in

IG Q&A: De grootste (game-)bekentenissen


In deze editie van IG Q&A gaat onze redactie met de billen bloot. Zo nu en dan gooien we allemaal weleens algemeen geaccepteerde standaarden of ongeschreven regels compleet van tafel. Ook de leden van de redactie zijn niet altijd zo onschuldig als ze zelf graag doen geloven. Lees hieronder wie van ons weleens een leugen om bestwil heeft gedaan of wie valsspelen niet uit de weg gaat voor dat ene speciale item. Natuurlijk horen we graag wat julie grote (game-)bekentenissen zijn in de comments.

Martin Verschoor

Ik heb een keer stevig vals gespeeld met Counter-Strike, niet dat het heel lang duurde, want binnen een kwartier werd ik van mijn favoriete server afgetrapt met een ban aan m’n broek. Het gebeurde ongeveer 17 jaar geleden, ik zat vol in m’n Counter-Strike ‘verslaving’ en ik weet niet wat ik dacht, maar ik moest gewoon een keer een ‘wallhack’ proberen. Dus van een of andere shady site, had ik een vage file gedownload en met succes geïnstalleerd. Ik zag al de tegenstanders door de muren heen, wist precies waar alles en iedereen zat en eigenlijk was er ook helemaal geen klap aan. De admins van de server hadden me binnen no-time door en gooide me zonder blikken of blozen van de server af…m’n favoriete server, de server waar ik elke dag op zat en een soort van vrienden had gemaakt. Had ik ze maar niet moeten belazeren.

Gerard van Nieuwenhuijzen
Als ik eerlijk ben, vind ik het geen zonde, maar eerder ‘een beetje zonde’. Tot een paar jaar terug had ik nog niet echt een Final Fantasy-game gespeeld en aangezien iedereen altijd lyrisch was over Final Fantasy VII en VIII, dacht ik dat ik er verstandig aan deed om Final Fantasy XIII aan te schaffen. Maar mijn god, wat een miskoop was dat zeg. Vanaf de eerste seconde deed de game alles fout in mijn ogen. Het vechtsysteem is volgens velen briljant, maar in de eerste paar gevechten voelde ik me als speler zo overbodig als een vork in een zak chips – alles gebeurt half-automatisch(?) – het klikte niet. En de dialogen, ik kon er niet in mee gaan. Uiteindelijk was de spreekwoordelijke druppel het moment waarop ik moest springen om op een richeltje te komen. Die springanimatie, die zagen eruit zoals ik vroeger met mijn Lego-poppetjes ‘sprong’. Ik trok het niet meer. Ik heb de game uitgezet, weggelegd en ondertussen ook verkocht. Kortom, ik heb Final Fantasy nooit echt gespeeld. Zonde, denk ik.

Thijs Barnhard
Als ik heel eerlijk ben heb ik gewoon heel erg weinig jrpg’s gespeeld. Geloof me, ik heb het vaak genoeg geprobeerd, maar toen ik nog alle tijd van de wereld had om die games te spelen vond ik ze bijna allemaal stom. Om die reden heb ik nog nooit een Final Fantasy gespeeld, heb ik de magie van Chrono Cross nooit ervaren en ben ik nog nooit in de wereld van Secret of Mana verdwaald. Sorry.

Lucas May
Mijn moeder heeft me moeten helpen om het eerste level van Super Mario Land op de GameBoy van mijn broer uit te spelen. Ja, ik was nog een peuter en die platforms op het eind van 1-1 waren verdomd lastig! Ik heb geen idee of/hoeveel ik verder ben gekomen in die game toentertijd, maar het tweede level heb ik in ieder geval wel mogen zien. Bedankt mam!

Michel Musters
In mijn pubertijd was ik een groot Nintendo-fan. Dat ben ik nog steeds, maar ik geniet al jaren van games op allerlei platformen. Toen ik een jaar of 14, 15 was kon je ‘fan’ echter gerust veranderen in ‘fanboy’. Dat ging zo ver, dat ik alleen maar consoles van Nintendo in huis wilde hebben. Er kwamen alleen af en toe enorm goede games op de PlayStation uit… Metal Gear Solid, Final Fantasy 7, Ridge Racer Type 4. Dan kon ik de verleiding toch niet weerstaan en kocht ik weer een PlayStation, om hem een maand later weer te verkopen omdat ik liever alleen Nintendo-consoles in huis had. Een half jaar later kwam er weer een toffe PSX-game uit, en begon het riedeltje weer overnieuw. Gelukkig ben ik daar in de loop van die generatie overheen gegroeid, want we weten inmiddels dat elke console natuurlijk games heeft die de moeite waard zijn. Een Nintendo-fan ben ik nog steeds, maar ik speel net zo graag toffe games op de PlayStation 4, Xbox One of pc!

Delano Zoon
Ik ben één van die mensen die in de begindagen van GTA V Online van elke glitch gebruik maakte om snel in-game geld te verdienen. Ik heb daarbij schaamteloos in de YouTube-archieven gedoken op zoek naar video’s die alle verschillende manieren stap voor stap uitlegden. De glitch waar ik het meest gebruik van maakte was die waarmee je ongelimiteerd gestolen auto’s kon verkopen van onschuldige inwoners van Los Santos. De lokale garagemedewerker in Los Santos was zich van geen kwaad bewust toen ik voor de 35e keer op dezelfde dag kwam aanzetten met een andere auto om te verkopen. Rockstar was daarentegen minder vergevensgezind. Op een gegeven moment zorgde Rockstar er met een update voor dat de glitch niet meer werkte en ben ik daarna gestopt met het spelen van GTA V. Natuurlijk hadden laatstgenoemde twee dingen helemaal niks met elkaar te maken…

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Wonder Woman in actie in Injustice 2

Vikings: Wolves of Midgard (hands-on) preview – Hack & slash met een kleine twist