in

Gwent: The Witcher Card Game preview – Geen simpele port


Fans van The Witcher 3: Wild Hunt smeken er al meer dan een jaar om en CD Projekt Red geeft nu eindelijk de genadeklap. Een standalone versie van Gwent, het kaartspel dat Geralt of Rivia vreedzaam tegen dorpelingen, boeren en koningen speelt, is nu écht in ontwikkeling. Tijdens de E3 trekken de Polen om 11 uur ’s ochtends al flesjes bier open en laten ons zien hoe de minigame is geëvolueerd naar een uitgebreide free-to-play titel.

Ongewijzigd doel
Het doel van Gwent is nog altijd hetzelfde: win twee van de drie rondes door je tegenstander af te troeven met de kaarten die je hebt verzameld door andere potjes te winnen. De tafel waarop deze kaarten neergelegd worden is voor elke speler verdeeld in drie lagen, namelijk in mêlee, afstandswapens en oorlogsmachines. Daarbij kies je het type deck dat bij je speelstijl past – denk aan de Sco’iatel, de Northern Realms of een andere factie die je kent uit de Witcher-mythologie. Daarnaast zet je weerkaarten in om de gevechtsomstandigheden aan te passen en gebruik je hero-kaarten van onder andere Geralt en Ciri om een extra krachtige beurt te maken.

Dat klinkt niet heel ingewikkeld, maar dat is het wel. Deze editie van Gwent moet een tactische game worden waarin de uitdaging ligt in je kaartdeck en je eigen inzicht verbeteren. Het lijkt in veel opzichten op de minigame, maar het is in geen enkel opzicht een simpele port. Er is meer moeite in de titel gestoken om het een uitstraling te geven van een op zichzelf staand product.

Meer interactiviteit
Zo zijn de kaarten een stuk spannender om naar te kijken dan de statische kaarten uit The Witcher 3. De achtergrond beweegt, de personages zijn geanimeerd en de ontwikkelaar geeft aan dat er momenteel gewerkt wordt aan nog meer interactiviteit binnen het design. Het is een poging om spelers de wereld van The Witcher in te trekken, ook al is het met slechts een kaartspel. Daarom wordt er ook een heuse singleplayercampagne toegevoegd waarin je nieuwe kaarten kan bemachtigen en de rol aanneemt van één van de facties. Zo verken je de velden, kerkers en andere gebieden en kom je vijanden tegen die je bevecht met je deck. Het ouderwetse top-down-perspectief moet daarbij het gevoel alsof je een traditionele rpg speelt.

Momenteel ziet de standalone versie van Gwent eruit als een game die slechts een niche zal aanspreken, namelijk de mensen die het verkennen van The Witcher 3 laten voor wat het is en in plaats daarvan de kroegen van het Noordelijk Koninkrijk intrekken om kaarten te spelen. Voor deze fanatiekelingen lijkt Gwent: The Witcher Card Game een grote tijdroof te worden, als we de plannen van CD Projekt RED mogen geloven.

Deze zomer gaat er een gesloten bèta van Gwent: The Witcher Card Game van start op de pc en Xbox One. De game komt uiteindelijk ook uit de PlayStation 4, maar een releasedatum ontbreekt nog voor alle platformen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Update: De 10 beste games voor de Wii U

Hoe werken key resellers zoals G2A en Kinguin?