in

Pokémon Sun & Moon – Wat weten we tot nu toe?


Terwijl iedereen met zijn neus in Pokémon Go zit, wordt er bij Game Freak hard gewerkt aan een ander Pokémon-avontuur. In Pokémon Sun & Moon gaan we weer terug naar de rpg-gameplay waar we de franchise van kennen. In third-person duiken we ditmaal in de Alola-regio met een vrolijk tropisch, Hawaiiaans sfeertje. Het team is zelfs een paar keer naar Hawaii gegaan voor research – we kunnen ons een slechtere locatie voor zo’n snoepreisje bedenken.

In de game bestaat Alola uit vijf regio’s, met allemaal rijke, groene omgevingen vol rieten hutjes en een zonnige uitstraling. Er zijn steden, bergen, vulkanen en stranden om te ontdekken. De professor is Kukui, een echt Alola-eilandtype met labjas en een regenbooghoedje. Hij is de man die Pokémon-aanvallen onderzoekt en jou helpt met de start van je avontuur: het kiezen van een starter-Pokémon.

Popplio, Rowlet of Litten
Je kunt kiezen uit de starter-Pokémon Popplio, Rowlet en Litten, respectievelijk een zeehondachtige water-Pokémon, een uilachtige lucht-Pokémon en een katachtige vuur-Pokémon. Daarnaast zijn er 19 andere Pokémon voor Sun en Moon aangekondigd, Legendary’s en Mythics niet meegeteld. Een kleine greep uit de overige nieuwe Pokémon (voor zover bekend): de hondachtige Rock-Pokémon Rockruff, het slaperige koalabeest Komala, de oplettende specht Pikipek, de giftige en vlammende Salandit, de larve Grubbin en de spookachtige Mimikyu.

Voor sommige spelers tellen echter vooral de nieuwe Legendary Pokémon, te weten Solgaleo en Lunala. Die nieuwe Legendary’s beloven beter dan ooit in het verhaal te zijn verweven. Hoe precies, dat is even afwachten. Lunala is Psychic en Ghost. Hij gebruikt de Moongeist Beam om in een keer een soort bliksem op zijn vijand af te vuren. Verder blijft Lunala nog wat vaag. Solgaleo kan stats verlagende verweren, en gebruikt Steel en Psychic om zelf aan te vallen. Zo kan hij de Sunsteel Strike uitvoeren, waarin hij een vijand direct kan laten flauwvallen.

Door nieuwe camerastandpunten voelen de gevechten straks hopelijk wat dynamischer dan in vorige Pokémon-games, waarin het vaak een kwestie van recht tegenover elkaar staan was, met hier en daar een tussenanimatie. Tijdens het gevecht is bovendien te zien hoe je Pokémon eraan toe is. Sowieso belooft de interface van de game gebruiksvriendelijker te worden, met bijvoorbeeld het aantal evoluties van de betreffende Pokémon er meteen bij.

Nieuwe Pokédex Rotom

Veel informatie, dat vraagt om een vernieuwde Pokédex. Deze is in een heel nieuw jasje gestoken, want je Pokédex wordt nu bezeten door de Pokémon Rotom, die de catalogus altijd voor je meeneemt. Het is een nieuwe manier om altijd op de hoogte te blijven van je Pokémon, en hij vertelt je de weg. Daarnaast worden er QR-codes aan de game toegevoegd, waardoor je meer informatie over een bepaalde Pokémon te zien krijgt en nog beter: je kunt zien waar je ze kunt vangen, zonder dat je ze al gezien hebt.

Qua Pokémon zijn er diverse mogelijkheden, maar ook de trainers worden uitgebreid. Je kunt voor een man of vrouw kiezen in vier typen huidskleur. Er kwam tijdens de E3-uitzending van Pokémon Sun & Moon kort aan bod dat kleding aanpasbaar is of dat je personage een armband kan dragen, maar hoe het precies werk blijft nog vaag.

Er is onderweg meer spanning en interactie tussen de trainers. Wanneer je in Alola rondloopt en een andere Pokémon-trainer tegenkomt, verschijnen er een soort schaduwen die aangeven in hoeverre de trainer op een robbertje vechten uit is. Overigens heb je sowieso spanning met een personage genaamd Hau, want deze schijnt zowel je rivaal te zijn als met je mee te reizen. Kortom, je zal hem waarschijnlijk regelmatig in de gym zien.

Pokémon Sun & Moon hebben een multiplayermodus genaamd Battle Royale, waarin je met zijn vieren (of minder) in een arena vecht. Je kiest hoeveel Pokémon ieder mag meebrengen, maximaal zes, en de eerste die al zijn Pokémon kwijt is heeft verloren. Dan wordt bekeken wie zowel de meeste Pokémon heeft verloren als heeft verslagen, en degene die daar het slechtste vanaf komt, is de uiteindelijke verliezer. Tevens kun je via Pokémon Global Link ook je eigen toernooitjes opzetten.

Pokémon Sun & Moon verschijnen op 23 november voor de Nintendo 2DS en de 3DS. Heb je al eerder Pokémon gespeeld, dan kun je de Pokémon die je hebt gevangen in de Virtual Console-varianten van Pokémon Red, Blue en Yellow via Pokémon Bank overzetten naar Sun en Moon. Hetzelfde geldt voor X, Y, Omega Ruby en Alpha Sapphire.

Door Laura Kempenaar

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Pokémon Go Beginnersgids – Zo word je in 10 stappen een Pokémon Meester

Bekijk waar pokémon zitten in Pokémon Go via de PokeRadar