in

NES-artbook geannuleerd door Nintendo, makers hadden geen licentie


Een boek van Bitmap met artwork van NES-games die een succes was op crowdfundingsite Kickstarter wordt niet meer gemaakt. Nintendo heeft geëist dat het project per direct werd stopgezet.

De Kickstarter had nog 24 uur moeten lopen om zijn einde te bereiken. Inmiddels valt er op de website te lezen dat het boek gebruik zou maken van IP’s van Nintendo en dat het boek daarom niet meer beschikbaar is. “Ben je geïnteresseerd in dit project, check de pagina dan later. Bedankt voor je geduld.”

Nintendo heeft het project voor nu stopgezet, omdat het bedrijf Bitmap voor het boek gebruik maakt van eigendommen van Nintendo. Zo werden games als Super Mario Bros., The Legend of Zelda, Duck Hunt en Metroid gebruikt voor het boek.

Naast artwork uit deze games gebruikte het boek ook een aangepaste versie van Nintendo’s ‘zegel van goedkeuring’. Deze zegel, die op alle hoesjes van Nintendo-games stond, gaf aan dat Nintendo het product had goedgekeurd. “Het gebruik van de zegel zou Kickstarter-gebruikers kunnen verwarren en doen denken dat dit project gesponsord of gelicenseerd wordt door Nintendo, terwijl dat niet het geval is”, zo laat Nintendo weten.

Het is niet bekend of Bitmap en Nintendo een deal gaan sluiten om het project alsnog door te laten gaan.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zeven nieuwe pokémon getoond in Pokémon Sun en Moon-trailer

Zo behaal je een echte sportlicentie in Gran Turismo Sport