in

Treinen ondervinden vertraging door Pokémon Go-spelers


In de jacht op pokémon-figuurtjes in de mobiele game Pokémon Go zijn meerdere mensen op en bij het spoor gaan lopen. Bij Hattem heeft de politie maandagavond twee mensen van de rails gehaald. Tussen Delft en Schiedam moesten treinen langzamer gaan rijden.

ProRail heeft contact gehad met Nintendo en wil dat de makers de pokémon weghouden uit de buurt van de spoorlijnen. ”Je moet er toch niet aan denken dat speurneuzen onder de trein komen. Laat het spelletje niet het einde van je leven worden”, zegt een woordvoerder.

Nintendo en The Pokémon Company hebben volgens ProRail “de plicht en de verantwoordelijkheid dat iedereen het spelletje leuk en gevarenvrij moet kunnen spelen”.

Pokémon Go is ontwikkeld door Niantic, waar Nintendo en The Pokémon Company in hebben geïnvesteerd. In Pokémon Go trekken spelers er in de echte wereld op uit om monsters te vangen. Zo kunnen gamers bijvoorbeeld naar het strand voor een watermonster of naar het bos voor een grastype-pokémon.

De game werd in korte tijd zeer succesvol. Het spel steeg naar de top van de App Store-ranglijsten en haalt in de Verenigde Staten volgens analisten 1,6 miljoen dollar per dag aan omzet op. Het aandeel van Nintendo steeg door het succes met 25 procent.

In Nederland is de game officieel nog niet beschikbaar, maar kan hij wel via een omweg worden geïnstalleerd. Zo is het op Android mogelijk om een APK-bestand te installeren en kunnen spelers op iOS een buitenlandse App Store-account aanmaken.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Mensen streamen massaal Pokémon-muziek op Twitch

Op Verzoek – De vrolijkste games om je zomervakantie mee te vullen