in

Vijftien miljoen exemplaren van Rocket League verkocht


Binnen een jaar tijd heeft ontwikkelaar Psyonix meer dan vijf miljoen exemplaren van Rocket League verkocht. Hiernaast hebben in totaal vijftien miljoen gebruikers de voetbalgame met auto’s gespeeld.

Deze cijfers zijn gepubliceerd door Forbes en betreft de verkoop van Rocket League op PlayStation 4, Xbox One en pc. Het aantal keren dat PlayStation Plus-leden de game gratis hebben gedownload, wordt hier niet bij inbegrepen. Bovenop de vijf miljoen verkochte exemplaren, zijn ook vijf miljoen dlc-pakketten verkocht met onder andere nieuwe auto’s, vlaggen en andere cosmetische items.

Forbes meldt ook dat Psyonix in totaal vijftien miljoen spelers Rocket League hebben gespeeld. Dit zijn er bijna twee keer zoveel als in december vorig jaar werd gemeten. “Onze cijfers gaan eigenlijk omhoog, niet omlaag”, vertelt Psyonic vicepresident Jeremy Dunham, “wat niet vaak voorkomt bij een game die tien maanden oud is.”

Psyonix is van plan Rocket League te blijven voorzien van updates. In de herfst van vorig jaar werd een ijshockeymodus toegevoegd en afgelopen april krijgen spelers een gratis update die een basketbalmodus toevoegde. Hiernaast werd de Xbox One-versie vorige week geüpdatet met de mogelijkheid om te spelen tegen gebruikers van de pc-versie. De ontwikkelaar hoopt uiteindelijk dat spelers op PlayStation 4 en Xbox One ook met elkaar kunnen spelen in Rocket League.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

E3 2016

Legendarische Pokémon van Pokémon Sun en Moon onthuld – Trailer