in

Zes weken zomervakantie: zes games om deze stille zomer op je 3DS te spelen


Er mag dan veel te doen zijn deze zomervakantie, op de Nintendo 3DS is het akelig stil. Weinig releases, maar wel veel tijd: hoe vul je die in? Niet met alleen maar Pokémon Go, toch? We geven je zes 3DS-tips met zowel recente titels als oude oogappeltjes van de redactie.

The Legend of Zelda: A Link between Worlds
Het is onmogelijk A Link to the Past te evenaren, maar A Link between Worlds komt wel akelig dichtbij. Dit avontuur, waarin Link door magie de optie krijgt zich als een soort krijttekening op de muren te bewegen, biedt toffe knipogen richting die legendarische SNES-game en een heleboel puzzels en kerkers. Echter krijg je je wapens niet langer cadeau in een kerker: je moet ze lenen van Ravio, die ze weer terugsteelt op het moment dat je het loodje legt. Na een tijdje kun je je wapens kopen, maar daarvoor moet je wel een flinke buit rupees hebben. Gelukkig heb je weken de tijd om te verzamelen.
InsideGamer-recensie: 9+

Professor Layton en de Erfenis van de Azran
Misschien is het niet de beste Layton, maar dat ligt er deels aan dat het niet een heel vernieuwende Layton is en we het trucje inmiddels kennen. Gelukkig is dat trucje wel weer zo vermakelijk dat de Erfenis van de Azran toch in deze lijst staat. Layton is vooral een aanrader omdat je niet je hele zomervakantie alleen bent (toch?). Juist als je ergens bent waar je semi-sociaal moet zijn, is het handig Layton bij de hand te hebben. Omdat je zelf kunt bepalen hoe lang je over een puzzel doet, hoef je niet constant naar je schermen te kijken. De game biedt zo’n mooie wereld met een bijzonder verhaal en dito personages, dat je je heerlijk kunt laten meevoeren in die anime-tussenfilmpjes, afgewisseld met kleinere dialogen en steeds ingewikkelder wordende puzzels.
InsideGamer-recensie: 7+

Kirby: Planet Robobot.
In Kirby: Planet Robobot krijgt onze roze vriend de hulp van Robobot Armor, een mechanisch skelet waarin hij kan staan om zo groter en sterker te zijn. In 2D-platform-actie moet als vanouds je vijanden opzuigen en doorslikken om hun krachten over te nemen. Het blijft grappig om de krachten van anderen over te nemen, zeker omdat met Planet Robobot weer nieuwe vijanden zijn toegevoegd, zoals een gekke dokter die allemaal pillen rondstrooit. Voor de eindbazen speel je deze game niet, want die zijn makkelijk, hoewel het alsnog geinig is om ze te zien, want ze hebben allemaal een robot-metamorfose gehad. Dit is geen game waaraan je net zoveel tijd kwijt bent als aan de meeste andere games in dit lijstje, maar dankzij de vrolijke soundtrack en de goede kwaliteit is deze nieuwe Kirby zeer geschikt voor uren plezier deze zomer.
InsideGamer-recensie: 8-

Animal Crossing: New Leaf
Animal Crossing: New Leaf is inmiddels heel wat jaren oud, maar nog steeds is het zowel rustgevend als zeer bevredigend om met je personage een dorpje vol mensachtige beesten op te bouwen. New Leaf is eigenlijk een soort best of van de Animal Crossing-serie, met grappige dialogen, een giga-aantal objecten om te verzamelen en om je geld in te steken (zoals de publieke werken). Dat geld komt niet zomaar aanwaaien, daarvoor moet je enorm veel verzamelen en verhandelen (koolrapen bijvoorbeeld!). Dat kun je echter allemaal op je eigen gemakje doen, waardoor Animal Crossing: New Leaf een heel relaxte, lome zomergame is.
InsideGamer-recensie: 9

Pokémon X en Y
We weten dat iedereen met zijn neus in Pokémon Go zit, maar in het buitenland heb je mogelijk geen internet op je telefoon, en zelfs je powerbank is een keer op. Niet dat we Pokémon X en Y alleen maar aanraden om die Go-honger te stillen, want dit is een game die de originele gameserie niet alleen van een prachtige 3D-wereld voorziet, maar ook van meer dan zevenhonderd Pokémon om te verzamelen en te laten (mega)evolueren. Genoeg te vechten en te vinden dus, in ditmaal niet de gewone wereld, maar de Kalos-regio. Je wordt door Pokémon X en Y meegevoerd naar een veelzijdige wereld waarin je je zo kunt laten opslokken door het trainersleven, dat je zomervakantie zo voorbij is.
InsideGamer-recensie: 8.5

Monster Hunter Generations
We sluiten deze lijst af met wederom een nieuwe game die voelt als een best of: Monster Hunter Generations. Ook als je een beginner bent en nog geen idee hebt wat Monster Hunter is, dan kun je vanaf het eerste uur al meteen goed mee. Je maakt je eigen wapens, waarmee je grote en kleine monsters afmaakt, en je moet soms uren oefenen voor je specifieke monsters de baas bent. Er zijn nieuwe monsters, maar er komen ook veel oude terug, en er is zelfs een mix: Deviant-monsters die een soort oude vijanden zijn in een nieuw en veel sterker jasje. Een slimme toevoeging, want zo hebben ook ervaren Monster Hunter-spelers een uitdaging aan Generations. Kortom, zoek je naar een game bomvol actie en vechten, dan is Monster Hunter jouw ding deze zomer.
InsideGamer-recensie: 9

Met deze games en je Nintendo 3DS op zak kan dit een mooie gamezomer worden. Wil je nog meer tips? Check dan zeker de 10 beste games voor de Nintendo 3DS voor meer pareltjes. Welke portable game neem jij mee op reis deze zomer?

Geschreven door: Laura Kempenaar.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

‘Superformule No Man’s Sky gestolen van Nederlands bedrijf’

Lijst toont maximale cp van alle pokémon in Pokémon Go