in

Esmee in Cosplay: Animecon 2016 – 52 uur lang feesten


Animecon 2016: All Aboard was echt mijn sociaalste cosplayconventie tot nu toe en daarmee weer een geweldige ervaring. Ik heb diverse workshops gevolgd, van hot naar her gerend om nieuwe vrienden te maken en bekenden te spreken, de dealerroom en gameroom onveilig gemaakt en ontzettend veel gave gamecosplays van hoog niveau bewonderd.

Enthousiaste sushichef en hilarisch baldansen
Vrijdag is voor mij de drukste dag: in mijn zelfgemaakte Juuzou-outfit (van de animatieserie Tokyo Ghoul) woon ik een cakedecoratie-workshop van Honey Garden bij en ga ik opnieuw naar de sushiworkshop van Taji the Chef. Twee jaar geleden, toen ik pas net cosplayde, had ik zijn workshop gevolgd en hij herkent me zowaar nog! Zijn enthousiasme voor het heerlijke Japanse gerecht maki is zo aanstekelijk dat ik vervolgens een Japans keukenmes en nog wat sushibenodigdheden scoor in de dealerroom, die dit jaar volstaat met toffe merchandise en mooi Japans servies en honderden posters.

Vrijdagavond is het bal en ben ik verkleed als CC van Code Geass – maar dan een galaversie – voor mijn date Lhinnor, verkleed als LeLouch van dezelfde serie. We baldansen zo dramatisch mogelijk op Harry Potter-muziek terwijl we in een deuk liggen om hoe belachelijk het eruit zal moeten zien.

CCCC
CCCC staat voor Clara Cow’s Cosplay Cup. Cosplayduo’s van vele landen, zoals Hongarije, Frankrijk, China en Rusland doen hieraan mee. De winnaar van de wedstrijd mag een week naar Japan met gratis reis en verblijf.

Deadpool vs. Deathstroke
Ik lig vrij op tijd (half twee) in bed om bij te komen van de avond ervoor, waarin ik om half vier ’s nachts nog mijn cosplayoutfit van Pokémon Sylveon zat af te maken. Die outfit draag ik zaterdag maar een paar uurtjes; het grootste deel van de dag loop ik in een heerlijk luchtig kostuum: Arabian Haru van de sportanime Free! De hele zaterdag loop ik voornamelijk rond om bekenden te spreken en nieuwe vrienden te maken. Het enige dat op de planning staat is de CCCC, uitgesproken als C4, een belangrijke internationale cosplaywedstrijd waarin Nederland vertegenwoordigd wordt door Deathstrike Cosplay en MaGNuM. Zij zetten een geweldige dynamische vechtscène neer als Deathstroke en Deadpool, met de nodige humor.

Feesten op z’n Japans
Zaterdagavond ga ik volledig uit mijn dak met Deshima Sounds. De dj’s van Deshima halen de Japanse manier van clubbing naar Nederland op diverse cosplayconventies. Het is iedere keer weer een hoogtepunt waar ik erg naar uitkijk, zowel op Abunai als TomoParty. “Vrij slechte muziek waar je heerlijk op kunt dansen, vooral met een slok op”, is misschien de beste beschrijving die ik tot nu toe gehoord heb. Je moet het een keer meegemaakt hebben om de hype echt te snappen, maar het is erg gaaf, doordat vrijwel het hele publiek is uitgedost met lichtgevende armbandjes, schoenen, kettinkjes en zwaaistokken.

Gamecosplay van hoog niveau
Tegen drie uur druip ik af richting de hotelkamer, waar ik nog even nageniet met vrienden om vervolgens een paar uurtjes te slapen en ‘s zondags weer ‘fris en fruitig’ als Sougo van Gintama op pad te gaan. Dit is vooral een ontspannen dag, waarbij ik Kelly (een bekend gezicht voor jullie die mijn artikelen lezen) backstage mag helpen voor haar optreden bij de voorrondes van de Euro Cosplay-competitie. Ze is verkleed als Effie van de Hunger Games en neemt het op tegen nog een stel fantastische cosplayers, waaronder Bram van Clueless Vision. Hij heeft een adembenemend kostuum van Isaac Clarke van Deadspace gemaakt en wint daarmee de voorrondes. Bram is zo’n beetje van A tot Z bij mijn cosplayproces aanwezig geweest en heeft me ontzetten veel geholpen met mijn Demon Hunter-outfit van Diablo (zelf heeft hij ook echt een toffe Demon Hunter).

Daarnaast is er nòg een wedstrijd: de Euro Cosplay Gathering. Syrupcookie, die een grappige en meeslepende act neerzet uit Monster Hunter, vertegenwoordigt Nederland voor de solo-competities. IlunaNeko en Moekke, die in Alice Madness Returns-stijl angstaanjagend zijn, gaan door als groep. Daarnaast komen er prachtige kostuums van onder andere Guild Wars, Diablo en Zelda voorbij. Ik heb echt ontzag voor hoeveel tijd en moeite deze mensen in hun kostuums hebben gestoken, want dat valt er echt aan af te zien.

Hyped!
Nu is het weer bijkomen van een lekker vol weekend waarin ik weer veel inspiratie en vooral ook motivatie heb opgedaan. Ik was de laatste maanden nogal mijn motivatie kwijt om ook maar iets te doen (ondanks dat ik vrij last minute toch twee cosplays heb gemaakt) en schuurde tegen een burnout aan met alle hobby’s naast mijn fulltimebaan. Nu is gelukkig de motivatie weer terug en ga ik rustig aan een nieuw project beginnen, want ik wil ook meedoen aan wedstrijden, haha!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Battleborn krijgt betaalde skins en taunts

Lego Dimensions preview – Sonic the Hedgeblock