in

Zo download je Pokémon Go op een iPhone


Pokémon Go is nu al bijna een week uit en heeft de hele maatschappij overhoop geschopt. Iedereen speelt het: je collega’s, je familie en zelfs je oma. Als je geen Pokémon Go speelt, doe je simpelweg niet meer mee. Het wordt dus hoog tijd om de applicatie te installeren, als je die nog niet op je telefoon hebt staan! Voor Android-gebruikers is dat niet zo moeilijk, maar op iOS moet je een App Store-account aanmaken van een ander land, wat iets ingewikkelder is. Geen zorgen, met deze gids lopen we alle stappen met je door!

Stap 1: Open de App Store, ga naar het tabblad “Featured” (in het Nederlands: “Uitgelicht”), scroll naar beneden en tap op de knop “Apple ID: (jouw e-mailadres)”. Kies dan voor “Sign Out”, of “Log uit”.

Stap 2: Ga nu naar de app in de Australische App Store door deze link te volgen op je telefoon. Probeer de app te installeren en je wordt begroet door een inlogvenster. Kies hier voor de tweede optie, om een nieuw account aan te maken.

Stap 3: Kies Australië als land en ga naar de volgende stap door op “Next” of “Volgende” te klikken.

Stap 4: Vul hier de gegevens in voor je Australische account. Let op: gebruik een e-mailadres waar je daadwerkelijk toegang tot hebt, want je moet het account later activeren!

Stap 5: Bij de betaalgegevens kies je “None” of “Geen” als betaaloptie.Als je deze optie niet ziet, is er eerder iets misgegaan, waarschijnlijk bij stap 2.

Stap 6: Voor de adresgegevens kun je de gegevens in de bovenstaande screenshot overnemen.

Stap 7: Als je nu naar de volgende stap gaat, zou je het bovenstaande inlogscherm moeten zien. Gebeurt dit niet en blijft de pagina op de betaalgegevens steken, probeer dan nog een keer op “Next” of “Volgende” te klikken. Herhaal dit totdat je het bovenstaande scherm ziet.

Stap 8: Zodra je je wachtwoord hebt ingevoerd, moet je je account activeren door de link te klikken die in een e-mail naar je is verstuurd.

Stap 9: Na activering van je account zou de app zich automatisch moeten installeren. Nadat de installatie is voltooid, kun je eventueel weer uitloggen en opnieuw inloggen met je eigen Nederlandse App Store-account. Je kunt nu Pokémon Go spelen!

Mochten er updates verschijnen voor Pokémon Go, moet je die die wel weer installeren met je Australische account. Zodra de applicatie ook in de Nederlandse App Store staat, kun je naar die versie overschakelen zodat je updates wel automatisch ontvangt. Dat doe je door de Pokémon Go-applicatie te verwijderen, in te loggen met je Nederlandse account en dan de app opnieuw te installeren met dat account op de Nederlandse App Store. Het is dan ook mogelijk om In-App aankopen te doen. Voor die tijd kun je in ieder geval alvast spellen met de Australische app. Veel succes op je Pokémon-avontuur!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Geef je Pokémon autocorrectere namen in Pokémon Go

Mensen streamen massaal Pokémon-muziek op Twitch