in

Op Verzoek – De vrolijkste games om je zomervakantie mee te vullen


De zomervakantie is de tijd van het jaar waarin je misschien net wat meer tijd hebt om games te spelen dan in de rest van het jaar. Het Nederlandse weer is meestal vrolijk genoeg om naar buiten te gaan, maar vaak ook iets minder vrolijk, waardoor we ons noodgedwongen binnen moeten vermaken. Of misschien zit je in de auto of het vliegtuig naar je vakantiebestemming en weet je niet hoe je de tijd ondertussen moet doden. De ideale gelegenheid om aan de slag te gaan met een paar echte zomergames, zou je kunnen zeggen. Op verzoek daarom deze week de vrolijkste games om je zomervakantie mee te vullen.

Mario Sunshine (GameCube)
Het zonnige Mario Sunshine mag natuurlijk niet ontbreken in deze zomerse lijst. De klassieke game kwam oorspronkelijk als eerste Mario-platformer uit op de Gamecube. ’s Werelds favoriete loodgieter had er destijds al een hoop avonturen opzitten, maar had zelf ook wel zin in een vakantie-achtige setting. Het ‘schijnt’ dat je door het spelen van deze game automatisch je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine d krijgt, waardoor je niet meer afhankelijk bent van het wisselvallige Nederlandse (zomer)weer. Een win-win situatie dus.

Rollercoaster Tycoon (pc)
De Efteling, Walibi Holland en Duinrell. Dat zijn zomaar voorbeelden van pretparken die in de zomer opeens een grote stijging van bezoekers zien. Het kost de gemiddelde bezoeker veel moeite om niet een klein beetje vrolijk te worden op deze plekken. Wat nog minder moeite kost om vrolijk te worden, is het spelen van Rollercoaster Tycoon. Bespaar jezelf de ergernis van veel te hoge prijzen voor ijsjes of patat (of friet) in een echt pretpark. Vraag daarentegen zelf zonder enige schaamte veel te veel geld voor ijsjes in je eigen virtuele pretpark! Of voel je oppermachtig als pretparkdirecteur wanneer je een onschuldige bezoeker veroordeelt tot eenzame verdoemenis op een eiland nadat hij/zij zeurt over de hygiëne in jouw pretpark.

Abzû (PlayStation 4, pc)
Als er één game is die de stempel ‘vredig’, ‘kalm’ of ‘vrolijk’ verdient, dan is dat Abzû. Als speler wordt je letterlijk ondergedompeld in één van de meest rustgevende game-ervaringen van deze zomer. Ideaal na een lange dag op het werk of wanneer je simpelweg even de tijd hebt als je vrij bent. Kunstmusea kun je deze vakantie overslaan, want deze game is een kunststuk van zichzelf. Mocht je dit jaar niet in staat zijn om zelf ergens in een willekeurige azuurblauwe zee te duiken, dan verzacht Abzû die teleurstelling op een zeer bevredigende manier.

Monster Hunter: Generations (Nintendo 3DS)
Mocht je geen zin hebben om een oude game op te pikken en in plaats daarvan wil genieten van het geluid van scheurend plastic en de geur van een verse game, dan kun je vanaf deze week Monster Hunter: Generations voor de Nintendo 3DS oppikken. In deze langlopende reeks van Capcom neem je het als jager op tegen gigantische draken en ander gespuis, waarna je van de overblijfselen van je prooi nieuwe wapens en harnassen maakt. De game leent zich prima voor zowel korte als lange speelsessies en doordat hij uitkomt voor de 3DS kun je dus tijdens het zonnen in de tuin lekker gamen. Onze recensie is alvast positief: we geven Monster Hunter: Generations een 9!

Pokémon GO (iOS, Android)
Als we het over zomergames hebben, dan is het noemen van Pokémon Go natuurlijk zoiets als een open deur intrappen. Wel zo handig, want dan kun je gelijk naar buiten lopen om zakmonsters te vangen. Pokémon is weer net zo’n hype als twintig jaar geleden dankzij deze app, die je in staat stelt om pokémon in de echte wereld te vangen. Mensen gaan massaal de straten op, op zoek naar nieuwe, zeldzame pokémon en om territorium voor hun gekozen team te winnen. Als de zon hoog in de hemel staat en de lucht zo blauw is als een Poliwag, wil je misschien niet met dichtgetrokken gordijnen op je console spelen. Download Pokémon Go dus voor je telefoon, stop een fles water en een powerbank in je rugzak en ga lekker buiten pokémon vangen. Gamen én zonnen tegelijk! Wat wil je nog meer?

Sunset Overdrive (Xbox One)
Als we aan de zomer denken, denken we aan felle kleuren. Bijvoorbeeld aan mooie bloemen, fleurige rokjes, lekkere fruitijsjes en lichtgevende energiedrankmutanten. Dat laatste komt door de game Sunset Overdrive, die de herfst van 2014 omtoverde in een zomers spektakel door zijn heerlijk overdreven kleurpalet. In deze knotsgekke game grind je over elektriciteitskabels terwijl je fluorescerende monsters aan gort schiet met haarlakspuitbussen. Dat doe je ook nog eens in een grote, open wereld waarin je als een acrobaat over auto’s en vangrails kunt stuiteren. En dat allemaal onder begeleiding van een heerlijke soundtrack. Een perfecte game dus als je ook binnenshuis van de zomer wil genieten.

[poll 722]

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Treinen ondervinden vertraging door Pokémon Go-spelers

Pokemon Go-cheaters krijgen game op pc aan de praat