in

Op Verzoek – De leukste in-game minigames


Ken je die schilderijen van een schilder die een schilderij maakt van een schilder die op zijn beurt weer een schilderij maakt van een schilder enzovoorts? Gamemakers doen namelijk vergelijkbare dingen in de vorm van minigames. Zij hebben de merkwaardige en plezierige drang om zo nu en dan opzichzelfstaande speelbare games in een game te verwerken. Soms zijn deze minigames zelfs vermakelijker dat de game waar ze onderdeel van uitmaken. En deze verborgen pareltjes verdienen dan enige aandacht. Vandaar dat we in deze editie van Op Verzoek de beste in-game minigames bespreken.

Gwent – The Witcher 3
The Witcher 3 staat bij de meeste bekend als een prima actie-rpg met veel facetten. Met het kaartspel Gwent raken de makers van de game bij veel spelers een bijzondere extra snaar. Het is simpel, kleurvol, is overal in de spelwereld te vinden en is bovendien lekker uitdagend. De minigame werd dan ook als eerste geroepen op de redactie toen er werd gevraagd naar suggesties voor de beste minigames. Dankzij de populariteit van Gwent zijn er zelfs fysieke kaarten uitgebracht waar spelers in het echt mee kunnen spelen.

Chao Garden – Sonic Adventure 2 Battle
Toen Sonic Adventure 2 en remake Sonic Adventure 2: Battle uitkwamen, waren tamagotchi’s en Pokémon een grote rage. Het was daarom niet heel verwonderlijk dat de Chao Garden uit deze games erg in de smaak viel bij spelers, tot het punt dat we deze minigame eigenlijk vaker speelden dan de game zelf!

In de Chao Garden kun je namelijk zelf je eigen Chao (een schattig blauwe beestje) opvoeden en vertroetelen. Je geeft ze eten in de vorm van fruit en stats-verhogende items (lees: doping) die je verzamelt in de normale levels en door je Chao te knuffelen, verandert hij in een Hero Chao. Of je pleegt meermalig huishoudelijk geweld tegen het arme beest om ‘m in een Dark Chao te veranderen… Door je Chao langzaam te zien groeien, bouw je een haast emotionele band met hem op, die z’n hoogtepunt bereikt wanneer je kleine mannetje z’n eerste karatewedstrijd wint.

Dead Ops Arcade – Black Ops
In Black Ops zijn verschillende easter eggs verstopt, waaronder Dead Ops Arcade, wat de echte speurneuzen binnen no-time hadden gevonden. Door in het beginmenu te ontsnappen uit een stoel en DOA te typen in een CIA-computer kan de speler beginnen met Dead Ops Arcade, een vermakelijke top-down zombieshooter waarin je met maximaal drie medespelers moet zien te overleven.

Pokémon Stadium mini-games
Hoewel Pokémon Stadium voor Nintendo 64 een fantastische game is, zijn de minigames in onze ogen het leukste onderdeel van het spel. De eerste game heeft welgeteld negen minigames en het bijzonderste is nog wel dat ze eigenlijk allemaal wel leuk zijn. Onze persoonlijke favoriet is Sushi-Go-Round, waarin je als Lickitung zoveel mogelijk sushi moet opeten terwijl je pittige gerechten ontwijkt.
Andere toppers zijn het uiterst frustrerende Clefairy Says, waarin je patronen moet nadoen, Ekans’ Hoop Hurl, wat eigenlijk gewoon een Pokémon-versie van ringwerpen is en Run, Rattata, Run, een hordenloop met het welbekende Pokémon-ongedierte. Tijd om de N64 weer aan te sluiten!

Texas Hold ‘Em – Red Dead Redemption
Games van Rockstar zitten doorgaans vol minigames waar spelers zich mee kunnen vermaken als ze het verkennen van de open werelden even zat zijn. Ook in Red Dead Redemption hebben spelers een uitgebreide keuze aan verschillende minigames. Blackjack, armpje drukken, Liar’s Dice, hoefijzer werpen, Five Finger en Texas Hold ‘Em poker behoren allemaal tot deze keuzes, en Texas Hold ‘Em steekt er met kop en schouders bovenuit. Vooral de balans van het klassieke gokspel is precies goed in de minigame. De AI maakt nauwelijks vreemde keuzes, waardoor het moeilijk is te bepalen of tegenstanders bluffen of niet. Daarnaast kunnen spelers online tegen elkaar pokeren.

Geometry Wars – Project Gotham Racing
Dat Geometry Wars een supertoffe digitale game voor de Xbox 360 is, weten we allemaal. Een minder bekend feit is dat deze game van oorsprong een minigame is in Project Gotham Racing 2 – de twin-stick shooter is tussen races in de garage te vinden. Al snel bleek het verslavender te zijn dan het racen van de eigenlijke game.

Dat ontdekte ook ontwikkelaar Bizarre Creations, dat binnen de kortste keren een losstaande versie van de minigame uitbracht met de subtitel Retro Evolved. De game brak op een gegeven moment zelfs het record voor de meest gedownloade Xbox Live Arcade-game. Over records gesproken: de hoogst behaalde highscore in Geometry Wars ligt schijnbaar ergens in de 1,5 miljard.

Dat was het alweer voor deze week. Bedankt voor de stemmen voor deze editie, en dan rest ons nu alleen nog de albekende vraag: welk onderwerp moeten we volgende week behandelen?

[poll 726]

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Microsoft overwoog eerst Xbox 3 als naam voor Xbox 360

Pokémon Go-speler bereikt level cap met bot