in

Je kunt niet als meisje spelen in de nieuwe Zelda


Er gingen veel geruchten dat je het geslacht van Link zou kunnen aanpassen in de nieuwe Zelda, maar daar kan nu een streep doorheen. Eiji Aonuma van Nintendo zegt in een interview met GameSpot dat alleen een mannelijke Link tot de opties behoort.

Het team wilde niet dat spelers het geslacht van Link simpelweg zouden kunnen aanpassen. ‘We beslisten dat als er een vrouwelijk hoofdpersoon moest zijn, dat dat gewoon prinses Zelda zou moeten zijn”, aldus Aonuma. Opmerkelijk genoeg werd dat idee afgewezen vanwege de rol van Link. “Als we Zelda als hoofdpersoon hebben die vecht, wat moet Link dan doen?”

Ook de balans van de Triforce wordt als reden genoemd waarom Zelda niet de hoofdpersoon kan zijn. Hoe die balans verstoord zou raken als Link een meisje zou zijn, wordt niet uitgelegd.

Nintendo toonde dinsdag de langverwachte nieuwe trailer van de nieuwe Zelda-game. Ook werd de ondertitel Breath of the Wild onthuld. Tijdens de livestream vanuit Los Angeles laat Nintendo de game de hele dag zien. Het spel komt volgend jaar maart uit voor zowel de Nintendo Wii U als de nog niet onthulde NX.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Alle versies van Minecraft kunnen samen online spelen

Zelda: Breath of the Wild krijgt eigen amiibo