in

Welke tv-series moet je nu gaan kijken? – Deel 3: Schatten en speurwerk


Het spelen van games neemt een hoop van je tijd in, net als het kijken van films en series. Vooral dat laatste kost flink wat uren wanneer je een seizoen in één onafgebroken marathon afkijkt. Maar hoe zoek je uit welke televisieserie bij je past? InsideGamer helpt een handje, en laat je afhankelijk van de games die je graag speelt, zien wat je moet kijken. Deel een check je hier en deel twee staat hier voor je klaar.

De avonturier
Houd je niet van te veel abstracte plotwendingen en moeilijk gezever, maar wil jij een spannend avontuur meemaken zoals Far Cry 3 of Uncharted? Dan zijn de onderstaande series een aanrader:

Lost
Hoewel het laatste seizoen van Lost enorm twijfelachtig is, zijn de vijf seizoenen daarvoor zeer spannend, wat onder andere te danken is aan de regisseur van de laatste Star Wars-film: J.J. Abrams. In de serie volg je een groep mensen die moet overleven nadat een vliegtuig op een onbewoond eiland is neergestort. Naast survivallen komen de verschillende personages allerlei mysteries tegen, zoals een metaal luik in de grond en het geluid van een enorm gevaar in de bossen.

Arrow
Eenzelfde soort drama maakt Oliver Queen mee, de man die uiteindelijk superheld Arrow wordt in de gelijknamige serie. Nu gaat het er in die serie niet alleen maar over hoe hij schipbreukeling was en Arrow werd, want de serie is net zoveel gefocust op het reilen en zijlen in Starling City. Je moet Arrow wel met een flinke korrel zout nemen, want deze superheldenserie heeft soms een erg hoog soapgehalte.

Expeditie Robinson
Heb je geen zin in traditioneel acteerwerk, maar wil je een rauwe survivalbeleving, dan moet je zeker Expeditie Robinson kijken. Er zijn inmiddels over de hele wereld diverse bizarre survivalprogramma’s gestart, maar een van de beste blijft nog altijd Expeditie Robinson, waarin we veertien seizoenen lang bekeken hoe de Belgen en de Nederlanders het er vanaf brachten ergens in een afgelegen tropisch gebied. Helaas is het vijftiende seizoen zonder Belgen, maar hopelijk wordt dat na het succes van het grensoverschrijdende Temptation Island weer teruggedraaid.

Extreme Survival
Tot slot raden we ook Extreme Survival aan, wat je uiteraard beter pas na Expeditie Robinson kunt kijken. In Extreme Survival gaat het er namelijk aanzienlijk ruiger aan toe en krijg je voornamelijk tips over hoe je kunt overleven in de diverse klimaten. Presentator Ray Mears leert overal op de wereld overlevingsmechanismen van lokale stammen, vertelt afschuwelijke overlevingsverhalen en soms gooit hij er zelfs een Nederlandse tip doorheen.

De detective
Baal jij er regelmatig van dat goede detectivegames als Sherlock Holmes, Until Dusk: Room 215 en Phoenix Wright niet meer worden gemaakt, en dat vroeger alles beter was? Dat mag, maar misschien bieden geven de volgende televisieseries je wel wat je wenst.

Sherlock
Een van de bekendste detectiveseries van de laatste jaren is Sherlock, waarin acteurs Benedict Cumberbatch en Martin Freeman op grappige, snelle en moderne wijze moordzaken oplossen, hoewel het ook regelmatig draait om het karakter van Sherlock zelf. Hij heeft immers altijd Moriarty in zijn nek hijgen.

True Detective
De detectives in True Detective hebben ook iemand in hun nek hijgen, en het kost ze een heel seizoen om te ontdekken wie die seriemoordenaar is die een spoor van bloed achterlaat. Het eerste seizoen is aanzienlijk beter dan het tweede, met glansrollen van Matthew McConaughey en Woody Harrelson, plus een uiterst grimmige sfeer die je zelden in andere series ziet.

The Killing
Deze serie is minder duister, maar bevat dan weer wel interessante politieke verwikkelingen die de reeks boeiend houden. Ook hierin kost het een heel seizoen om te ontdekken wie de uiteindelijke dader is, en verander je als kijker voortdurend van gedachten over wie het nou heeft gedaan. The Killing kent een Amerikaanse versie, maar eigenlijk is de originele Deense serie (Forbrydelsen) veel beter.

Wie is de Mol?
Er is nog ruimte voor een Nederlandse televisiereeks, namelijk Wie is de Mol? Jaarlijks zit het hele land weer in spanning over wie nu toch de mol is. Het leuke van deze reality-detective is dat het een gemengde groep bekende mensen is, en dat de mol er vaak heel veel lol in heeft om deelnemers voor de gek te houden. Je moet wel een heel scherp oog hebben om te herkennen wie de mol is, en het is natuurlijk geheel afhankelijk van de content die de makers je voeren. Maar het blijft een spelletje waarover je kunt blijven discussiëren met het hele gezin.

Dit was het derde deel in de reeks serie-tips voor gamers. Zijn er series die jij zeker weten zou meenemen naar je verbanning op een onbewoond eiland? Maak je paklijst in de reacties.

Geschreven door: Laura Kempenaar

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Holografisch schaakspel op Kickstarter van makers Star Wars

Sam Rockwell en anderen verlenen stemmen aan Dishonored 2