in

Holografisch schaakspel op Kickstarter van makers Star Wars


Drie oud-medewerkers van de Star Wars-franchise werken aan een echte versie van het beroemde holografische schaakspel uit de filmserie.

Het spel, Hologrid: Monster Battle, wordt gemaakt door onder meer Phil Tippett, die ook de animaties voor het holografische schaakspel uit de originele Star Wars-film maakte.

Verder werkt ook Mike Levine, voormalig specialeffectsspecialist bij Star Wars-gamebedrijf LucasArts, aan het project. Corey Rosen, die bij het bedrijf werkte dat de specialeffects van de originele Star Wars-films verzorgde, is erbij betrokken.

Uiteindelijk moet het spel werken op augmentedreality- en virtualrealityplatformen zoals Oculus Rift en Microsoft Hololens. Voorlopig wordt het spel echter nog ontwikkeld in de vorm van een app in combinatie met fysieke kaarten.

Op de kaarten staan verschillende monsters met verschillende krachten, die kunnen worden ingescand met behulp van de app. Op het scherm van de app zien de spelers vervolgens de twee monsters het tegen elkaar opnemen.

Hologrid: Monster Battle probeert momenteel een bedrag van 100.000 dollar op te halen via crowdfundingplatform Kickstarter .

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Overwatch

Welke tv-series moet je nu gaan kijken? – Deel 3: Schatten en speurwerk