteund door een krachtige subwoofer en extra vibratiemotoren voor de bass. Het grote verschil met de Spider 2.1 is, naast de hoeveelheid ingebouwde speakers, de toevoeging van ondersteuning voor het hoofd. Dit bevordert het ergonomische niveau van de stoel, wat er op de lange termijn voor zorgt dat je tijdens het gamen altijd de juiste houding aanneemt. Goed, hij heeft dan geen toffe rode accenten en spinnenpoten, maar hij is wel $2 goedkoper dan de Spider-gamestoel. Cha-ching.

De bank – Een tijdloze klassieker
Eén specifiek zitvlak mag zeker niet ontbreken in deze lijst van vetste gamestoelen. Want laten we eerlijk zijn: niet iedereen heeft honderden euro’s om enkel in een speciale gamestoel te steken. Daarom verwerken wij in dit lijstje een echte klassieker – de bank. Nee, het gevaarte is dan hoogstwaarschijnlijk niet bevorderend voor rugklachten, maar de vele voordelen aan de bekendste zitlocatie ter wereld balanceren dit uit. Zo hoef je niet direct in een stuip te schieten wanneer je wat frisdrank of chips omstoot – de bank kan wel wat hebben. In tegenstelling tot een losstaande stoel, biedt de bank negen van de tien keer genoeg ruimte voor meer dan één speler, waardoor het makkelijk de basis vormt van gezellige multiplayer-potjes. Daarbij komt dat je zonder al te veel moeite onderuit kunt zakken wanneer je moe wordt, of naadloos over kunt schakelen naar een slaapsituatie door simpelweg te gaan liggen. Dus nee, het is geen stoel, maar het is zeker wel een zitplaats waar je tientallen, dan wel niet honderden uren games op speelt.

Emperor – Voor de oliesjeiks
Op zoek naar een redelijk betaalbare gamestoel? Dan moet je even verder scrollen. De Emperor is namelijk belachelijk duur. Op de website van de makers kan je zelf de stoel inrichten en je kan het zo gek maken als je maar wilt. Wij hebben natuurlijk ook onze eigen gamestoel samengesteld en kwamen op een rekening van een ruime $20.000.

In onze superluxe uitvoering van de Emperor is plek voor vijf schermen, die je overigens nog wel zelf moet aanschaffen. Hiernaast is de bovenkant voorzien van LED-verlichting in alle kleuren van de regenboog. Verder hebben we gekozen voor stoelverwarming, vibratie, 5.1 geluid en een Blue Liquid Silver-kleurtje. Als klap op de vuurpijl hebben we een verlicht logo toegevoegd die je zelf kan uploaden. Nu is het hopen dat Martin de factuur goedkeurt!

Bonus: De porseleinen troon
Misschien wil niet iedereen het toegeven, maar op het toilet wordt toch wel een flinke portie games gespeeld. De meeste mensen hebben wel meegemaakt dat ze net iets te lang blijven zitten om dat potje Clash Royale of Hearthstone af te ronden. De standaard wc-pot heeft gelukkig een paar vette features. Zo is er een handig gat voor verschillende boodschappen en zit er meestal wel een deksel op voor de keren dat de nood niet bijster hoog is.

De meeste wc’s zijn echter niet gebouwd voor lange sessies, maar hier hebben wij wel een paar ideeën voor. Zo is het natuurlijk handig om een WiFi-extender te installeren, zodat je goed internetbereik hebt. Verder zien we het wel zitten om een scherm op de deur of muur voor je te plaatsen met hieraan een fijne retro-console. Onze droom-wc is er toch echt eentje met een ingebouwde VR-headset. Zo transformeer je het kleinste kamertje naar de wildste digitale landschappen.

Bonus bonus: Speedlink Regger
Hier op de redactie hebben we deze heerlijk zittende gamestoelen. Op onderstaande foto kan je Martin aaschouwen met al zijn vrienden.

[poll 662]

Heb jij nog een mooie gamestoel thuis of op je verlanglijstje staan, deel het allemaal in de reacties en vergeet niet dat je weer kan stemmen op een Op Verzoek voor volgende week!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoeveelheid levels in Uncharted 4 gelekt

Yo-Kai Watch review – Yo-Kai Wandel