in

Lego Dimensions preview – Sonic the Hedgeblock


Met het wegvallen van Disney Infinity heeft Lego Dimensions plots alle ruimte om de troon der toys-to-life-games te bestormen. Qua beroemde licenties neemt het blokkerige winstvehikel in ieder geval een enorme voorsprong op concurrent Skylanders.

Skylanders heeft Crash Bandicoot. De aankondiging kreeg een paar honderd handen op elkaar tijdens de Sony E3-persconferentie. Lego Dimensions heeft Mission Impossible, Adventure Time, Lord of the Rings, Sonic, Gremlins, de nieuwe Ghostbusters, The A-Team, The Goonies, Teen Titans Go!, Batman, City Undercover, Powerpuff Girls, Harry Potter, Beetlejuice, Doctor Who, Jurassic World, Back to the Future en de Knight fucking Rider. Allemaal speelbaar, met alleen hun beroemde personages en een paar themalevels, of playsets waarmee je volledige films in Lego-vorm naspeelt. En alle personages kun je in elk level of elk verhaal inzetten.

Een voorbeeld. Je begint aan Mission: Impossible. Ethan Hunt sluipt door een luxe landhuis en gebruikt zijn unieke vaardigheden om een gadget in elkaar te zetten waarmee hij outfits en uiterlijke verschijning van andere poppetjes kan kopiëren. Aan zijn zijde heeft hij Batman en David Hasselhoff. Of Marty McFly, Sonic the Hedgehog en Mr. T. De missie alleen spelen is ook niet onmogelijk.

Je eigen avontuur
Lego Dimensions draait om het bouwen van je eigen avontuur, binnen een afgebakende setting gebaseerd op een bepaald scenario. Net als met het speelgoed eigenlijk. En net als met het speelgoed is het even leuk om samen te spelen als alleen.

Zo lijkt Lego Dimensions langzaam de rol van de grote losse Lego-games op zich te nemen. Met de nieuwe Ghostbusters-film in het vooruitzicht is het bijvoorbeeld net zo makkelijk voor het bedrijf Lego om een nieuwe uitbreiding uit te brengen inclusief speelbaar verhaal van zes levels, terwijl spelers minder geld kwijt zijn, geen nieuwe disc hoeven te kopen én er speelgoed bij krijgen. De drempel is lager; de omzet waarschijnlijk hoger.

Lego Dimensions is, net als zijn grotere broers, geënt op samenspelen. Voor wie wat minder goed met zijn vrienden op kan schieten, komen de game en zijn uitbreidingen ook met een battle-modus. Elke uitbreiding heeft zijn eigen level en unieke multiplayer-insteek. Zo speel je dus capture the flag in een Harry Potter-level, met vier personages uit totaal verschillende franchise. Of deathmatch in de cartooneske wereld van Adventure Time. Het toffe is dat alles op één scherm gebeurt. Lego Dimensions biedt splitscreen multiplayer – zoals het hoort, zou je bijna zeggen. Minder tof is dat de game sterk inboet op graphics tijdens zulke battles. Levels ogen flets en leeg, in tegenstelling tot glimmend en overdadig zoals in de campagne.

Het zijn dan ook vooral die verhalende avonturen die Lego Dimensions de moeite waard maken. Waar Skylanders zijn eigen fantasie moet creëren met (grotendeels) nieuwe personages, komt in Dimensions de één na de andere legendarische film en tv-serie tot leven – ook nog eens met de unieke stijl van Lego waar miljarden mensen mee opgroeien en zijn opgegroeid. Behalve kwantiteit biedt Lego Dimensions kwaliteit, maar het is de kwantiteit die de game langzaam naar de top van zijn soort helpt.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Esmee in Cosplay: Animecon 2016 – 52 uur lang feesten

Vier nieuwe boeken in Mass Effect-universum